Jij hebt het Ideale lichaam !

Er zijn twee bekende gezegdes die alles zeggen over je beleving van het leven. En niet alleen dat, ook over je huidige rol in het leven en over hoe je je van binnen voelt. Het eerste is: ‘Zo Binnen, Zo Buiten’, het tweede gezegde is: ‘Je bent wat je eet!’ ofwel ‘Je bent waarmee je je Voedt’.
Deze twee gezegdes zijn zowel op geestelijk, emotioneel, lichamelijk en op Zielsgebied terug te zien. Het één hangt met het ander samen. Het uiterlijk dat je hebt, je lichaam, je uitstraling, passen precies bij jouw rol van dit moment, bij jouw persoonlijkheid, bij jouw Zijn. Ik zal een paar voorbeelden geven.

Twee broers die niet en wel op elkaar lijken

Een veeteelthouder ziet er totaal anders uit dan zijn broer. Hij is een robuuste man, zijn gezicht is verweerd, van karakter lijkt hij verlegen, bescheiden. Wanneer hij iets vertelt komen de woorden wat aarzelend, soms zelfs stotterend uit zijn mond. Zijn broer ziet er uit als een gentleman, keurig in het pak, een glad geschoren gezicht. Wanneer hij iets vertelt hoor je zijn zelfverzekerdheid, de woorden komen makkelijk uit zijn mond. Ze lijken totaal niet op elkaar. Het zijn uiterlijk zelfs tegenpolen, toch zijn het broers van elkaar.

boerBeiden hebben evenveel succes en veel bereikt, geslaagd in hun beroep, bekend in hun ‘wereldje’. En dat zou niet zo zijn als de boer het uiterlijk van zijn broer had en andersom ook niet. De agrariër die in de hoogste kringen van zijn ‘wereld’ vertoeft, heeft een hoge functie in het bestuur van de organisatie die de land- en tuinbouwers vertegenwoordigt. Hij zou daar nooit in terecht zijn gekomen als hij er uit zag als een gentleman. Men zou hem een gelikte boer vinden, niet geloofwaardig bij zijn collega’s zijn. Men zou denken ‘hij is uit op eigen gewin’. Die kan niets voor ons betekenen en hij zou dus ook nooit als hun vertegenwoordiger zijn gekozen.

De broer is op juridisch gebied werkzaam. Hij heeft de functie om mensen te overtuigen dat de wet toch echt moet worden toegepast. Je begrijpt dat wanneer hij het uiterlijk van zijn broer zou hebben, hij nimmer succes zou hebben. Hij zou als een sul worden behandeld. Toch hebben beide broers hetzelfde karakter: liefdevol, betrouwbaar, graag gezien, kwetsbaar, wilskrachtig en intelligent. Allebei willen ze er voor de mens zijn en leven zoveel mogelijk hun ideaal. In hun eigen rol waar ze op dit moment voor hebben gekozen. Door de verschillende rollen die ze uitoefenen, komt het goed uit dat ze een ander uiterlijk hebben.

Ik ben dom

Nog een voorbeeld: een vrouw is mooi slank, van jongs af aan geweest. Zij is een open, enthousiaste en spontane vrouw. Ze heeft haar hele leven het gevoel gehad dat ze dom is. Om aardig gevonden te worden speelt ze de rol van het huppelende meisje, terwijl ze bijna zestig jaar oud is. Op een gegeven moment leert ze iemand kennen die haar intelligentie ziet en de dingen zodanig uitlegt dat ze haar gedachten kan plaatsen en naar anderen kan verwoorden.

Steeds meer accepteert ze dat ze juist hele wijze dingen zegt. Nu, ongeveer acht jaar later, is ze een moeder voor haar omgeving met wijze adviezen voor iedereen. Mensen komen bij haar als ze het even niet meer zien zitten. Dagelijks helpt ze mensen uit hun nood. Het huppelende meisje is een rustige vrouw geworden. Nog steeds spontaan, enthousiast en heel liefdevol. Haar uiterlijk is in die acht jaren gegroeid van slank naar een moederfiguur. Ze snapt niet dat ze almaar aankomt, ze was juist haar hele leven superslank. Haar lichaam echter past nu precies bij de rol die ze nu heeft. Immers iemand met een wat dikker figuur komt meer over als een (oer)moeder dan iemand die superslank is.

Veronderstel dat onze mooie stralende Maxima, prinses der Nederlanden, er zo uit zou zien als Angela Merkel, de eerste vrouwelijke regeringsleider van Duitsland.

Liefde verandert je

Subiro1Toen ik Sander leerde kennen was hij superslank, onzeker. Je kon hem echt een nerd noemen. Sander is mijn geliefde echtgenoot en deed een paar jaar bij mij diverse opleidingen. We hielden vanaf het begin van elkaar, maar door het grote leeftijdsverschil (31 jaar) durfden we dit niet aan elkaar te bekennen. Zo gingen een paar jaar voorbij dat we alles met elkaar deelden, behalve het bed. Sander stond steeds steviger in het leven, door de opleidingen en vooral door onze intense vriendschap.

Sander_new1Begin 2005 konden we niet anders dan onze liefde voor elkaar te erkennen. Vanaf die tijd veranderde Sander ook uiterlijk, hij kreeg een gevulder lichaam en het nerd-zijn verdween. Toen we in 2009 trouwden – Sander moest een paar jaar wachten opdat ik ja zei tegen zijn huwelijksaanzoek – veranderde zijn lichaam weer, hij kreeg zelfs een buikje. Terwijl we het een lange periode financieel heel beroerd hadden, kreeg hij toch een uitstraling van rijkdom, innerlijke rijkdom!

Vanaf 2012 is Sander voor zichzelf begonnen als website designer en begeleidt mensen om het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen met de site en de PR, maar ook hoe men zichzelf via social media in de markt kan zetten. Ik weet zeker, dat door zijn nieuwe uiterlijk, zijn fantastisch succes daarbij bepalend is. Doordat hij innerlijk eigenwaarde en zelfvertrouwen heeft gekregen, straalt hij dat ook uit via zijn lichaam.

Hetzelfde beroep

Veronderstel dat Sander de Heer http://deheerontwaakt.vara.nl/ – echt mijn ideale man in de morgen – er uit zou zien als Fernando Halman http://www.fernandohalman.com/ . Sander de Heer zou dan niet zo ontzettend veel luisteraars, met een leeftijd vanaf dertig jaar, hebben gehad als nu. Andersom ook, Fernando – ook zo’n ideale man in de morgen – zou niet zoveel luisteraars van onder de dertig jaar hebben gehad als nu. Beiden zenden ’s morgens van zes tot negen uit. Beiden hebben in essentie dezelfde items, toch hebben ze door hoe ze er uitzien – en uiteraard door hun optreden – een totaal andere, maar grote groep luisteraars.

Angela MerkelVeronderstel dat onze mooie stralende Maxima, prinses der Nederlanden, er zo uit zou zien als Angela Merkel, de eerste vrouwelijke regeringsleider van Duitsland. Onze koning zou beslist anders worden ontvangen tijdens een staatsbezoek dan nu het geval is. Beide vrouwen zijn ook qua lichaam gegroeid in hun rol. Kijk maar eens naar hoe ze er een paar jaar geleden uitzagen en nu.

Voor wie kies jij?

Wanneer onze premier Mark Rutte er zou hebben uitgezien als Geert Wilders zou hij nooit premier zijn geworden. Aan hoe Geert Wilders er uit ziet, kun je zien dat hij ‘tegen de draad’ in is. Geen probleem, hij ziet er uit zoals waar hij voor staat. Ondanks zijn keurig gekamde haren, lijkt het toch verwilderd. Dat hij zijn haar verft, laat zien dat hij zijn echte kleur – lees essentie – graag verbergt.

En dan Diederik Samsom, politiek leider van de PvdA en lid van de Tweede Kamer. Arme Diederik, hij krijgt momenteel zoveel tegengas omdat hij er uitziet als een VVD’er. Natuurlijk kun je nu aanvoeren dat het ook om andere redenen is, maar geloof me hij heeft teveel het uiterlijk van een zakenman. Onbewust zijn zijn partijgenoten – en niet alleen zijn partijgenoten –  daarom al tegen hem. Hij ziet er niet uit als een PvdA’er, dus kan hij voor veelpartijgenoten ook niet de belangen van de PvdA behartigen. Zou hij zijn uiterlijk veranderen, dan verandert zijn innerlijk mee en zou hij inderdaad premier van Nederland kunnen worden!

De moraal van dit verhaal

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, ik zou er nog vele kunnen noemen. Maar ja, onderhand vraag je je natuurlijk af wat nu de moraal van dit verhaal is. Dat vertel ik volgende week. Je hebt nu een week de tijd om jezelf in de spiegel te bekijken, zodat je kunt concluderen of en waarom jouw lichaam – je uitstraling – past bij de ‘rol’ die je nu in je leven hebt. Of wanneer je er niet uitkomt, vraag het dan eens aan je dierbaren, aan vrienden, aan kinderen (deze zeggen altijd de waarheid), hoe ze jouw uitstraling ervaren.

Mocht je er ondanks al die gegevens nog niet uitkomen: lees dan volgende week het vervolg!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Wil je een persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.