Racisme en Slavernij

 

(vervolg van: Zijn wij Nazaten van Eva en God?)
Wij stammen allen af van onze Oermoeder Eva. Dit is geen fictie, maar wetenschappelijk bewezen. Ik schrijf daar over in ‘Zijn wij Nazaten van Eva en God?’. Ongeveer 150.000 jaar geleden – en dat 84.000 jaar lang – was er slechts één mitochondriaal DNA. Overerfbaar van moeder op dochter, ook voor de mannelijke lijn.
Een onderzoek, gepubliceerd in het ‘Journal Nature Genetics’, geeft inzicht in de grote trek die onze voorouders hebben gemaakt over onze planeet. Van Oost Afrika naar het Midden Oosten, dan zuidoostelijk naar Zuid Azië, daarna in de richting van Nieuw Guinea en Australië en eindelijk ook naar Europa en Centraal Azië.

Onze oorspronkelijke moeder, onze Oermoeder, leefde in Afrika en van daaruit zijn de mensen verspreid over alle werelddelen.  Waarbij Europa waarschijnlijk als een van de laatste werd bewoond. Men kan dus stellen dat iedereen op deze wereld van oorsprong een neger is. Of mag ik dat woord niet gebruiken? Goed, laat ik dan zeggen: heeft van oorsprong een donkere huidskleur. Hoe komt het dan dat in die tienduizenden jaren er zoveel verschil in huidskleur is ontstaan?
In Afrika is de zon veelvuldig aanwezig, hoe meer zon hoe donkerder de huidskleur is. De zon verwent ons met vitamine D waardoor je huid bruin wordt. Maar dat niet alleen, genoeg vitamine D brengt een optimistische levensstijl. Weerstand tegen allerlei ziekten, zoals kanker, chronische ziekten, vermoeidheid, e.d.

Zodra je van een zonnig oord verhuist naar een land waar de zon minder uren schijnt, krijg je door een tekort aan vitamine D een lichtere huidskleur. Als je  met een donkere huidskleur wordt geboren en je blijft bijvoorbeeld uitsluitend in Nederland wonen, dan zal je huidskleur lichter bruin zijn dan als je regelmatig in een tropisch land vertoeft.
Je begrijpt dat als je tienduizenden jaren in een land woont, waar de zon niet vaak schijnt en minder krachtig is, je van generatie na generatie steeds minder vitamine D in je genen meekrijgt. Hierdoor wordt de huidskleur bij elke volgende generatie steeds lichter en uiteindelijk helemaal blank.

Geneticus Professor  Bryan Sykes van de Universiteit Oxford heeft bewezen dat we in oorsprong uit één DNA zijn ontstaan en wel uit Afrikaans bloed. Nu gebruik ik dat woord toch: wij zijn dus van oorsprong negers! Hoe is het zover gekomen dat wij ons ‘eigen’ bloed zijn gaan haten, tot slaven hebben gemaakt? Waren we vergeten dat we uit dezelfde Oermoeder komen en dezelfde DNA hebben? Dat wij door een vitamine D tekort een andere huidskleur hebben gekregen?

Een tekort aan vitamine D veroorzaakt, naast vele fysieke klachten, ook depressie en angstaanvallen. Werden we bang voor die gezonde, sterke, vrolijke en gelukkige mensen? Als je jezelf niet ‘lekker in je vel voelt zitten’ dan irriteren mensen die dat wel zijn. Er kan zelfs zo’n haat ontstaan dat je ze het liefst uit de weg wilt gaan.
Onze primitieve voorouders hadden andere methoden. Ze moordden ze uit of ze maakten ze tot slaven. Zo was men verlost van dat vreselijke voorbeeld dat zijzelf zwak, angstig en vaak depressief waren. Dit wordt daarna van generatie na generatie doorgegeven.

Of zijn wij zelf onze eigen Voorouders en dachten we zelf zo toentertijd? Komen we met diezelfde gedachten weer in dit nieuwe leven, zodat het blijft voortbestaan? Zodat racisme en slavernij kan blijven bestaan?

Door bewust te zijn dat wij oorspronkelijk negers zijn, dat wij allen één zijn, kunnen we veroordelende gedachten over ‘die andere huidskleur’ opheffen. Door bewust te zijn dat wij in oorsprong uit hetzelfde DNA stammen, kunnen we oordelen over iedere ander opheffen. In onszelf en daardoor ook voor de generaties na ons.
Wij zijn van oorsprong bewoners van Afrika, we zijn van oorsprong negers. Hieruit zijn alle huidskleuren ontstaan die er nu zijn. Heerlijk, om te beseffen dat iedereen je broer of zus is. Heerlijk toch, dat we één grote familie zijn!

Wordt vervolgd!
Lieve groet,
Daisha

P.s. Mocht je nu denken: dat is onmogelijk dat je generatie na generatie zoiets doorgeeft als ik hierboven beschrijf. Weet dan dat wetenschappelijk is bewezen, dat als je voorouders de pest overleefden – die van de veertiende tot en met de negentiende eeuw regelmatig en veelvuldig voorkwam – jij geen Aids kunt krijgen!
Dus wat 700 jaar geleden door je Voorouders is doorstaan, heeft nog steeds invloed op jouw welzijn! Ook hierdoor kun je de volgende vraag stellen: was ik die Voorouder en zit de immuniteit tegen Aids nog steeds in mijn energie systeem?

 

Gewijzigd op 20/07/2018

Reageren is niet mogelijk.