Keuzes maken doe je zo!

 

Keuze makenOp 12.12.12 en/of 21.12.12, vorig jaar dus, was de ommekeer een feit. Welke ommekeer? Vanaf dat moment is er een versnelde bewustzijnsshift in gang gezet. De bewustzijnsshift die hemel en aarde verenigd, een nieuw begin in de mensheid! Sommigen onder ons waren er al jaren eerder mee bezig, de voorlopers onder ons.
Het getal 12 heeft een bijzondere betekenis. Een getal dat zowel te vinden is in onze kosmos, de wereld en de mens. Het betekent voltooiing, bescherming en Goddelijke harmonie. Wat een kracht had het hele jaar 2012 en zeker op deze dagen met zelfs drie keer het getal 12!

De nieuwe mens is begonnen en groeit naar een hogere staat van ZIJN. Voor sommigen gaat dit in zo’n snel tempo dat ze het bijna niet kunnen bijhouden. We worden bewuster, gevoeliger, verlangen naar liefde, vrijheid en harmonie.
Deze bewustzijnsshift betekent nieuwe keuzes maken. Soms op elk gebied: qua werk, relaties, dagelijkse bezigheden, je ontwikkeling en hoe je de toekomst in gaat. Nu is een keuze maken voor de meeste mensen geen eenvoudige taak. Er hoort loslaten van het oude bij, weten wat je wilt en vaak een ommekeer in je huidige situatie. Het vertrouwde, of dit nu prettig is of niet, achter je laten en het onzekere tegemoet treden.

In 2012 – en wellicht al jaren daarvoor – is een zaadtje in je gegroeid dat zegt: ‘Zo wil ik het niet meer.’ Maar hoe dan wel? De laatste jaren had je daar nog uitstel voor, 2013 vraagt om het oude daadwerkelijk achter je te laten. Er is ineens haast!
Het getal dertien is het symbool van de dood. Ofwel het sterven van het oude en het begin van een nieuwe ontwikkeling. Het oude bewustzijn kan die vernieuwing als bedreigend ervaren. Mede daarom wordt het getal 13 wel beschouwd als een ongeluksgetal. Het is voor de leergrage Ziel een geluksgetal, zeker in dit jaar 2013!

In 2013 gebeurt er veel voor de meesten van ons. Zowel op materie gebied, als emotioneel en/of geestelijk krijgt men de klappen. Ontslag, teruggang in inkomen, huis blijft onverkocht, nauwelijks werk voor de zelfstandige, relaties die niet soepel lopen, depressiviteit, onmacht en meer. Om hier uit te komen MOET er wat gebeuren. Vandaar dat een keuze voor iets anders versneld nodig is. Maar hoe maak je een keuze, terwijl je je miserabel voelt? Meestal geen geschikte situatie, want in paniek kiezen maak je meestal niet de juiste keuze.

Mag ik je daarbij helpen? Het kost je alleen wat tijd, zodat je de volgende stappen in alle rust kunt uitvoeren. Het zijn slechts drie stappen, dit kan je doen:

1. Maak een lijst van dingen die je per se niet meer wilt, op welk gebied dan ook. Neem voor je begint heel diep adem, ontspan en ga dan schrijven. Schrijf alles dat je niet meer wilt in een lange lijst onder elkaar. Schrijf, schrijf, schrijf. Laat het vervolgens een dag liggen en elke keer als je weer iets bedenkt gedurende die dag schrijf je het er bij. Zonder dat je leest wat je al eerder hebt opgeschreven. Zo kun je een hele lange lijst krijgen, geen probleem, hoe meer hoe beter.

2. Je laat dit een dag of misschien wel twee dagen ergens liggen, zonder dat je er naar kijkt. Dan, als je weer ruimschoots de tijd hebt, ga je het lezen. Wellicht heb je een paar keer hetzelfde geschreven. Misschien gebruikte je andere woorden, maar de essentie is gelijk. Weet dat het heel belangrijk is dat je dit zo wie zo niet meer gaat doen of doet. Dit echt loslaten en beschouwen als: dit past niet meer bij mij. Ook al voelt het vertrouwd, door je bewustzijnsshift hoort het niet meer bij je!
Zet dan naast datgene dat je niet meer wilt precies het tegenovergestelde, dat is hetgeen dat je wel wilt. Het kan zijn dat je een paar keer dezelfde woorden opschrijft. Weet dan dat dit heel belangrijk voor je is en bij je nieuwe ik hoort. Laat het weer een dag of een paar dagen liggen, kijk er niet meer naar.

3. Op een gegeven moment ben je er aan toe om verder te gaan. Voor je dat doet, creëer je ruimte om alles in alle rust te kunnen doen. Zorg ervoor dat je niet kunt worden gestoord. Mediteer ongeveer een tien/twintig minuten, maak jezelf helemaal rustig, wees volkomen ontspannen. Let er ook op dat je ademhaling heel rustig en diep is. Lees dan de woorden die tegenover datgene staan dat je niet meer wilde. Maak met deze woorden een brief die je aan jezelf schrijft. Lees deze brief drie keer, corrigeer eventueel als je voelt dat het niet de woorden zijn die je bedoelde te zeggen. En zodra de brief zodanig is, dat je zonder deze te lezen uit je hoofd kunt citeren, ga je kijken welk advies voor jou hier in is.

Maak een keuze waarvan je weet: deze komt uit mijn Ziel. Dit past helemaal bij me. Het kan betekenen dat je verstand zegt: maar je kunt dat toch niet. Niets van aantrekken, je Ziel heeft altijd gelijk. Je Ziel weet welke kwaliteiten, mogelijkheden en gaven je hebt en vertelt je dat het nu de tijd is om deze (verder) te gaan ontwikkelen. Veel succes!

Het kan zijn dat je deze stappen hebt genomen, maar nog niet goed weet hoe je nu verder kunt gaan. In dat geval kan ik je altijd nog via een consult verder helpen..

Ik zie je graag!
Hartegroet,
Daisha

 

 

Gewijzigd op 02/12/2017

Reageren is niet mogelijk.