Liefde

 

LiefdeAls ik Liefde zie maakt mijn hart een sprongetje en voel ik me diep van binnen warm. Een klein meisje wandelt, het is meer huppelen, met haar ouders over de dijk. Terwijl ik onze hond Tommy uitlaat komen we elkaar tegemoet. Als we langs elkaar lopen, schenkt ze me een liefdevolle glimlach. Haar gezicht straalt en kijkt tegelijkertijd een beetje ondeugend, alsof ze zeggen wilt: ‘Vind je het goed dat ik je zo begroet?’ Mijn glimlach terug zegt: ‘Wat ben jij een lieve meid!’ Ze pakt mijn hand om even fysiek contact te hebben. Dit alles gebeurt in een paar seconden, zonder woorden kijken we bij elkaar in het hart, in de Ziel. Een intens contact. Dan holt ze gauw weer achter haar ouders aan. We kijken allebei nog even om en zwaaien naar elkaar. Mijn hart maakt een sprongetje…

Even later zie ik een vrouw, starend over de uiterwaarden van de IJssel. Precies op de speciale plek, waarvan ik weet dat gevoelige mensen daar altijd even stilstaan. Haar ogen zijn vol tranen. Als ik bijna bij haar ben, zie ik dat het tranen van ontroering zijn. Of is het misschien toch van verdriet? Ik stop en ga naast haar staan. Even kijkt ze me aan, haar tranen stromen rijkelijk. Samen staan we daar, naast elkaar, kijkend naar het prachtige landschap. Wat een vertrouwen heeft ze in me in dit korte contact, dat ze dit moment met me deelt en helemaal zichzelf durft te zijn. Even later zeggen we elkaar zonder woorden gedag en lopen ieder onze richting uit.

Ik ga met Tommy naar binnen. Vanuit mijn stoel achter mijn bureau kijk ik over de dijk. Regelmatig komen er wandelaars langs. Vanuit mijn raam zie ik de vader spelend met zijn zoontje. Ik kan niet goed zien welk spel ze spelen, maar zie dat ze enorm veel plezier hebben. Het is samen lachen en dollen!
Even later zie ik twee mannen liefdevol gearmd lopen. De ene man heeft de arm om de schouder bij de ander geslagen. Af en toe staan ze stil en kijken elkaar aan. Hun hond loopt vrolijk dartelend met hen mee. Met hun drietjes stralen ze intense Liefde uit.
Dan is er een hele familie met z’n allen wandelend over de dijk. Of ze veel van de mooie omgeving zien, is de vraag. Het fijne contact samen is op dit moment het belangrijkste. Gezellig pratend lopen ze elke keer in een verschillende formatie, zodat ze dan met de een dan met de ander kunnen praten. Tegelijkertijd is daar de tortelduif in de boom, die denkt dat het lente is en lekker tortelt met zijn vrouwtje.

Ziel

Wat ik nu beschrijf is binnen een tijdsbestek van één uur. In één uur tijd maakt mijn hart vele keren een sprongetje, waardoor het zich met intense vreugde vult. Is dit omdat het nu een speciale dag is? Nee, het is slechts een kort kijkje in mijn leven.
Een andere dag word ik ontroerd door een blonde vrouw met in haar armen een kindje van een paar maanden. Een fragiel teer engelachtige vrouw met haar voor haar veel te zware baby. Ze voelt niet dat ze het jongetje of meisje bijna niet kan dragen. Haar gezicht straalt een en al liefde uit naar haar kindje. Er komt een gevoel in me op om haar te helpen met de baby te dragen, maar waarom zou ik dit mooie contact tussen haar en haar kindje verstoren?
Of het blozende hoofd van de hulpeloze jonge vrouw die voor me zit, verlangend naar een uitweg. Niet gewend om hulp te vragen, maar er nu even niet meer zelf uitkomt.
Het zebravinkje met het half zo kleine tropische mannenvogeltje in de kooi in mijn werkkamer. Heel knus tegen elkaar aan. Twee totaal verschillende vogels die zo gek zijn op elkaar dat ze nooit alleen zitten. Of de madeliefjes die op 6 januari weer volop aanwezig zijn in het gras.

Ik stop met het vertellen over al die mooie momenten die er dagelijks zijn. Zoveel dat ik met de momenten van één week een heel boek zou kunnen vullen.

Je Ziel resoneert met Liefde, je Ziel is één en al Liefde! Het enige dat je hoeft te doen is je hart wijd open te zetten en met ogen kijken die willen ontvangen. Zonder woorden zie je meer dan met. Sommige mensen zijn bang dat als ze hun hart openen, dat ze dan gekwetst kunnen worden. Als er zoveel tegenover staat, al die momenten van geluk en liefde die er zijn, dan kan toch nooit een kwetsend woord de vreugde vernietigen!?!

Liefde kent geen vorm, Liefde is energie! Als je Liefde zoekt, zul je het niet vinden. Energie is er altijd en overal, je kunt het alleen maar ervaren. Liefde is er altijd en overal, daarom zoek niet langer, het is er: in jezelf, om je heen, waar je ook bent!

Laat je hart raken en je vreugdetranen ontwaken.
Je hoeft niet verliefd te zijn om Liefde te geven of te ontvangen!

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 02/10/2016

3 Responses to “Liefde”

  1. Lianne

    🙂

  2. Gert Jan

    Mooi daisha hoe je de momenten van liefde beschrijft. Ik verwonder mij altijd dat dit het mooiste gevoel is wat je je maar kunt voorstellen en dat we er met velen toch voor kiezen om er veel te weinig aandacht aan te besteden. Druk druk zijn we. Terwijl even stil staan juist dat gene oplevert waar we continu naar verlangen. Liefde

  3. Patricia Duits

    mijn vader heeft de vasculaire dementie, al ruim 9 jaar. Hij kan momenteel nog maar alleen een paar woordjes, en veel lachen. Huilen gaat via de neus daar stromen de tranen uit. Wil je deze mensen begrijpen dan dien je je hart open te zetten en te stellen om met ze op een heel ander niveau te communiceren, op een manier waar geen woorden nodig zijn. De verzorging kijkt altijd op als ik zo ook met anderen bezig ben en met ze om ga, we liggen in een deuk en de ander ook. De grootste lol hebben we dan. Ze begrijpen heel goed wat er gaande is ( vaak hebben mensen dat helemaal niet in de gaten dat ze alles mee krijgen -horen) en hoe ze behandelt worden vanuit het hart dan zijn ze rustig. Ze zijn zo over gevoelig deze groep mensen, leeftijd kent deze ziekte niet, dus je hebt oudere en jongeren door elkaar. En het zal ziekte nummer 1 gaan worden de leeftijd is al naar 35/40 jaar op geklommen. Ik ben dankbaar dat ik mijn vader zo mag begeleiden en er van leren, om nog meer op gevoel te gaan zowel communiceren als voelen wat woorden zijn en gedachten zijn. Maar ook gewoon zijn en elkaar echt zien. Ik herken veel van wat hierboven door Daisha geschreven is. Liefde naar elkaar toe in welke situatie of vorm dan ook naar elkaar toe, wordt vaak beloond en bezegeld met een van de het mooiste kado : een glimlach die dan ontstaat.

Reageren is niet mogelijk.