komen Dieren in de Hemel?

Hebben dieren een Ziel? Zijn ze, net zoals de mens, op aarde gekomen met een speciale blauwdruk c.q. levenstaak? Reïncarneren dieren en is er een dieren hemel?

Het dier kiest jou!

Wanneer de mens bewust leeft, weet deze dat dieren de mens uitkiezen en niet andersom. En dat dieren een Ziel hebben die aangeeft wanneer het de tijd is om de aarde te verlaten. Onze hond Tommy is afgelopen dinsdag heel vredig heengegaan. Al weken, zelfs drie maanden geleden al, zag ik dat Tommy niet lang meer zou leven.

Vele mensen kennen Tommy van Satsang, de radio, van de consulten, hij was zelfs ooit op tv. Tommy was waar ik was, nimmer van mijn zijde wijkend. Ooit in ons leven gekomen onder barre omstandigheden. Voor de mensen om ons heen was het moeilijk om aan te zien, voor sommigen zelfs niet te begrijpen, dat Tommy zo sterk achteruitging. Meerdere keren kreeg ik dan ook te horen waarom ik hem geen spuitje liet geven bij de dierenarts. Men dacht dat ik Tommy niet kon loslaten, omdat hij al twaalf jaar lang in mijn leven was, mijn trouwe metgezel. Nu hoef je nimmer een Ziel los te laten, een Ziel leeft eeuwig, hoe kan het dan dat wij kleine mensen denken dat we een Ziel kunnen vasthouden? Een Ziel is zoveel sterker dan de mens.

Wat ik heel belangrijk vind is dat het dier zelf beslist wanneer hij of zij de aarde wil verlaten. Zo ben ik mijn hele leven met dieren omgegaan. Hoe beslist een dier dat hij of zij de aarde wil verlaten? Door je op de Ziel van het dier af te stemmen en te vragen wat het dier wil. Je zult merken, voelen tot in het diepst van je hart, wat het antwoord is. En Tommy wilde nog lang niet. Hij was ook niet ziek, had geen pijn, was alleen ontzettend oud. Zelfs voor een Jack Russell, namelijk bijna 17 jaar.

Het was nog steeds genieten voor hem

Tommy genoot nog steeds van het leven, als hij eenmaal op gang was huppelde hij achter me aan. De laatste weken mocht niemand meer aan hem komen, dan gromde hij van ‘laat me los’. Behalve als ik dat deed, dan stond hij alles toe. Het deed me denken aan mijn man die lang geleden is overleden. Ook hij kon zijn laatste weken niemand aan zijn lichaam verdragen. In de laatste twee weken van zijn leven wilde men hem masseren, omdat hij zo koud en grauw was. Hij weigerde dat, men mocht hem zelfs niet aanraken. Wanneer ik hem streelde, masseerde vond hij het heel fijn. Hij vroeg er zelfs om, zo ook Tommy.

‘God liet de mens heersen over de dieren. Maar dat betekent niet dat hij er mee mag doen wat hij wil. Hoe je een dier behandelt zegt veel over hoe goddeloos of rechtvaardig je bent. De praktijk leert dat wat een mens een dier aandoet, later datgene ook hem wordt aangedaan.’

Tommy gaf afgelopen dinsdag, 29 mei 2018, bij het opstaan aan dat zijn dag was gekomen. Voor de zekerheid vroeg ik het hem toch nog een paar keer. En dan keek hij mij met liefdevolle ogen aan en zijn Ziel zei: het is tijd. Ik gaf hem het lekkerste eten en dat at hij ook smakelijk op. Even later zag ik hem stil in zijn mand liggen en dacht: nu is hij dood.  Maar toen ik de kamer uitging kwam hij toch weer achter me aan, terwijl hij nauwelijks op zijn poten kon staan. We hebben hem met zijn mand voor me op tafel gelegd en na een laatste zeer emotioneel afscheid ging hij…

Hebben dieren een Ziel?

Het Hebreeuwse woord voor Ziel is nefesh. Wat betekent nefesh, Ziel, in de Bijbel? De Ziel wordt in het jodendom gezien als een geheim van God en onthult de diepere laag van het leven. Een Ziel kent levensvreugde en blijheid, maar ook angst en pijn. De Ziel zit in het lichaam. In de Bijbel staat ook duidelijk waar precies, namelijk in het bloed: Het lichaam met zijn Ziel, dat is zijn bloed, zult u niet eten. (Genesis 9:4)

Het onderscheid tussen het sterven van een mens en van een dier zou voor ons gevoel ook kunnen wegvallen als we letten op de overeenkomsten die er zijn: beiden blazen de laatste adem uit, beiden moeten worden begraven (of verbrand) omdat het lichaam tot ontbinding overgaat.

Zijn dieren, net zoals de mens, op aarde gekomen met een speciale blauwdruk c.q. levenstaak? Jazeker, daarom is het belangrijk dat jij het dier jou laat kiezen. Hoe doe je dat? Wanneer je een huisdier of welk dier ook in je leven wilt opnemen, laat het dier naar jou toekomen. In plaats van dat je met je ogen een dier kiest, want dat is meestal puur op het uiterlijk en met je verstand.

Een voorbeeld: mijn zoon was gehecht aan een poes. Hij ging op een gegeven moment op kamers wonen en de poes mocht niet mee. De poes bleef bij mij, werd helaas al spoedig ziek, waarschijnlijk omdat hij mijn zoon miste, en stierf. Een paar maanden later verhuisde mijn zoon naar een appartement, waar hij wel een poes mocht hebben. Ik wilde hem verrassen en ging naar het asiel om hem een poes voor hem uit te zoeken. Ik koos een poes die lekker rustig was, mijn zoon is ook nogal rustig. En zei tegen de asieleigenaar dat als mijn zoon de poes kwam ophalen hij zelf een poes mocht uitzoeken.

Het was weekend en mijn zoon, blij verrast, ging naar het asiel. Wat was ik verbaasd dat hij met de poes thuiskwam die ik had uitgezocht. En vroeg hem dan ook of de asieleigenaar hem wel had laten kiezen. En dat was inderdaad zo, tussen de tientallen poezen die er waren had hij precies de poes uitgekozen die ik eerder voor hem dacht te zien. Toen ik hem vroeg waarom hij deze poes had gekozen, zei hij: ‘Deze poes kwam naar mij toe en ze was zo lekker levendig!’

Dieren hebben een blauwdruk van hun leven

De Ziel van het dier kent zijn blauwdruk, ofwel levenstaak, daarom wanneer je een dier in je gezin wilt opnemen, laat het dier jou kiezen.
Een voorbeeld: Lizzy ons andere hondje is stapel op Tommy. Hij was haar grote held, zij kwam vier jaar geleden in ons leven. Ook Lizzy had op ons gewacht. Ze was al voor iemand bestemd en deze persoon had 100 euro als aanbetaling betaald. Maar kwam nimmer om Lizzy op te halen, reageerde ook niet op telefoontjes van de eigenaar. Zo bleef Lizzy drie weken langer bij de ouders dan de bedoeling was. Niemand reageerde op de advertentie die voor haar was gezet.

Op een morgen voelde ik: er is ergens een hondje die op me wacht. Keek op Markplaats, wat ik niet zo gauw zou doen, zag Lizzy en was meteen verliefd op haar. Ik belde naar de eigenares en vroeg of ik mocht komen kijken. Dat kon, maar pas vanavond, het was op dinsdag en dan zenden we altijd uit. Dus wij konden niet, vandaar dat ik zei: nu of het gaat voorbij.
Om half twaalf ’s morgens weg gingen op weg naar Arnhem. De eigenares, die eigenlijk weg moest, was toch wel blij dat er belangstelling voor Lizzy was. We kwamen en Lizzy kwam onmiddellijk naar me toe, wilde niet meer bij weg. Je begrijpt, Lizzy had al die tijd gewacht tot wij haar zouden komen halen. Haar Ziel wist wat haar bestemming was.

Waarom had Lizzy op ons gewacht? Onze poes Sandra stierf op de dag dat Lizzy werd geboren. Sandra die ik toen ze twee jaar oud was mishandeld en gemarteld, met vele littekens op haar lijfje, uit het asiel had gehaald. Sandra is in één jaar tijd van een schuwe poes naar een heerlijke lieve sociale poes toegegroeid. En is 21 jaar lang heel hecht bij mij geweest.
Sandra, de poes, had hele speciale gewoontes en eigenschappen. En wat bleek Lizzy, een hond, deed precies wat Sandra altijd deed. Het is te lang om de vele voorbeelden daarvan weer te geven. Het kan niet anders of de Ziel van Sandra is op die dag geïncarneerd in Lizzy!

Reïncarneren dieren en is er een dieren hemel?

Drs. Wendy Gillissen, psycholoog en reïncarnatietherapeut, zegt: ‘Mineralen, planten, dieren, mensen, niet belichaamde wezens als elfen en elementalen, engelen – alles heeft een Ziel en leeft. En alles is vrij om de weg van incarnatie te gaan als men dit verlangt. Gezien vanuit het oogpunt van de Ziel is het onderscheid tussen verschillende levensvormen niet van betekenis: alles wat leeft, is verbonden en gaat een evolutionaire weg van groei naar bewustzijn, al dan niet via het pad van incarnatie. Op deze weg zijn we allemaal broeders en zusters!’

‘God blijft trouw aan het werk van Zijn handen,’ zegt theoloog, schrijver en dichter Hans Bouma. “Hij begint nooit iets om het vervolgens niet te voltooien. God sloot bijvoorbeeld niet alleen een verbond met Noach, maar ook met de dieren. In Psalm 36 staat: ‘Mens en dier verlost Gij, Here.’ Daaruit blijkt dat God een God is van mens en dier. Beide hebben perspectief na de dood.’

Ik zou vele verhalen kunnen vertellen over de dieren die in mijn leven altijd een grote rol hebben gespeeld. Niet alleen honden of poezen, ook de schapen, de vogels, de ezels, etc. Dieren die mij uitkozen en ik niet hen. Dieren die een bepaalde taak hadden in dit leven, net zoals de mens. Dieren die duidelijk incarneerden en later in mijn leven terugkwamen.

Misschien kun je er zelf ook over mee praten.
Het zou fijn zijn wanneer je me dat wil vertellen.
Hoe meer voorbeelden hoe duidelijker het wordt hoe met dieren om te gaan.
Wil je je verhaal mailen naar: daisha@radiomerlijn.nl
Dan geef ik het door aan anderen, of via mijn blog of via de radio!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 31/05/2018

Reageren is niet mogelijk.