Geheim !

 

GeheimIk ga je een geheim verklappen. Wat zou er gebeuren als je het met onderstaande eens bent? Wat als je vanuit dat principe, vanuit mijn denkwijze leeft? Als niet alleen jij dat zou doen, maar bijna alle mensen? Hoe zou de wereld er dan uitzien? Uiteraard moet je eerst weten welk principe dat is en/of welke denkwijze. Het geheim dat ik nu ga verklappen heb ik alleen nog aan Sander verteld. Hier komt het:

Ik ben er van overtuigd dat er maar één Ziel is, te weten de Universele Ziel. En dat wij niet verbonden zijn met deze Ziel, maar het zelf zijn! Net zoals een boom. Er wordt wel eens beweerd dat God de stam is en wij de takken. Maar een boom kan geen boom zijn zonder takken en/of wortels, deze is dan slechts een stam. Een stuk hout, dat heeft geleefd. Het is pas dé boom doordat hij én wortels én stam én takken is.

Zo ervaar ik de Universele Ziel: én God én mensen én alles dat bestaat, heeft bestaan en nog – in onze ogen – gaat bestaan! Voor mij is het geen Universele Ziel als we er slechts met een draad aan verbonden zouden zijn. Onze ziel IS de Universele Ziel en deze drukt zich uit in alles wat bestaat. Tegelijkertijd! Dus wat jij ziet als iets buiten jezelf (bijvoorbeeld een andere persoon) is in werkelijkheid een andere vorm met daarin dezelfde Ziel.

Wij mensen bekijken het verleden, ons leven en de toekomst vanuit een heel smal perspectief. Uitsluitend wat wij als mens kunnen bevatten. De mens heeft vorm nodig, een beeld, een begrip. De mens wil iets kunnen begrijpen en kan meestal niet omgaan met iets dat er niet is en toch bestaat. Daarvoor zijn er ook zoveel verschillende meningen over het begrip God. Hoe je over God denkt, ligt aan wat je daarover hebt gehoord, de denkwijze die je jezelf hebt eigen gemaakt of wat je denkt te begrijpen.

Wat nu als ik je duidelijk kan maken dat er één Ziel is. Mijn Ziel is dan tegelijkertijd jouw Ziel. God is dan niet iets buiten ons, maar het IS ons. De natuur, de voorouders, familie, vrienden, andere mensen, zijn dan niet iets anders, maar zijn IK.

Tot nu toe heb ik in de opleidingen, in gesprekken, in mijn radioprogramma’s, bij Satsang altijd gezegd: Ik stem me af op je Ziel en daardoor zie ik de dingen die in je leven zijn gebeurd. Wat je kwaliteiten en mogelijkheden zijn. Waarvoor je naar de aarde bent gekomen. Wat je in een vorig leven hebt meegemaakt en hoe de essentie is van je toekomst. Maar eigenlijk zeg ik dat alleen maar om het begrijpelijker te maken. Wat ik werkelijk doe is: ik kijk in mijn eigen Ziel, de Universele Ziel!

Vandaar dat ik niet alleen van jou datgene kan zien dat belangrijk is, maar ook van de wereld. Kijk naar mijn voorspellingen elk jaar weer. Voor 90% komt dat uit, hoe ongelooflijk het ook is op het moment dat ik het vertel. Waarom niet voor 100%, omdat ik soms net niet genoeg geconcentreerd heb geluisterd. En ook omdat mijn menselijke verstand niet in staat is om álle informatie van de wereld te bevatten, te verwerken én te vertellen. Concentratie vergt sublieme overgave en soms ben ik, mens zijnde, even niet in die overgave.

Wanneer je er vanuit gaat dat we één Ziel zijn, dé Ziel die alles omvat, hoe zou jouw levenswijze dan zijn? Wetende dat er geen verleden, geen heden en geen toekomst is. Maar dat dat alles er nu tegelijkertijd is. Dat alles dat je doet of juist niet doet effect heeft op je eigen leven, maar ook op dat van… Tja, op alles, want wij ZIJN de Universele Ziel. Alles wat in de wereld bestaat, bestaat ook in jou. Van het meest slechte tot het meest verheven goede, het zit allemaal in jezelf.

Kun je me volgen? Of heb je er toch een beeld bij nodig? O.k., zie het als volgt. Er is een maquette gemaakt van de stad waar je in woont. Door naar deze maquette te kijken zie je hoe de straten verderop lopen, waar het winkelcentrum is, hoe de huizen verdeeld staan. Als je echter vanuit je raam kijkt of bij je voordeur staat, zie je slechts een klein gedeelte van je stad. De buurman tegenover je bekijkt de straat weer vanuit zijn perspectief.

Stel je voor dat je de stad vanuit ieder gezichtspunt zou kunnen beleven. Je bent immers niet één persoon in de stad, jij bent alles en iedereen. Als je vanuit ieders gezichtspunt kijkt, en je doet dit bij alles dat je zegt en/of doet, dan ervaar je tegelijkertijd hoe dit bij de ander binnenkomt. De Universele Ziel ervaart zichzelf door zich in ontelbare levensvormen op ontelbaar verschillende manieren uit te drukken.

Wij mensen hebben vaak een oordeel over iets of iemand. We strijden tegen onrecht of voor een betere wereld. Maar door de strijd aan te gaan vecht je tegen jezelf. Belangrijker is om allereerst alle oorlog en strijd in jezelf te beëindigen en liefde en geweldloosheid uit te dragen. Niet in woorden maar door je hele ZIJN!

Zielegroet,
Daisha

P.s.: Terwijl ik dit blog schreef merkte ik hoe lastig het is om te vertellen over de Universele Ziel. Het kan zijn dat ik niet duidelijk ben geweest. Stuur je vraag naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord deze dan in een van mijn radioprogramma’s. Je krijgt bericht welk programma dat zal zijn.

Gewijzigd op 13/02/2020

Reageren is niet mogelijk.