Kan je iets mislopen in je leven?

In een consult wordt mij gevraagd

‘Iemand vertelde mij, een medium, dat ik de afgelopen tien jaar van alles ben misgelopen. Al jaren wil ik graag een relatie, weer een man om voor te zorgen. Zij vertelde mij dat, doordat ik niet bewust genoeg leef, al een paar mannen ben misgelopen. Zo ook op financieel vlak zou ik de voordeeltjes die ik had kunnen behalen niet hebben gezien. Ze vertelde mij dat ik in het Nu moest leven. Kun jij zien wanneer ik dat ben misgelopen en hoe ik een volgende keer het wel zie?’ vroeg C. mij tijdens een consult.

MichaelBarnettIk laat een wijze man aan het woord

Michael Barnett zegt: ‘Zolang je je dagelijks oefent in bewustzijn, zal je op de hoogte zijn van alles, ieder moment. Wat eigenlijk min of meer de voortzetting van je tijd is. Het is echter een feit dat je, onvermijdelijk en altijd, al in het hier-en-nu bent. Je zou het in het hier-en-nu zijn kunnen beoefenen. Je kunt dit oefenen, het in de praktijk brengen, door je bewustzijn elk moment op het hier-en-nu te richten. Echter het feit blijft dat je op dat moment nergens anders kunt zijn. Zelfs als je gedachten naar het verleden gaan, naar het heden, naar de toekomst, naar hoop en angst, etc., of naar verhalen, films – ofwel dat je feitelijk niet in contact bent met het hier-en-nu – het is onmogelijk om niet in het hier-en-nu te zijn. ‘ Tot zover de grote Leermeester Michael Barnett.

Kun jij het Heelal bevatten?

Wanneer je altijd in het hier-en-nu bent, hoe kun je dan iets mislopen? Wij mensen hebben een groot ego, we denken dat we ons leven onder controle hebben. En elke keer, wanneer blijkt dat het toch anders gaat dan we hadden gedacht, zijn we teleurgesteld.
Wij mensen denken dat we de mogelijkheid hebben om de aarde te vernietigen. Maar de aarde staat onder toezicht van een veel grotere Kracht dan de mens. En deze Kracht zal beslist niet toestaan dat de aarde wordt vernietigd. Wij denken dat we een vrije wil hebben, de wil om elkaar te vermoorden, lief te hebben, pijn te doen, te helpen, te kwetsen. Onze aarde is slechts een speldenknop in het grote Universum, besef hoe nietig wij dan als mens zijn.
Wanneer wij mensen het grote Universum al niet kunnen bevatten, niet eens weten wat er nog verder is in het Heelal, hoe denken we dan controle te hebben over ons eigen of andermans leven?

Onze Ziel is vele malen ouder

Onze Ziel is vele malen ouder dan jij als mens die nu op aarde leeft. Onze Ziel heeft in de loop van vele levens diverse ervaringen opgedaan, en hierdoor – dat hoop ik tenminste voor je – wijsheid ontwikkeld. Niet alleen wijsheid natuurlijk, ook heb je als mens in vorige levens ‘littekens’ opgelopen. Verwondingen als mens op emotioneel, fysiek of geestelijk gebied. We komen naar de aarde om deze littekens te helen ofwel te overstijgen. En om ons te ontwikkelen naar een mens zonder hebzucht, angst, driften, depressie, vluchtgedrag, afhankelijk zijn, onzekerheid, onwetendheid, minderwaardigheidsgevoelens, frustratie, boosheid, gebrek aan zelfkennis, gebrek aan zelfvertrouwen, schuldgevoelens, gebrek aan… en ga zo maar door.
Zolang we nog steeds een vertekend zelfbeeld hebben, zolang we nog steeds afgescheiden zijn en ons nog niet hebben ontwikkeld tot het Eén-Zijn met het Grote Geheel, komen we terug op aarde. (Of misschien wel op een andere planeet – wie weet!)

kun je iets mislopenWe leren niet van het verleden

Nog een wijze man aan het woord:
Dr Vijai Shankar zegt: ‘We leren niet van het verleden. We leren elk moment, we leren van de groei die er elk moment in ons is. De geest is niet in staat om de groei, die er elk moment is, te zien. Net zoals een kind elk moment groeit.
De groei en de beweging is evolutionair (betekent: is een geleidelijke ontwikkeling). Het kind kan de evolutie niet beheersen. Dat betekent dat het kind altijd in beweging is. Daarom is lopen een evolutionaire beweging (= een beweging die zich geleidelijk ontwikkeld) en niet wordt geleerd door hoe het kind in het verleden is gevormd. Het kind heeft een geest, maar geen doelmatige gedachten. Het kind weet instinctief dat het is gevallen, niet door het verleden.  Wat in het verleden gebeurde is niet de kennis, maar juist de geleidelijke ontwikkeling van het kind. Het kind leert lopen, omdat het valt en weer opstaat.

Wanneer je in het verleden iets hebt verloren, ligt de kennis van het verliezen niet in het verleden, maar in het heden. (Ofwel, je realiseert je pas na afloop van de gebeurtenis dat je iets hebt verloren red.). Dus je leert het in het heden en niet van het verleden. Omdat je het in het heden weet, zal je in het heden voorzichtig zijn om iets niet weer te verliezen. Je verliest in het heden en leert van het heden, maar het lijkt alsof dat het verleden is. Het is een illusie om te denken dat je van het verleden hebt geleerd.’ Tot zover de wijze woorden van Dr. Shankar.

De mens heeft een vrije keuze, geen vrije wil

Kunnen we iets mislopen in ons leven? Nee, we leven continu in het nu, we leren niet van het verleden. Doordat we het verleden kennen leren we in het heden. Dus lieve C. hoe kun je een relatie mislopen of een financieel voordeeltje. Vertrouw op je Ziel, zodra zich iets voordoet dat belangrijk is voor je ontwikkeling, zal je Ziel dit onmiddellijk melden. Je Ziel weet wat juist is voor je, weet waarom je naar deze aarde kwam en wilde ontwikkelen. Je hebt geen vrije wil, het leven loopt zoals het loopt. Het is onmogelijk om door eigen wilskracht je leven anders te laten verlopen dan dat het is. Je leven wordt bestuurd door een Grote Kracht. Is dat God, je Ziel of iets anders? Wij mensen zijn te nietig om dat zeker te kunnen weten.

Je hebt wel een vrije keuze. Je kunt kiezen hoe je emotioneel met gebeurtenissen omgaat. Kies je voor spirituele ontwikkeling of materiële ontwikkeling? Kies je voor afgescheiden te zijn of voor EenZijn? Kies je voor bepaalde driften of emoties? Kies je voor negativiteit of positiviteit? Of kies je voor Aanvaarding, Overgave en Liefde? De Grote Kracht en je Ziel is dat om het even, die bemoeien zich daar niet mee. Onze emoties zijn verbonden aan ons MensZijn, niet aan onze Ziel.

Lieve C. wees gerust: je kunt nimmer iets mislopen in je leven. Jij niet en niemand niet! Het leven dat je leeft, moet op dit moment zo zijn. Het leven dat achter je ligt, idem dito, het is zoals het is. En jij bent degene die kan kiezen hoe je daar als mens mee om gaat.

Lieve groet,
Daisha

A.s. zondag 2 augustus 2015 vertel ik hier meer over in Zielentaal om 21:00 uur bij Radio Merlijn!

P.s.: Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren:
Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen, ook over Keukentafelpsychologie? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.