Kosmische Energie in ons dagelijkse leven!

Wat is Energiewerk?

Energie, de alles doordringende levensenergie, onzichtbaar en zo essentieel. Zonder deze energie, welke ook wel Prana wordt genoemd, kan er niets op aarde leven. Kan zelfs de aarde niet leven. We zouden niet kunnen ademen en niet degene zijn die we zijn.
Toch zijn we vaak niet bewust dat deze prachtige Universele Energie voor ons de hele dag beschikbaar is. Helende energie, verbindende, stimulerende, activerende en ook negatieve energie. Deze unieke levensenergie bestaat uit yin en yang. Of het is zoals bij elektriciteit een plus en een min. Samen een eenheid welke alles tot stand brengt.
Ik werk graag met Universele energie, dagelijks werk ik hiermee, leef en beleef ik hét. Ik noem het Energiewerk!

Energiewerk is werken met, of het bewust waarnemen van je eigen energiesysteem, dat van anderen en alles dat bestaat. Het is dagelijks ervaren en weten wat er op energiegebied tussen jou en de ander gebeurt. Je bewust zijn hoe de energie interactie met jezelf en/of met alles om je heen is, maakt je leven eenvoudiger. Zo kun je bijtijds ervaren welke energie wel of niet bij je past, voordat moeheid, ziekte of andere ongemakken kunnen optreden.

Liefde

Mensen met een sterke uitstraling ‘werken’ met hun liefdevolle energie, bewust of wellicht onbewust. Deze mensen staan open voor je en dat voel je. Zij hebben een energie die iedereen met Liefde omringd. Ze accepteren je zoals jij bent. Je hoeft je niet anders voor te doen of de schijn op te houden, en zelf zijn ze ook die ze zijn.

Helaas is niet iedereen zich bewust van de prachtige energie, die overal tastbaar en grijpbaar is. Hoe is je kijk naar het leven? Is het kopje halfvol of halfleeg? Wanneer voor jou het kopje halfleeg is meestal je eerste blik gericht op de aanwezige negatieve energie. Jammer, want je mist dan de vreugde van het ‘halfvolle’. Helaas laat deze zienswijze je meestal anders voor doen dan je bent, iedereen is immers in essentie Liefde. Negatieve gedachten maken dat je dit vergeet.

Iedereen is liefde en heeft dagelijks liefde nodig. Het eenvoudigste is om jezelf liefde te geven, je IK is immers 24 uur per dag één met je. Vierentwintig uur per dag is jouw liefde beschikbaar, voor jezelf en voor de wereld om je heen. Zie hoe de ‘wereld’ op je reageert. Voel je je verlaten en/of eenzaam? Waar is je IK gebleven om je gezelschap te houden?

Voel je je gekwetst, of dénk je gekwetst te zijn? Meestal is het zo dat we denken dat de ander ons kwetst. Woorden hebben een bepaalde lading, voor de een positief en die zelfde woorden kunnen voor de ander negatief zijn. Mijn koosnaam voor iemand waar ik elke keer door werd vertederd, waardoor mijn hart overstroomde van liefde, was: Trutje. Voor mij een lief hartverwarmende koosnaam. Toch niet, maanden later bleek dat de persoon het opvatte als straf, als afwijzing.

Arrogantie en Charisma

Wanneer iemand je arrogant tegemoet treedt, dan krijg je misschien de neiging om dat eveneens naar die persoon te doen. Door bewust te zijn van de energieverbinding die jullie samen hebben, ervaar je wat er achter de arrogantie zit. Zoals gezegd: iedereen is Liefde, maar sommige mensen hebben te vaak een afwijzing ervaren. Arrogantie is een houding voortvloeiend uit die afwijzingen. Het is van tevoren al iemand afwijzen om maar niet weer gekwetst te worden.

Aan enkele onderdelen van de Opleiding Energetisch Therapeut kunnen ook andere mensen deelnemen. Zo ook deze keer, het thema van deze workshop was Charisma. Een vrouw, eind jaren dertig, deed mee omdat iedereen zo akelig naar haar reageerde. Ze had een verantwoordelijke functie waarbij ze diverse werkzaamheden aan hoge functionarissen moest delegeren. Ze begreep er niets van, maar als zij iets aan iemand vroeg dan kreeg de ander al meteen een defensieve houding. Terwijl ze, volgens haar, het heel vriendelijk vraagt.
In de paar uur dat de workshop gaande was zag ik dat de andere deelnemers ook zo op haar reageerde. Ze was lang, slank en liep keurig kaarsrecht, ofwel ze torende niet alleen met haar lichaam overal boven uit, maar met haar hele houding.

Een totale metamorfose!

Ik liet alles even begaan en zag dat bij haar niet binnenkwam wat charisma is, hoe ik het ook uitlegde. Ze ging zich juist steeds arroganter gedragen. Totdat ik vroeg: ‘Ben je wel eens verliefd geweest?’ (Ze had geen partner in het dagelijkse leven, en ook dat was voor haar onbegrijpelijk.)
Ja, dat was ze zeker, lang, lang geleden. Het enthousiasme straalde van haar af. ‘O.k., zie je de persoon daar in de hoek? (Ik had een andere deelnemer gevraagd om in de hoek te gaan staan.) Dat is die geliefde van je, hij is gekomen om met je samen verder te gaan. Sluit even je ogen, voel je geliefde in je hart en loop dan naar hem toe.’

Het was verbazend hoe iedereen een totaal andere vrouw kreeg te zien. Een en al liefde straalde ze uit! Tot dan toe had ze houterig en nadrukkelijk gelopen. Nu… het was een grandioze metamorfose: een verleidelijke charismatische liefdevolle vrouw!

Je begrijpt dat alle deelnemers helemaal versteld stonden. Ze zagen niet alleen hoe deze vrouw kon zijn, maar ze zagen in wezen wat deze vrouw juist diep van binnen was!
Jaren later kwam ik deze vrouw tegen en vroeg hoe het met haar verder was gegaan. Ze vertelde dat ze een totaal ander leven had gekregen. Elke keer als ze merkte dat iemand moeite met haar had, werd ze zich weer bewust van haar ‘geliefde’. En ze merkte dat men vriendelijker en aimabeler met haar omging. Op een gegeven moment had ze ‘dat denken’ niet meer nodig, het werd natuurlijk gedrag. ‘En,’ riep ze enthousiast uit, ‘ik ben getrouwd, heb een ontzettend fijne relatie. Het eerste kindje is op komst. Nee, niet met die geliefde, maar met een ontzettend fijne en begripvolle man.’

Ons denken veroorzaakt pijn

Ons denken pijnigt ons vaak meer dan anderen met woorden of handelingen kunnen doen. Weet dat achter kwetsende woorden of afwijzend en vervelend gedrag, een pijn zit die je meestal niet kunt zien. Maar wel kan ervaren wanneer je je bewust richt op de onzichtbare levensenergie van de persoon. Een energie die verscholen zit achter een zogenaamd onaangenaam mens. De oorzaak hiervan kan soms ver in het verleden liggen, zelfs in een vorig leven.

Een voorbeeld: Iemand is coördinator van een paar teams, die hij moet begeleiden. En zoals het nu eenmaal bij een groot bedrijf gaat, is er altijd wel iemand die weer boven jou staat, ook bij deze persoon. Hij heeft ontzettend veel moeite met de bevelende houding van zijn meerdere. Hij vraagt mij hoe hij een goede samenwerking met die persoon kan bewerkstelligen. Op dat moment zijn er meerdere mensen aanwezig. Heel fijn, want nu kan ik een ‘mini-opstelling’ (zoals ik dat noem) doen.

Ik laat de persoon tegenover een daartoe zelf verkozen meerdere staan. En laat hen elkaar in de ogen kijken. Daarna vraag ik aan de man om een persoon te kiezen die zijn gedachten en regels betreffende het werk vertegenwoordigt. Ook de meerdere kiest een persoon die dit vertegenwoordigt. In het kort het volgende: op een gegeven moment was het geen strijd tussen de man en de meerdere, maar juist een strijd tussen de twee opgestelde personen die de regels vertegenwoordigde.

Een nogal heftige strijd, waarbij de regels van de meerdere echt de overhand hadden. Voor de man werd hierdoor zichtbaar gemaakt dat de meerdere geen moeite met hem als persoon had, maar met zijn strakke regels. Ook hier is het denken de boosdoener, de man voelde zich niet begrepen als persoon, wilde erkend worden. Het enige was dat zijn meerdere niet met zijn strakke regels kon omgaan.

Ik wil leren, ik wil me ontwikkelen

Op een gegeven moment zei de man tegen de meerdere: ‘Ik wil van jou leren en een gelijkwaardige samenwerking hebben.’ Het duurde lang voordat het tot de man doordrong wat ik daar van zei: ‘Wanneer je van iemand wilt leren is er geen sprake van gelijkwaardigheid. De ander is wat betreft datgene dat je wilt leren je meerdere, anders zou je niet van die persoon kunnen leren.’

Je kunt alleen maar van iemand leren als je leerling wilt zijn. Niet als je je opstelt als een gelijkwaardig. In de natuur, in ons leven overal geldt de wet van de communicerende vaten. Doordat we allemaal met elkaar verbonden zijn door energie, werkt deze wet ook op energiegebied.
Of dit nu fysieke energie, geestelijke of spirituele energie is. Wanneer jij denkt dat je iets tekort komt in kennis, zowel praktisch als spiritueel, dan is jouw ‘kennisvat’ minder gevuld dan die van de persoon waar je van kunt leren. Erken dat, want dan pas kun je van iemand leren. Wil je in een dergelijke situatie gelijkwaardigheid dan zou jouw ‘level’ net zo hoog moeten zijn als die van de ander. In dat geval kan er bij jou geen kennis meer in. Ofwel je staat niet toe dat de ander jou iets overdraagt.

Het leven is één groot avontuur!

Wat maakt het uit om van iemand vrijwillig de mindere te zijn. Het leven is een spel, waarin elke rol voor je beschikbaar is. De meerdere, de mindere, de gelijkwaardige, de minnaar, de moeder, de leraar, de leerling, etc. Dat maakt het leven nu juist zo boeiend, een avontuur met elke keer weer een nieuwe uitdaging!

Neem het leven niet zo serieus, wat zijn nu tachtig of honderd jaar op de eeuwigheid. Op de leeftijd van je Ziel die duizenden jaren leeft, het is een fractie, één tel voor je Ziel. En geloof me, je Ziel is bereid om elke rol aan te nemen die het leven biedt om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Heb je je een rol aangemeten van het slachtoffer zijn? Speel het ten volle om er op een gegeven moment zo genoeg van te krijgen dat je je rol vanzelf verandert. Heb je een rol aangenomen van de verongelijkte, de niet begrepene, de anders willende? Verschuil je niet, treedt naar voren en speel je rol met volle overtuiging. Zodra je verscholen blijft, zal je nooit ontdekken wat het doet met de mensen om je heen, wat het daadwerkelijk doet met JOU!
Immers de Universele energie is beschikbaar voor alles en iedereen!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 22/06/2017

Reageren is niet mogelijk.