Ontdek hoeveel vorige levens en welke levens je hebt gehad !

Hoe weet je welke levens je hebt gehad? Hoeveel levens heb ik gehad? Kan ik zelf achterhalen wat ik ben geweest in mijn vorige leven? Kom ik in dit leven mensen tegen uit een eerder leven? Je ontdekt het in mijn blog!

De Ziel is een energievorm die tijdelijk in ons lichaam ‘verblijft’. De Ziel staat voor je geest, kennis, ervaringen en emoties die je hebt opgedaan. Het is een energielichaam in je lichaam en weegt bijna niets.
De Amerikaanse arts, Dr. Duncan MacDougall, constateerde in het begin van de 20e eeuw dat de Ziel slechts 21 gram weegt.
Je Ziel is in en om je heen, verbonden met je tastbare lichaam. Je fysieke lichaam is slechts als een jas of een huis voor je, het is tijdelijk. Na je dood zal de Ziel loskomen en het lichaam verlaten.

Tot ongeveer je tiende levensjaar zou je nog kunnen herinneren wat je in vorige levens hebt meegemaakt. Tot ongeveer je veertigste levensjaar is het de bedoeling dat je datgene heelt c.q. oplost dat vanuit vorige levens is blijven liggen. Wanneer je tot ongeveer je veertigste vele verschillende fases en interesses in je leven hebt, heb je even zovele levens gehad.

Kan je zelf achterhalen wat je bent geweest in je vorige leven?

Ja dat kan! Ik zal een paar voorbeelden geven: 
Al heel jong, ik moet een jaar of twee zijn geweest, trokken poppen altijd mijn aandacht. Niet om mee te spelen, maar om te ontleden. Wanneer ik dan ook ergens kwam werden de poppen in de kast gestopt, zodat ik bijvoorbeeld geen arm of been eraf kon halen. Ik wilde weten hoe zoiets kon bewegen.
Het meest gefascineerd was ik door de ogen. Ik wilde achter de ogen kijken en drukte ze er dan ook meestal doorheen. Wanneer ik een pop in handen kreeg, onderzocht ik deze zodanig dat deze daarna standaard naar de poppendokter moesten. Die bestonden in de jaren 50 van de vorige eeuw nog, meestal een dure aangelegenheid. Je begrijpt dat daarom de poppen werden weggestopt.

Het waren niet alleen de poppen die mij interesseerden, maar ook het lezen over de anatomie van de mens, uiteraard toen ik een jaar of acht was, had mijn grote belangstelling. Het was voor mij allemaal zo vanzelfsprekend wat ik las, het zat nog steeds in de herinnering van mijn Ziel.

Wat wil dit nu zeggen over mijn vorige leven? Ik moet, en dat zelfs in een paar levens, te maken hebben gehad met chirurgie en het helen van de mens. Als kind kon ik met mijn hand de pijnlijke plek van iemand traceren en helende energie geven. Later kon ik door met mijn handen over het lichaam te gaan trefzeker zeggen welk orgaan of anderszins een storing had. Vanaf 1984 tot en met 2007 heb ik healingen gegeven, waardoor in korte tijd de cliënten van hun pijnen bevrijd waren.
Bovendien kwam deze kennis me goed van pas toen ik eind jaren 80 de opleiding Shiatsu deed. Alle botjes, spieren, organen, zenuwbanen, etc. moesten we daarbij kennen. Het leren van al die lichaamsdelen ging me gemakkelijk af. Ik hoefde het me alleen maar te her-inneren.

Je kunt vele levens hebben gehad

Nog een paar voorbeelden, maar dan in het kort: op mijn achtste kwam ik voor het eerst in Spanje en wist meteen dat ik daar ooit had geleefd. Een fijn leven, ik voelde me dan ook meteen thuis, in de cultuur, met de mensen. Zo ook toen ik later in Thailand kwam. Door me af te stemmen op wat ik dan voor leven had gehad wist ik dat ik in Spanje een vissersvrouw ben geweest. In Thailand was ik de vrouw van een VOC-man.

De verschillende interesses brachten me naar Egypte, ik was daar een priesteres. Het kleine eiland Chios in Griekenland, waar ik een gezin had. Het bracht me naar Glastonbury in Engeland, waar ik in de Abdij Jozef van Arimathea in de keuken heb gestaan.

Als kind zocht ik al kruiden en deze hebben nog steeds mijn interesse. Met twaalf jaar was ik lid van de Vogelvereniging in Arnhem. Had altijd kanaries in een kooi. Met de opstelwedstrijden won ik meestal de hoofdprijs. Dus schrijven over de natuur heb ik ook in een leven gedaan. Ooit ben ik heks, zigeunerin, non, moederoverste, boerenvrouw, etc. geweest.

In mijn jeugd droomde ik vaak dat ik in een kasteel woonde. In de zomer was ik dan buiten en zag de volwassenen door de ramen heen in de balzaal dansen. Toen ik in 1986 voor een vergadering, waarbij ik ook bleef logeren, in kasteel de Wittenburg te Wassenaar kwam wist ik meteen: hier heb ik gewoond. Men hoefde mij niet de diverse vertrekken te wijzen, ik wist ze nog.
Zo kan ik nog vele details noemen. Die keer bijvoorbeeld dat ik voor het eerst een Tarotlegging zag. Degene die het mij wilde uitleggen corrigeerde ik telkens. Hij zei dan ook: wat je nu allemaal er omheen vertelt wist ik zelfs niet.

Duik diep in je jeugd, in je leven en je weet het

Dus hoe kun je achterhalen wat je bent of waar je bent geweest in vorige levens? Door diep in je jeugd te duiken, en in detail te weten te komen wat je tot je veertigste voor interesses had. Ook waar je weerstand tegen had. Ik zal nooit voor vakantie (dus voor mijn plezier) naar Frankrijk gaan. Het is een land waarvan ik in een vorig leven geen fijne herinneringen aan heb overgehouden. Toch ben ik er in dit leven vaak geweest, maar dan voor retraites, opleiding of bezoek. Waar ik in mijn vorige levens heb gewoond moet in de omgeving van Blois, Vezelay en Chartres zijn geweest. Alhoewel Chartres en Vezelay voor mij heilige plekken zijn.

Als je terugkijkt op je leven tot nu toe, hoe lang of kort dat ook maar is, kijk dan wat er is gebeurd. Hoe meer er is gebeurd, hoe meer levens je hebt gehad. Welke fases heb je beleefd in de achterliggende jaren? Welke interesses heb je gehad? Het leven begint bij veertig – en soms pas bij vijftig! Tenminste dit leven, want voor die tijd herhaal je in het kort al je vorige levens. Kijk naar je leven tot je veertigste, of vijftigste, en je weet wat de essentie van dat leven was.

Tot welk land voel je je aangetrokken, welk land stoot je af? Welke boeken las je in je jeugd en later en waar gaat het verhaal dan over? Wat voor essentie zit er in de verhalen die je leest? Ofwel waar gaat onbewust je verlangen naar?
Wat heb je gemist in je vorige levens en wil je je dat nu eigen maken? Waarom miste je dit in vorige levens? Ging er iets niet goed? Duik diep in de dingen die je prettig vindt, maar ook in de dingen waar je niet aan wilt! Zoek naar de essentie ervan, niet de vorm, zonder te oordelen of te bekritiseren.

Was je beroemd of een gewone man c.q. vrouw?

De invloed van vorige levens werkt altijd door in je huidige leven. Logisch wanneer je bedenkt dat je ondanks alle levens die je nu hebt gehad min of meer innerlijk steeds dezelfde persoon (Ziel) blijft. Je essentie verandert niet, je wijsheid, je bewustzijn en je mogelijkheden ontwikkelen zich en worden groter.
In elk leven leer je iets. De ene keer leer je vanuit de positie van een ‘beroemdheid’, de andere keer vanuit de positie als ‘doorsnee persoon’. Beroemdheden zijn qua aantal nog altijd in de minderheid geweest. Onze samenleving staat bol van gewone mensen, daarvan zijn er heel veel, en heel veel geweest…

Brian Weiss, psychiater en regressietherapeut, deed veel onderzoek naar vorige levens. Hij legt uit dat iedere Ziel bepaalde mensen uitkiest in een leven. Iemand komt op een bepaald moment, op een bepaalde plaats op je pad. Het gaat vaak om mensen die je kent uit vorige levens. Wanneer je ze ontmoet kun je er voor kiezen om te blijven, om weg te gaan, om vrienden te worden, met ze te trouwen, maar je kunt ze ook afwijzen. Het zijn jouw keuzes en op die manier leer je. Volgens Weiss weerhoudt angst mensen ervan om in het heden te leven. We moeten angst zien te overwinnen, aldus de psychiater, toevoegende dat we spirituele wezens zijn in plaats van mensen.

‘Het menselijk lichaam is een omhulsel voor de Ziel,’ legt Weiss uit. ‘Met elk leven ronden we een deel van het leerproces af. Daarom zijn mensen in mijn beleving onsterfelijk.’ Volgens Weiss kun je magie ervaren door bewust in het nu te leven. Het draait volgens hem allemaal om bewustzijn en achtzaamheid. Het is ook belangrijk om geen spijt te hebben van het verleden of je zorgen te maken over de toekomst.
‘We zijn zielen, we zijn niet ons lichaam, en we worden steeds weer herenigd met onze geliefden, of het nu aan de andere kant is, of hier in fysieke vorm,’ benadrukt Weiss. ‘Je bent altijd verbonden. Er is geen dood, enkel leven. We zijn onsterfelijke spirituele wezens.’

Hoe nu verder…

Wanneer je Ziel voelt dat het tijd is om weer te incarneren, maak je een plan met daar in je leerervaringen, die je wilt gaan leren. Als je veel zware lessen hebt gehad dan kan het zijn dat je kiest voor een simpel eenvoudig leven tussendoor om ook dat te ervaren. Je kunt ook kiezen voor een zwaar leven met veel lessen, afhankelijk van waar je daar dan aan toe bent.

Het heeft niks met uitverkoren zijn te maken, het is de keuze van je Ziel. De tussentijd tussen incarneren is naar mijn idee niet vast te leggen. Ze noemen wel eens een gemiddeld aantal jaren. Naar mijn inzicht kan er 50 jaar tussen zitten, 10 jaar, misschien wel 100 jaar of vele wisselende tussenpozen. Het lijkt me ook niet belangrijk om dat te weten, aangezien wij de incarnatietijd bekijken vanuit aardse tijdsberekening, terwijl de Ziel eeuwig de tijd heeft !

Volgende week: Wat doe je met je angsten die je uit vorige levens hebt meegenomen? En hoe weet je dat het een angst is van een vorig leven?

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

 

 

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.