Keukentafel Psychologie hfdst. 15 Het internet tussen ons mensen !

Hoe werkt Keukentafel Psychologie?

In 1997 ontdekte Suzanne Simard van de Universiteit van Brits-Columbia het eerste bewijs voor een zogeheten ‘wood wide web’. Zij ontdekte dat de natuur een eigen internet heeft. Bomen, planten, alles in de natuur ‘praat’ met elkaar via een ingenieus ondergronds systeem. Suzanne ontdekte dat bepaalde grote bomen de kleinere, jongere bomen helpen via het schimmel-internet. Bomen die te weinig licht kregen om te kunnen groeien, kregen koolstof van grote bomen. Later werd ontdekt dat ook planten elkaar helpen via dit ondergrondse netwerk. Als de ene plant werd bedreigd door een ziekte of een insect, nam een andere plant voorzorgsmaatregelen. Zelfs soorten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, zijn onderling verbonden en mogelijk zelfs afhankelijk van elkaar. Het wood wide web lijkt een belangrijke rol te spelen in deze verbondenheid tussen planten en bomen.

Ook wij mensen hebben zo’n ‘ondergronds’ systeem, namelijk ons onbewuste. Keukentafel Psychologie werkt via dit systeem, via het internet tussen de Zielen. De Ziel die weet wat belangrijk is voor de betreffende persoon. Wat op dat moment nodig is in de ontwikkeling. Wanneer je elke keer heel bewust een plek zou uitkiezen in de ruimte waar je komt dan volg je je Ziel.
Het internet tussen Zielen functioneert net zoals het internet dat we dagelijks via de computer gebruiken. Dit gebruiken we allemaal, maar bijna niemand weet hoe het werkt. Laat ik proberen eenvoudig uit te leggen hoe het internet tussen computers werkt, om daarmee de vergelijking te maken met onze Zielen. Experts, vergeef me, mocht ik iets verkeerd zeggen dan hoor ik dat graag.

internetThuisadres = IP-adres = Ziel

Zoals ieder mens een huisadres heeft, zo heeft ook elk apparaat op internet een unieke naam, deze heet het IP-adres. Elke Ziel heeft ook zijn of haar eigen unieke code. Ik haal die code op door me te richten op de geboortedatum en de voornaam van de persoon, maar ook van een dier of bedrijf. Ook al hebben meerdere mensen dezelfde geboortedatum – en misschien wel dezelfde voornaam –  dan krijg ik toch verbinding met het goede ‘IP adres’. Dit, omdat ik me op dat moment afstem op de persoon die voor mij zit of die ik aan de lijn heb.

Soms is er een slechte verbinding en dat kan zijn doordat de persoon zoiets heeft van: ‘Ik vind het niet prettig dat je in mijn Ziel kijkt. Misschien kijk je naar mijn geheimen en dat wil ik niet.’
Iedereen heeft immers geheimen die men liever niet aan anderen kenbaar maakt. In dat geval heb ik eerst een gesprek met de Ziel van deze persoon. Ik vertel dan dat ik nimmer naar geheimen kan kijken, omdat ik alleen maar zie en luister naar wat de Ziel prijsgeeft. De Ziel blijft degene die het roer in handen heeft. Net zoals jij het IP-adres of je telefoonnummer geheim kan houden.

Bij Keukentafel Psychologie werkt het precies zo, maar dan vaak onbewust. De disharmonie kan ontstaan als reactie op dat men bang is dat de ander teveel van je komt te weten. Of dat de karakters zo verschillend zijn dat men elkaar niet begrijpt. Of… ja eigenlijk zijn er zoveel redenen voor disharmonie, dat je bijna zou denken: hoe kun je ooit harmonie krijgen. Het lukt je door de juiste positie in te nemen. Dat blijkt ook uit de vele reacties die ik krijg. Nadat men de plaatsen aan tafel – of dat nu de keukentafel, bureau of vergadertafel is – veranderd heeft is er een wereld van verschil in harmonie.

De verkeersregelaar = de ISP = het Universele Net (Internet)

Wanneer je post wilt krijgen op je huisadres dan is dat meestal via PostNL. Zo is het ook bij je computer, de verkeersregelaar, ofwel de ISP. Bij de Ziel is dat het Universele Net (Internet). Jij en jouw computer kunnen natuurlijk nooit voor elk emailadres of website het bijbehorende IP-adres onthouden. Elke keer dat je het emailadres of dat van een website intypt, vraag je via jouw ISP om verbinding te maken. Je Internet Service Provider, bijvoorbeeld KPN, UPC of Xs4all, heeft deze informatie zodat je bij de juiste website aankomt.

Bij de Zielen is dat God of de Universele Ziel. Die ISP, dus ook de Universele Ziel, is een soort verkeersregelaar. Het kan zijn dat er op het moment dat ik bijvoorbeeld me afstem op een persoon, anderen ook verbinding willen maken. Bijvoorbeeld de partner, moeder, vader of de kinderen. We vragen dan allemaal op hetzelfde moment of we contact mogen krijgen. Vandaar de verkeersregelaar, om dat te stroomlijnen, zodat gesprekken niet door elkaar gaan lopen en je niet kunt meeluisteren met anderen. Zo doet de Universele, de Kosmische, Ziel dat ook wanneer Zielen met elkaar in contact willen komen.

De kast = de servers = de Akasha kronieken.

Websites bestaan uit allerlei bestanden en staan opgeslagen op servers: computers met veel opslagruimte die makkelijk toegankelijk zijn via internet. Je kunt een server vergelijken met de kast in je kamer: er liggen allemaal dingen in opgeslagen. Het verschil is dat een server overal kan staan. Je ISP gaat op een snelle en slimme manier op zoek naar de server waarin de website is opgeslagen die jij wilt bezoeken. Dat gebeurt niet door alle servers één voor één af te zoeken, nee, het zoeken begint bijvoorbeeld bij alle .nl of .com-websites en gaat daarna in steeds kleinere groepen door.

De Akasha Kronieken is zo’n kast of server. De Akasha Kronieken wordt ook wel de Wereldziel genoemd, of het collectieve bewustzijn of Akasha archief. Hierin zit alles opgeslagen wat ooit is gedaan, gedacht of gezegd. Deze informatie is en wordt vastgelegd en blijft voor eeuwig ‘astraal’ opgeslagen. De Akasha-kronieken zijn als het ware de DvD’s of de software, inclusief geluid, met al onze gegevens uit ons huidige, maar ook uit alle vorige levens.

internet 1Communicatie over en weer

Wanneer computers met elkaar verbonden zijn, kan de informatie over en weer gaan. De server stuurt de bestanden in allemaal kleine pakketten heen en terug. Die pakketten worden op jouw computer weer in elkaar gezet tot een leesbare website of email. Dit gaat heel snel, zoals je in de praktijk hebt ervaren, dit gebeurt in millisecondes.

Ook onze Zielen communiceren met pakketjes, namelijk door plaatjes, symbolen, emoties, kleuren, etc. te zenden. Wanneer je een emotie voelt, duurt dat slechts een nanoseconde. Zou je deze emotie gaan beschrijven, dan heb je daar misschien wel vijf minuten voor nodig. Zo ook met plaatjes en andere gegevens die de Ziel doorzendt.

Je kunt via internet verbinding hebben met de hele wereld. Met sites of mailadressen of personen in Australië of in Azië, het maakt niet uit waar men op de wereld verblijft. Zo is het ook met onze Zielen, de verbinding gaat zo snel dat wij als mensen niet merken dat het de hele wereld doorreist.
Het internet is niets anders dan vraag en aanbod, actie en reactie. Zo is het ook tussen onze Zielen of bij Keukentafel Psychologie. Bijvoorbeeld: de één vraagt aandacht, de ander heeft zoiets van; daar heb ik geen zin in. Dan is er disharmonie ofwel er is geen match. Zegt de ander: geweldig, ik geef je de door jou gewenste aandacht, dan is er een match ofwel harmonie!

Bij Keukentafel Psychologie maakt het niet uit met welke culturen je aan tafel zit. Door een bewuste en goede afstemming zal je altijd precies weten hoe je met de betreffende persoon in harmonie kunt omgaan. Of je verdiept je in de persoon of personen die je ontvangt. Keukentafel Psychologie maakt gebruik van dat wereld wijde web (www), maar dan tussen onze Zielen!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: In het programma Zielsverwanten, elke zaterdag om 20.00 uur, beantwoord ik vragen en dat kan over van alles zijn. Je kunt dit daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren via Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl
Stuur je vraag met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen naar daisha@radiomerlijn.nl  Ik noem geen persoonlijke gegevens, dus privacy is verzekerd!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over Keukentafelpsychologie? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 12/09/2017

Reageren is niet mogelijk.