Menselijke Engelen

In een vorig leven heb je als kind ervaren wat het is om moederziel alleen jezelf te moeten bedruipen.

Je ouders hadden het te druk met werken, omdat ze nauwelijks wisten hoe ze het hoofd boven water moesten houden. In een vorig leven heb je ervaren hoe het is om als wees door het leven te gaan. Je moeder stierf bij je geboorte en je vader aan TBC. In een vorig leven moest je op straat bedelen of werd je al vroeg ingezet voor de prostitutie? Misschien had je een heel beschermd leven en moest je je aan regels houden. Of was je net als Remy Alleen op de Wereld. Je begrijpt dat, als je zo’n leven hebt meegemaakt, je besluit: dit wil ik nooit meer meemaken. Nee, je gaat zelfs verder, je neemt je voor anderen een fijn leven te bezorgen.

In dit leven ga je je inzetten voor kinderen en/of volwassenen.
Je inzetten voor mensen die het leven even niet meer zien zitten. Zichzelf niet kunnen redden, opzien tegen dingen die jij in dat andere leven al hebt opgelost. Of die niet weten hoe nu verder. Je besluit hiervoor kwaliteiten te gebruiken, waarmee je jezelf tegelijkertijd ook verder kan ontwikkelen. De een heeft daarvoor twee rechterhanden en helpt iedereen op praktisch gebied. De ander weet goed te luisteren en te communiceren en helpt de mensen op sociaal/emotioneel gebied. Weer een ander heeft veel geleerd van de ervaringen in vorige levens en neemt de kwaliteit mee oplossingen te kunnen bedenken voor elk geestelijk of emotioneel probleem. Je hebt in vorige levens geleerd te incasseren en durft daarom nu leiding te nemen. Weer een ander heeft een enorme intuïtie meegenomen, misschien zelfs wel helderziendheid en kan invoelen wat iemand het beste kan doen.

Kortom, iedereen komt op deze wereld met een bepaalde missie.
Er zijn de laatste twee eeuwen velen opnieuw geboren die in Atlantis leefden. Mensen met een hoogstaande innerlijke ontwikkeling, die niet veel nodig hebben om dingen te begrijpen of zich te her-inneren. Menselijke Engelen, ze kunnen niet anders dan er voor anderen zijn. Als kind delen ze met anderen, kunnen ze makkelijk weggeven. De een op materiegebied, de ander op emotioneel of wijsheid gebied. Het zijn alerte en hooggevoelige kinderen. Ze maken al jong veel mee. Dit kan op verschillende gebieden zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, geestelijk. Hun zintuigen zijn scherp, ze absorberen alle facetten van het leven. Soms wordt het dan teveel en zijn ze ziek. Een ziekte die meestal niet door artsen betiteld kan worden. Het is om hen rust te geven en bij te komen van alle indrukken.

Als ze in de puberteit komen, lijken ze daar nauwelijks last van te hebben.
Ze passen zich aan aan wat hun leeftijd op dat moment van hen vraagt. Zo ook als jonge volwassene. Ze maken carrière of niet, stichten een gezinnetje en altijd is daar die drang naar meer. Niet slechts de beperkte kring, vooral veel mensen ontmoeten. Hun eventuele gezin of familie heeft het gevoel niet op de eerste plaats te komen, omdat de aandacht veelvuldig buiten, in de wereld, ligt. Ze nemen zitting in besturen, zetten zich in voor goede doelen, helpen anderen zo vaak als dat nodig is. De aandacht voor het eigen gezin lijkt niet voldoende. Het eigen gezin is echter zo eigen dat ze hun dierbaren niet ervaren als anderen. Zo verbonden zijn ze met hen. Nemen soms te vanzelfsprekend aan dat de dierbaren wel om hulp vragen als dat nodig is. Anderen doen dat immers ook. Zo komen ze in een echtscheiding terecht of verwijdert het gezin zich van hen, omdat niet wordt begrepen dat de Menselijke Engel niet anders kan dan er Zijn voor anderen.

In mijn blog ‘Inspiratie’ beschrijf ik wat het met de Menselijke Engel doet als je niet kunt voldoen aan die innerlijke drijfveer om anderen te helpen. Zouden ze zich conformeren aan wat de omgeving van hen vraagt, namelijk er alleen voor hen zijn, dan dooft hun innerlijk vuur, hun energie, langzaam uit. Dit uit zich in hartkwalen, longproblemen of andere chronische ziekten. Ze zitten gevangen in een situatie die niet bij hen past. Als ze zich daaruit worstelen, zal de chronische ziekte niet uit hun lichaam verdwijnen, maar minder opspelen. Meer naar de achtergrond verdwijnen, zodat ze min of meer normaal kunnen functioneren. Zodra er een kritieke situatie is, een situatie die ze even niet aan kunnen, uit zich dat in het toeslaan c.q. opspelen van hun chronische ziekte. Toch lijken ze er niet echt onder te lijden. Ze leven alsof er niets aan de hand is. Hun positieve instelling helpt hen om telkens weer verder te gaan.

Waarom schrijf ik dit?
Om, mocht je een relatie hebben met een Menselijke Engel, weet dan dat je niet de tweede plaats inneemt. Dat je altijd op de eerste plaats komt, dat je zodra er iets met jou is, je partner of je ouder er helemaal voor je zal zijn. Een Menselijke Engel kiest een sterke partner, krijgt sterke kinderen. Waarom? Zodat ze hun krachten kunnen weiden aan anderen. Dus voel je niet verwaarloosd of denk niet dat je er niet bij hoort. Dat er geen aandacht voor jou is, jouw Menselijke Engel draagt je intens in zijn of haar hart mee. Geen seconde zul je er niet zijn.

Ben je zelf een Menselijke Engel?
Begrijp dan waarom je die innerlijke drijfveer hebt. En ook al heb je deze drijfveer, vergeet niet de mensen om je heen. Ze vragen het misschien niet, maar hebben je aandacht net zo hard nodig als anderen. Zet regelmatig een grote schrap in je agenda, een dag die je reserveert om er helemaal te zijn voor jezelf en je  dierbaren.

Lieve groet, Daisha

Gewijzigd op 06/07/2014

2 Responses to “Menselijke Engelen”

 1. Carla Boon

  Menselijke Engelen is zowel voor mijn zoon als voor mij een herkenbaar en schitterend verhaal, hartelijke groeten Carla.

 2. Ilse Maat

  Wauw lieve Daisha, wat een mooie moeder had jij!
  Je lijkt ook veel op haar vind ik.

  Wat een herkenning allemaal voor mij in jouw prachtige verhaal!
  Ik ben een Menselijke Engel, bedankt voor je advies hierin!
  Ben al hard bezig er meer voor mezelf en mijn dierbaren te zijn.

  Dank je wel lieve Daisha!

Reageren is niet mogelijk.