Liefde is meer dan Liefde!

 

Liefde en LiefdeLiefde is het meest belangrijke in ons leven.
We worden er door gevoed, het is onze levensenergie!
Het element aarde en Liefde hebben met elkaar te maken. Het element aarde heeft betrekking op ons lichaam en op ons geaard zijn. Door jezelf liefde te geven en toe te staan dat je het van anderen ontvangt, ben je een goed geaard mens. Je leeft dan in het nú. Je ervaringen uit het verleden gebruik je als adviezen voor het heden. Je hebt dan geen behoefte om telkens terug te kijken wat je allemaal is overkomen. Je ziet het ook niet als traumatische gebeurtenissen, maar juist als zinvolle ervaringen. Als je merkt dat iets of iemand niet meer bij je past, ga je verder. Of je begint opnieuw.
Je staat met beide voeten op de grond. Bewust van wat er om je heen gebeurt en waar nodig is help je. Doordat je praktisch, actief en handig bent ben je bij iedereen welkom. Je voelt je overal thuis. Of dat nu in je eigen huis is of ergens anders. Zelfs een hotelkamer maak je tot je thuis. Je bent thuis in jezelf en daardoor thuis op elke plek waar je bent.
Doordat je bestand bent tegen tegenslagen raak je niet snel van streek. Je hebt plezier in het leven en bent positief ingesteld. Van je werk maak je je hobby of andersom; van je hobby maak je je werk.

Hoe merk je dat het element aarde in onbalans is in je systeem? Lichamelijk merk je het doordat het ruiken achteruit gaat. Lage rugklachten, constipatie, weinig energie hebben, koude voeten, broze nagels en botten of een zwak gebit kunnen ook tekenen van een bepaalde onbalans zijn. Psychisch merk je het doordat je angstig bent, soms zelfs een zelfvernietigingsdrang hebt. Ook verslaving of zelfkastijding horen daarbij, negatief of depressief zijn. Sociaal ervaar je het doordat je nauwelijks contact met een ander durft te leggen. In een groot gezelschap voel je je onzeker en zou je het liefst ongezien willen blijven. Zolang het element aarde in je niet in balans is, is je hele bestaan min of meer onzeker.

Hoe kun je het element aarde in jezelf voeden? Op de eerste plaats door ervoor zorgen dat je tanden, nagels en botten goed gezond en stevig zijn. Ook het kraakbeen in je verdient aandacht. Door regelmatig te sporten of te bewegen pomp je je bloed door je lichaam, waardoor een goede doorbloeding ontstaat. Deze doorbloeding voedt je met nieuwe energie.
Elke dag even stevig met je hakken stampen kan je helpen om je onzekerheid te verdrijven. Net zoals soldaten marcheren, loop je op een harde ondergrond zo’n tien minuten stevig te stappen. Dansen op goede basmuziek is een fantastisch medicijn, net zoals indianen: lekker stampend dansen met af en toe een oerkreet slaken. Andere muziek is ook prima, als je maar goed met de voeten op de grond blijft. En als dat allemaal nog niet genoeg helpt: ga hard brullen, zingen, schreeuwen. Tijdens het autorijden, als je dan toch weer in de auto bent gestapt, is heerlijk om te doen. Mocht je niet alleen in de auto zitten, maak er dan een spelletje van: wie het hardste kan schreeuwen.
Leef je leven vol humor, lach om jezelf, lach om je droevige situatie. Mocht je triest zijn, kijk dan naar jezelf of naar de situatie alsof alles één grote grap is. Wat heb je er aan om je leven te vergallen?

Hoe kun je jezelf liefde geven? Elke dag sta ik op een zodanig tijdstip op dat ik alle tijd heb voor mezelf. Begin ik om half negen te werken, dan sta ik om half zeven op. Eerst de dieren verzorgen, een kopje thee zetten en dan ruim een uur helemaal voor mezelf!
Alle aandacht is dan gericht op mijzelf. Na lekker te hebben gedoucht, kijk ik door mijn slaapkamer raam naar buiten. Nu heb ik een heerlijke omgeving om naar buiten te kijken. Heb je dat niet: ga er op uit, een half uurtje wandelen. Terwijl de natuur en de stad ontwaakt.
Voor het aankleden masseer ik mijn lichaam, streel mijn huid. Heel belangrijk daarbij is: ik accepteer mijn lichaam zoals het is. En geloof me; ik heb geen mooi lichaam. Ik ben dik, altijd geweest, maar ik ben tevreden met mijn lichaam. Het heeft de vorm van het beeldje van de oermoeder. Een beter compliment kan ik niet krijgen! Het is trouwens niet zo dat mensen met een prachtig lichaam sneller tevreden zijn, soms zelfs integendeel.

Toen ik dertien jaar was kwam mijn liefste vriendin, Jacqueline, heel verdrietig bij me. Jacqueline was een prachtig mooi meisje. Mooie grote ogen, een fijngesneden gezicht en een lichaam als van een fotomodel. Toch was haar schoonheid voor haar een handicap: ze wist niet of de jongens verliefd waren op haar of op haar lichaam.
Het was de eerste keer dat ik met dit fenomeen werd geconfronteerd. Jacqueline had een prachtig lichaam en was juist daardoor onzeker! In de loop der jaren zijn er meer knappe, beeldschone vrouwen op mijn pad gekomen. Vaak heb ik ze moeten troosten als ze zich vertwijfeld afvroegen of de liefde van de man naar henzelf toe gericht was. Ze waren soms zo ongelukkig en onzeker, dat ze óf met de mannen speelden óf een relatie niet aan durfden te gaan. Ik heb áltijd de zekerheid gehad dat de jongens – en later de mannen – van mijzelf hielden en niet alleen van mijn lichaam. Onzekerheid over je lichaam heeft daarom niets met je lichaam, je gewicht of je kleding te maken.  (Sorry afval of makeover-programmamakers).  Het heeft alles te maken met hoe je over jezelf denkt.

[box type=”info”]

Onzeker over je uiterlijk?

Ik help je graag! Vaak is één gesprek al voldoende om je met nieuwe ogen naar jezelf te laten kijken.

Maak een afspraak [/box]

Wees een Engel van Liefde voor jezelf !
Lieve groet,
Daisha

P.s: Wil je meer in balans komen? Luister dan via www.radiomerlijn.nl op zondagavond naar Zielentaal of doe op dinsdag mee met de Meditatie. Kun je niet op die avonden? Geen probleem, het is nog de hele week bij Uitzending gemist te beluisteren!

Gewijzigd op 02/10/2016

Reageren is niet mogelijk.