Jij bepaalt !

 

Jij bepaaltJij bepaalt als volwassene je eigen leven. Dat wist je natuurlijk al. Maar waarom kun je dan niet precies het leven leiden zoals je wilt? De reden hiervoor is dat er veel verschillende factoren zijn die samen met jou je leven bepalen.

Opvallend genoeg zijn dit voor 90% hele praktische zaken. Toch zijn deze zaken erg bepalend voor het succes in je leven. Je kunt nog zoveel mediteren, affirmeren, instralen, moodboards maken, geheimen doorgronden, toveren, maar het helpt niet als je geen aandacht besteed aan de basis. Om je een beeld te geven wat zoal je leven mede bepaalt geef ik een paar voorbeelden.

[custom_list type=”check”]
 • Je plaats aan tafel bepaalt je plaats in de maatschappij.
 • Je omgeving bepaalt je innerlijke rust of onrust.
 • Je vrienden en kennissen bepalen hoe rijk je bent.
 • De klank van je stem bepaalt of men je meteen mag.
 • De kleren die je draagt, bepalen hoe men op je reageert.
 • Het huis waarin je woont, bepaalt of je je veilig voelt – in elke situatie.
 • Je handelingen bepalen of je wel of geen succes hebt.
 • Het spel dat je als kind deed bepaalt welk beroep het beste bij je past.
 • Hoe je met je partner in bed ligt bepaalt of er gelijkwaardigheid is.
 • Aan welke kant je van je partner wandelt, bepaalt wie de verantwoordelijkheid heeft – ofwel wie de lasten draagt.
 • Je gedachten bepalen daarnaast alle overige gelukte of mislukte voornemens.[/custom_list]

 

Je ziet het is heel wat en jij maar denken dat je zelf je leven bepaalt! Ja, dat doe je ook, want zou je in bovenstaande facetten verandering brengen dan wordt je leven anders.

Laten we beginnen met de plaats in de maatschappij. Het begint al in je vroege jeugd. De plaats die jij aan tafel hebt toegewezen gekregen bepaalt welke positie jij in het gezin had. Was je degene waar alle aandacht naar toeging? (Een hele verantwoordelijkheid als kind zijnde.) Of was je degene die de plek kreeg van het ‘ondergeschoven kindje’? Zit er dan niets tussen? Heel weinig. Bij degenen die moeilijk hun plaats in de maatschappij kunnen veroveren, zijn dit meestal de twee uitersten. Heb je de plek gekregen die hoorde bij de plaats zoals je deze had in de hiërarchie van het gezin? Dan heb je minder of geen moeite met de maatschappij.

Welke plek neem je nu in aan tafel? Oh, je zegt dat je alleen woont. Dat maakt niet uit, de plek die je aan tafel hebt gekozen bepaalt nog steeds je plek in de maatschappij. Want tijdens besprekingen, vergaderingen, enz., zul je die zelfde plek innemen. Wil je in de maatschappij je veilig voelen, wat bereiken, gerespecteerd worden of je positie waarborgen? Laat me je dan helpen, zodat je de door jouw gewenste positie in de maatschappij kunt innemen.

Je omgeving bepaalt je innerlijke rust of onrust. Dit lijkt een gemakkelijke. Je zult denken: ‘Als het onrustig om me heen is, natuurlijk ben ik dan innerlijk onrustig.’ Nou zo eenvoudig is het niet. Ook in een onrustige omgeving kun je innerlijk rustig zijn. Iedereen kiest een bepaalde omgeving uit omdat dat bij zijn of haar ‘missie’ past. Als je niet weet waarom je hier op aarde bent gekomen, dus welke missie jij uit te dragen hebt, dan kan het zijn dat je je rust niet kunt vinden – in geen enkele omgeving.

Je vrienden en kennissen bepalen hoe rijk je bent. Er is een oud gezegde: ‘Rijkdom stroomt van hoog naar laag.’ Ofwel: Omring je met rijke en of succesvolle mensen en vermijd mensen met een slechte energie. Als geld niet je vriend is, met andere woorden: als je afgeeft op de mensen die geld hebben, dan zul je zelf nimmer rijk worden. Alles dat je aandacht geeft – voedt – groeit. Als je negatief over geld denkt, zal het geld niet naar je toekomen. Wil je meer financiële armslag hebben, denk dan: Geld is mijn vriend!

Rijkdom bestaat niet alleen uit geld, het bestaat ook uit innerlijke rijkdom. Misschien is dat voor jou belangrijker. Ook daar is een spreekwoord voor: Liefhebben is zijn rijkdom buiten zichzelf vinden. (Alain, Franse filosoof 1868-1951) Heb lief en je bent innerlijk rijk. Heb jezelf op de eerste plaats lief en van daaruit de mensen die om je heen zijn en op je pad komen.

Hoe je met je partner in bed ligt bepaalt of er gelijkwaardigheid is. En: Aan welke kant je van je partner wandelt, bepaalt wie de verantwoordelijkheid heeft – ofwel wie de lasten draagt. De plaats die je in de dagelijkse omgang inneemt ten opzichte van je geliefde(n) – dat kunnen ook je kinderen of vrienden zijn – bepaalt of je je gelijkwaardig voelt en bent. Het zegt tegelijkertijd veel over wie de verantwoordelijkheid heeft. Draag je deze alleen of wordt deze gelijk verdeeld?

Sommige mensen vragen bij mij een consult van een half uur aan. Sander neemt vaak op en zegt dan – als het je eerste keer is – dat dit te weinig zal zijn. Men heeft dan schijnbaar een consult bij een psycholoog, op een beurs of bij iemand anders gehad. En daar was wellicht een half uur genoeg om die paar vragen van je te beantwoorden. Maar alle vragen die je hebt, hebben te maken met jouw totaalplaatje. Om een andere wending aan je leven te geven, om je leven echt zélf te kunnen bepalen, precies zoals jij dit leven bedoelt, hebben we samen meer tijd nodig dan een half uur.

In het begin van dit blog heb je gelezen hoeveel factoren je leven bepalen. Wat dat betreft is een analyse in één uur nog aardig snel. Bovendien kijk ik naar je verleden, je vorige levens, je doel hier op aarde. Dat alles heeft met jou te maken. De prijs van het consult van een uur is honderd euro, tenminste als het persoonlijke vragen betreft. Als het ook over je bedrijf gaat, dan is het honderdvijftig euro. Het is een prijs waar je de waarde dubbel en dwars in je dagelijkse leven mee terugverdient. Soms in geld, maar nog vaker in levensgeluk!

Lieve groet,
Daisha

[box type=”bio”]

Wil je je dromen verwezenlijken?

Ik help je graag, het zal je leven positief veranderen!

Maak een afspraak[/box]

 

 

 

Gewijzigd op 02/12/2017

Reageren is niet mogelijk.