Maak kennis met het best bewaarde Geheim ter Wereld!

Er gaat een nieuwe deur voor je open: de Huna Code!
Wat achter die deur ligt, is al in je aanwezig.
Het is een van de oudste en het best bewaarde geheim ter wereld. Ik geef je alleen maar de sleutel zodat je de deur naar deze ruimte kunt openen en binnentreden! Het brengt Licht in je Leven, duidelijkheid, zelfstandigheid en levensvreugde. En wie wil dat niet?!

Iedereen zoekt het Geluk, jij ook?
Stop met zoeken, je zult het niet vinden.
Het Geluk zit namelijk al in je,
het Geluk zoekt jou, al je leven lang!

Een nieuw begin, een nieuwe werkelijkheid

Vanaf vandaag start ik een korte serie hoe je het Geluk en de Levensvreugde in jezelf kunt ontdekken of terugvinden.
De film en het boek ‘The Secret’ presenteerde slechts een eenvoudige weergave van één van de basisprincipes van deze oude wijsheid. Waarom hebben deze en andere technieken niet tot het gewenste resultaat geleid? Een eeuwenoud geheim levert het antwoord.
De Huna Code is kennis van ver voor onze jaartelling. Max Freedom Long (1890-1971) ontdekte deze kennis in Hawaii. Hij wordt beschouwd als de her ontdekker van Huna.

Een stukje geschiedenis

Meer dan zeven duizend jaar geleden, dus ver voor onze jaartelling, kenden een groep mensen al de principes van positief denken en de Wet van Aantrekking. Deze begrippen begrepen zij beter dan de huidige moderne gedachte betreffende de wet van de aantrekking. Hun zienswijze was meer verfijnd, en met de aanvullende kennis die dit oude volk had brachten zij in de praktijk wat wij nu wonderen zouden noemen.

Max Freedom Long (hij leefde van 1890-1971) ontdekte deze kennis in Hawaii. Hij wordt beschouwd als de her ontdekker van Huna. Tijdens zijn langdurige verblijf op Hawaï stuitte Long op deze ‘geheime’ kennis die hem dusdanig ‘greep’ dat hij de rest van zijn leven gewijd heeft aan het bestuderen en het uitdragen ervan.

In 1948 onthulde Werner Wolf de gelijkenis tussen de Egyptische hiërogliefen geschriften en de ‘Paddle Board’ geschriften van de inwoners van Paaseiland in de Stille Oceaan. Hij stelde dat er een oud verband moest zijn tussen de Egyptenaren en de Paaseiland tak van de Polynesiërs. Max Freedom Long deed er onderzoek naar en concludeerde dat deze Polynesische Kahuna kennis inderdaad zijn oorsprong had in het oude Egypte.

Zijn eerste boek ‘Herstellen van de Oude Magie’ werd in Engeland gepubliceerd. Reginald Stewart, een oorlog correspondent, las het boek. Hij was als jongeman in deze zelfde oude traditionele kennis opgevoed, maar dan bij een Berbers stam in het Atlas-gebergte van Noord-Afrika.
Een oude vrouw, een zogenaamde ‘Quahine’ had de jonge Stewart als eigen zoon opgevoed. En leerde hem, samen met haar zeventien jaar oude dochter, de kennis en de praktijk van de oude kennis. Helaas, kon ze slechts Stewart voor korte tijd hierin opvoeden, omdat ze per ongeluk werd gedood door een verdwaalde kogel van twee in de vallei strijdende stammen. Omdat er geen andere leraar te vinden was, keerde Stewart terug naar Engeland. Hij nam zijn gemaakte notities mee. Jaren later, naar aanleiding van het lezen van Max’s boek, realiseerde hij zich dat deze over dezelfde kennis schreef dat hij had geleerd, tenminste voor een deel.

Identiek aan elkaar

Veel van de speciale woorden die zijn Leraar, de oude vrouw, had gebruikt om haar kennis over te dragen waren bijna identiek aan de Hawaïaanse. Hij stuurde Long een brief en al snel gingen ze met elkaar delen van wat beide wisten. Hierdoor zijn ze er samen in geslaagd om de basis van de geheime overlevering op papier te krijgen.
De Quahine ofwel ‘Woman Kahuna’ had aan Stewart de legende verteld hoe haar stam, ooit een deel van twaalf sub-stammen, deze kennis wisten en hoe ze de Huna concepten gebruikten. Zij leefden in de Sahara, welke toen nog een groen en vruchtbaar land was met stromende rivieren. Op een gegeven moment waren de rivieren opgedroogd, en de stammen voorzagen dat hun kennis dreigde te verdwijnen. Hun bezorgdheid deed hen besluiten om hun psychische krachten te gebruiken en keken over de hele wereld naar een gebied waar ze veilig hun levenswijze konden voortzetten. Hun keuze viel op de geïsoleerde Pacific.

De stammen verlieten Egypte en ging in grote dubbele kano’s langs de Rode Zee de Indische Oceaan over. Waarna ze uiteindelijk hun weg vonden en maakten naar de verre Pacific eilanden. Er waren, zei ze, twaalf stammen. Maar haar stam bleef achter als achterhoede opdat de anderen niet vastgehouden zouden worden door de machthebbers in die periode. Uiteindelijk bereikten zij het gebied van het Atlasgebergte. Hier waren ze in staat om de geheime overlevering te behouden.
De andere elf stammen vonden verdeeld hun weg in de wereld. Ten minste één stam reisde langs de kust van Afrika naar Madagascar. Nog steeds is dit zichtbaar, aangezien de helft van de eilandbewoners nog steeds, meer dan tweeduizend jaar later, lichtbruine mensen zijn. Zij spreken een vergelijkbare taal als een van de Polynesische dialecten, genaamd Malagasi.

Een van de andere stammen trok via Arabië naar India. Daar lieten ze wel de sporen na van de kennis, maar niet hun taal. Later verspreidde de Huna Code zich naar China bij een Chinese stam die dichtbij de Himalaya leefden. Zij waren Nomaden, die het weer verspreidden naar Afghanistan, Pakistan, India, Iran. In het jaar 455 was de Huna kennis alom verspreid in het noorden van India. In de jaren 500 tot ongeveer 600 werden de meeste mensen die de Huna praktiseerden uitgemoord. Echter in het jaar 1000 zie je weer een opleving van de Huna kennis.

Huna betekent Geheim!

Wanneer je de Huna Code praktisch beoefent, ben je in staat om je bewustzijn te beïnvloeden. Zie je bewustzijn niet beperkt tot alleen de mens, het is inclusief alles dat leeft. Dus ook de dieren, de natuur, de Aarde en alles dat op aarde leeft, alsmede datgene dat je ziet en niet ziet!

Het is geen religie of filosofie, het is een levenswijze! Een eenvoudige levenswijze, die voor iedereen bereikbaar is. Max Freedom Long introduceerde het als het Nieuwe Denken, maar in wezen is het zeer Oude Wijsheid!
Wanneer je de Huna kennis bestudeert zie je de essentie van en de verbintenis met het Christendom, het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Ook wordt wel gezegd dat deze stromingen juist uit de Huna kennis voortkomen. Long zei zelf: Ik heb deze traditie in Hawaii ontdekt, maar het is en was zeker geen Haïtiaans.
In eerste instantie kreeg Max Freedom Long’s tijdens zijn verblijf op Hawaï weinig medewerking van Kahuna’s (de experts in Huna). Deze wilden deze kennis niet met een vreemdeling delen.

Serge Kahili King is opgegroeid met de kennis van de Kahuna’s. Op zijn veertiende werd hij door zijn vader ingewijd in de Huna kennis, hij is (nog steeds) Huna Leraar en Healer. Net zoals Long vond King de kennis van dusdanig belang dat hij die wilde delen met anderen. Hij heeft daartoe een aantal boeken geschreven en geeft cursussen en workshops om Huna toegankelijk te maken. Ook is hij op Youtube te vinden, zie daartoe het interview met hem.

Nieuwe ontdekkingen blijken oude wijsheid te zijn!

Tegenwoordig worden er steeds meer ‘ontdekkingen’ gedaan die bij de Kahuna’s al eeuwenlang bekend waren. Zo is er vanuit de kwantumtheorie het inzicht gegroeid dat ‘de wereld is zoals je denkt dat hij is’. En dat energetisch alles en iedereen met elkaar verbonden is, dit is pure Huna wijsheid.

De Kahuna’s zijn praktisch ingesteld, theorie is leuk, maar praktische resultaten is waar het in ons leven om draait. Het uitgangspunt van iedere vorm van sjamanisme is het herstellen van de harmonie waar dat nodig is. Dat is ook de centrale gedachte achter de Huna Code. Dat betekent geen schade toebrengen aan anderen, de natuur en jezelf.
De Huna’s staan bekend over hun grote kennis op gebied van de menselijke geest en paranormale vermogens. En het kunnen genezen van lichamelijke en geestelijke problemen, die vaak zeer spectaculair zijn. De Huna-bewakers (men noemt ze priesters, maar Kahuna zoals ze heten betekent Huna bewaker) gaan ervan uit dat de Ziel van de mens uit drie delen bestaat:

  • het Lagere Zelf
  • het Midden Zelf
  • en het Hogere Zelf

Het Hogere Zelf beschikt over enorme vermogens, je zou ze Goddelijk kunnen noemen. Net zoals Jezus ooit zei: ‘Gij zijt Goden.’
Hoe zijn die drie ‘Zelven’ in je Ziel aanwezig? Je zou het op deze wijze kunnen zien: je Ziel is één grote bal vol energie. In deze bal zitten drie vloeistoffen. Niet gescheiden van elkaar, nee, alle drie zijn ze evenveel aanwezig. En alle drie kun je ze gebruiken op momenten dat je ze nodig hebt, of dat je het je bewust bent.

De Huna kennis helpt je om in je dagelijkse leven de juiste keuzes te maken of de juiste beslissingen te nemen!
De Huna geheimen bevatten veel meer dan een succesvolle methode van creatief denken. Het biedt een levenskennis, en deze kennis is de eenvoudigste, meest complete, het mooiste en meest ver ontwikkelde systeem voor een vrij en gelukkig leven. Het staat op zijn eigen merites, en verduidelijkt de basisprincipes van de vele religies in de wereld.

Kennis van onschatbare waarde!

Oorspronkelijk was deze levenswijsheid zonder naam. Het werd door de eeuwen heen doorgegeven van ouder op kind. Aangezien het in Hawaii werd ‘herontdekt’, kreeg het de naam Huna. Het is het Polynesische woord voor ‘Geheim’. De ‘u’ in Huna wordt uitgesproken zoals de dubbele ‘oo’ in het Engelse woord moon. Het Polynesische woord voor de bewaker van Huna, ook wel priester genoemd, is Kahuna. Dit betekent ‘houder of bewaker van het geheim’.

De kennis van Huna is uiteindelijk verspreid door, zoals ik hiervoor beschreef, de migratie in de verschillende delen van de wereld. Echter de initiatie tot Huna Healer c.q. Leraar kan nog steeds uitsluitend door overerving plaatsvinden, je moet er mee zijn opgegroeid. Deze levenswijsheid was in eerste instantie nergens opgeschreven, het is eeuwenlang doorgegeven door de Kahuna’s.

Max Freedom Long bracht het grootste deel – zelfs meer dan vijftig jaar – van zijn leven door met onderzoek te doen naar deze bijzondere wijsheid. In zijn verschillende boeken beschreef hij deze doorgegeven kennis tot in detail, welke hij op een gegeven moment stukje bij beetje mocht eigen maken. Hierdoor kunnen wij nu kennis maken met deze praktische en eenvoudige wijsheid.
Kennis dat van onschatbare waarde is!

‘Ahuwale Ka Nane Huna!’
‘Laat dat wat onbekend is je bekend worden.’

In deze serie over de Huna Code ontvang je nieuwe – eigenlijk oude – wijsheid. Het zal je leven beslist veranderen, je bewustzijn verhogen en een nieuw levensavontuur zal voor je aanbreken. En wanneer de student klaar is, zal de Leraar in je verschijnen!

Volgende week: Inwijding in de Huna Code!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Bron: uit het Engels vertaalde stukje geschiedenis.

 

Gewijzigd op 22/11/2018

Reageren is niet mogelijk.