Reïncarnatie en Homoseksualiteit

Wat hebben reïncarnatie en homoseksualiteit met elkaar te maken? Omdat homoseksualiteit een natuurlijk proces is! Hoe kan homoseksualiteit nu een natuurlijk proces zijn? Sterker nog: het kan zelfs dat we in een van onze levens zelf één keer of misschien wel meerdere keren homo of lesbienne zijn geweest? Je Ziel is Universeel, alles omvattend, heeft dus zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zich, yin en yang, introvert en extravert, etc.

Homofilie bestaat al zolang de mens bestaat!reincarnatie en homo 1

Waarom die aversie tegen homoseksuelen? Kan het zijn dat men homoseksualiteit niet accepteert omdat men in een vorig leven daarvoor is verguisd, afgewezen, gemarteld of misschien zelfs wel gedood? Door sommigen wordt het zelfs als een ziekte bestempeld, een ziekte die je zou kunnen genezen. In bepaalde culturen staat er de doodstraf op. Of wanneer je bent opgevoed met dat homoseksualiteit slecht of niet natuurlijk is, dat het duivels is, dan is hiervoor een angst in je gekweekt. En angst is een slechte raadgever.

Homofilie bestaat al zolang de mens bestaat. Toch wordt het nog steeds niet algemeen geaccepteerd. Hoe kan het dat de een zich aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht en de ander niet? De aard van de mens is dat hij zich wilt voorplanten, is homofilie dan niet natuurlijk? Juist wel, ik kan het je uitleggen!

Hij wilde geen penis

Een aantal jaren geleden belde een moeder mij om te vragen of ik een keer met haar zoon wilde praten. Hij was op dat moment 17 jaar oud, ze vertelde me dat hij van kleins af aan zijn lichaam niet accepteerde. Met name zijn penis, hij vond het vreselijk. Niemand mocht deze zien. Als hij douchte dan deed hij dat – al heel jong – met een onderbroek aan.
reincarnatie en homo 2In het eerste gesprek kwam er niet alleen uit dat hij zijn lichaam niet accepteerde, maar ook dat hij niets met meisjes had. Zijn vrienden vonden dat maar raar, dus deed hij maar net of hij op een meisje verliefd was. Dat hij homo was, had hij zelf een vermoeden van maar durfde het niet te erkennen. Er volgden daarna nog vele gesprekken.

Op zijn negentiende wilde hij zich laten opbouwen tot vrouw. Hij is het hele traject ingegaan dat daar voor staat, maar heeft het uiteindelijk toch niet gedaan. Nu na acht jaar is hij nog steeds niet tevreden met zijn lichaam, maar wel gelukkig met een lieve vriend. Je begrijpt: hij is uiteindelijk uit de ‘kast’ gekomen, zoals dat heet.

In de puberteit wordt het het sterkst

Waarom kon de jongeman zijn penis niet accepteren? Heel eenvoudig, het heeft namelijk te maken met: Reïncarnatie! Homoseksualiteit heeft alles met vorige levens te maken. In vele levens – misschien wel in tien of twintig levens – is deze jongeman vrouw geweest. Uiteindelijk besluit zijn Ziel om het mannelijke aspect in zich te ontwikkelen, en komt in het lichaam van een man hier op aarde. Maar door de vele levens als vrouw op aarde te hebben geleefd, is de persoonlijkheid nog steeds op en top vrouw. De ervaringen en de seksuele verlangens in relaties zijn als vrouw in zijn Ziel opgeslagen. En verlangt hij seksueel naar een man, zoals in de levens hiervoor ook haar – of nu is het ‘zijn’- verlangen is geweest.

De jongeman ervaarde op fysiek niveau, toen hij zich bewust werd van zijn rol hier op aarde, het volgende. Zoals gezegd had hij vele levens als vrouw-zijn achter zich. Zijn Ziel heeft de herinneringen van op en top vrouw zijn nog sterk in de herinnering. Op een dag wordt hij wakker (ofwel wordt hij zich bewust van zijn lichaam) en ziet dat hij geen vagina heeft, maar een penis. De angst en ongeloof slaan toe. In zijn Zielenherinnering had hij een vagina en borsten. Als klein kind kan hij niets met zijn penis, ook al beweert iedereen dat het heel normaal is dat hij een penis heeft, immers elke man heeft dat. Zijn gevoel zegt anders, zeker in de puberteit als de hormonale werking nog steeds sterk gericht is op het eerdere vrouw-zijn.

Een man wordt wakker als vrouw!

In alle levens, die van nu en de vorige, hebben wij te maken met van nature seksuele verlangens, activiteiten en relaties. Doorgaans gaat het daarbij om relaties met het andere geslacht. Het is nu eenmaal de oerdrift in de mens om zich voort te planten door middel van seksueel contact tussen beide geslachten.reincarnatie en homo 3

Hoe zou jij het als vrouw vinden, om als je op een ochtend wakker wordt, te worden geconfronteerd met dat je geen vagina meer hebt maar een penis? Ik kan me voorstellen dat de wanhoop toeslaat en dat dit de rest van je leven toch min of meer een probleem blijft. Immers je voelt je helemaal vrouw, maar met een penis??? Bij het ouder worden kun je het misschien beginnen te accepteren. Maar zeker niet in de pubertijd, als de hormonen hoogtij vieren.

Of het omgekeerde: je bent vele levens een stoere man geweest. Je besluit om het vrouw zijn in je te gaan ontwikkelen en je komt als vrouw in dit leven. In je Ziel zitten de ervaringen en de herinneringen van het fysieke mannelijke lichaam. En dan wordt je plots geconfronteerd met een vrouwelijk lichaam. Geen penis meer om vast te houden, terwijl je dat leven na leven gewend bent. Hoe zou jij het als echte man vinden om ineens wakker te worden in een vrouwenlichaam? Beetje onwennig, niet? Beetje? Heel erg, lijkt me enorm moeilijk om daar me om te gaan.

Onze Ziel bepaalt…

Homoseksualiteit heeft alles met vorige levens te maken! Reïncarnatie impliceert in de eerste plaats, dat de lichamelijke dood niet het einde van ons leven is. Behalve een fysiek lichaam hebben we ook een spiritueel lichaam, onze Ziel.
Onze Ziel is een fijnstoffelijke energie. In onze Ziel zijn alle ervaringen uit vorige levens opgeslagen, zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk. Deze ervaringen bepalen in het nieuwe leven ons karakter en hoe we met dingen omgaan. Door weer nieuwe ervaringen in het huidige leven op te doen kan daardoor ons karakter en zienswijze, ofwel hoe we in het leven staan, in het huidige leven veranderen.

reincarnatie en homo 4
NZGMW / Shutterstock.com

Je doet er een paar levens over om het van man naar vrouw-zijn te ontwikkelen of het vrouw naar man-zijn. In het eerste leven van deze wisseling zal het onwennige sterker aanwezig zijn dan wanneer het een paar levens verder is. Je komt zelfs, dat is de harmonie van de natuur, in een leven terecht waarop het in evenwicht is. Ofwel dat je het in je hebt om zowel man als vrouw te zijn, een transgender.
Ik weet zeker dat wanneer we nog meer groeien naar een hoger bewustzijn dat we in de liefde geen onderscheid meer maken. Dat de liefde belangrijker is dan te kijken naar het geslacht.

Vorige levens bepalen het man- of vrouw-zijn gevoel

De ervaringen van de levens die nog vers in het geheugen van de Ziel aanwezig zijn, bepalen het sterkst hoe we ons in dit leven voelen. Ofwel de aard van de persoonlijkheid die de Ziel in een vorig leven had, is in dit leven het sterkst aanwezig.
Onze Ziel streeft in alle levens die we hebben naar compleet, naar Heel-Zijn. Dat betekent niet alleen het streven naar een hoog bewustzijn, maar ook volkomen in harmonie zijn met onze vrouwelijke en mannelijke eigenschappen en kwaliteiten.

Door de ervaringen die de Ziel in elk volgend leven opdoet, ontwikkelt zij zich naar meer en meer zelfbewustzijn. Door de groei van zelfbewustzijn in de Ziel, wordt elke volgende persoonlijkheid die de Ziel bezielt zich meer bewust van zijn ware Zelf, van de eigen Kosmische en Goddelijke essentie. En daarvoor komen we vele keren naar de aarde terug wanneer we sterven.

Wat is liefde?

Liefde kent vele vormen, maar in essentie is liefde een gevoel dat niet in woorden is te vatten. Je kunt er vele namen voor geven, maar ze doen allemaal te kort aan dat intense gevoel dat liefde is. Liefde is iets onverklaarbaars, het is er en je kunt er niet om heen.reincarntie en homo 5

Heeft homoseksualiteit met liefde te maken? Ja en nee! Homoseksualiteit is iets ongrijpbaars voor de meeste mensen, men begrijpt het niet. Wanneer je het zelf niet bent, dan is het onmogelijk om de ander daarin te begrijpen. En wanneer de mens iets niet begrijpt, wijst men het af. Behalve wanneer je een hoger bewustzijn hebt, omdat je dan in staat bent te kunnen doorzien dat homoseksualiteit bij het leven hoort!

In mijn radioprogramma Daisha Live (via www.radiomerlijn.nl) heb ik dit item nog uitgebreider besproken. Misschien interessant voor je om het hier te beluisteren.

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, stuur deze dan naar daisha@radiomerlijn.nl Dan beantwoord ik je vraag – zonder je naam te noemen – in het programma ‘Zielentaal’ dat ik elke zondagavond om 21.00 uur presenteer via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het nog de hele week bij ‘Uitzending Gemist’ terugluisteren. Of ik beantwoord ze in mijn volgende blog!

Gewijzigd op 04/07/2017

7 Responses to “Reïncarnatie en Homoseksualiteit”

 1. Lucien

  ik ben trots op het feit dat ik als vrouw kan zeggen dat ik lange tijd mijn leven heb gedeeld met en vrouw als ook een relatie en zelfs huwelijk met een man heb gehad.
  Ik heb hierdoor mijn familie ook tegelijkertijd een waardevolle les kunnen leren die anti-homo waren. Hierdoor hebben zij hun opvattingen kunnen bijschaven en een ander beeld gekregen van hoe liefde eruit zou moeten zien.

  • Daisha de Wijs

   Bedankt voor je reactie. Ik neem aan dat je niet vanuit je huwelijk met een vrouw een relatie bent aangegaan om je familie een les te leren. Helaas klinkt het wel zo. Volgens mij leef je net als ik vanuit je hart. Dat anderen daarmee tot een ander bewustzijn komen is een mooie toegevoegde waarde! Hartegroet, Daisha

  • Daisha de Wijs

   Ik weet niet zeker of je deze reactie hebt ontvangen, ik deed iets verkeerd volgens Sander. Dus vandaar nu op deze wijze:
   Bedankt voor je reactie. Ik neem aan dat je niet vanuit je huwelijk met een vrouw een relatie bent aangegaan om je familie een les te leren. Helaas klinkt het wel zo. Volgens mij leef je net als ik vanuit je hart. Dat anderen daarmee tot een ander bewustzijn komen is een mooie toegevoegde waarde!
   Hartegroet, Daisha

 2. Lucas de Bruin

  Heel hartelijk dank voor deze uitzending. Dit verklaart heel veel, nee eigenlijk alles. Ik ben nu 67, heb tot zeg maar een jaar geleden mijn geaardheid niet echt kunnen aannemen. Wat een bevrijding om te ontdekken dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik graag met een man een relatie wil. Alles wat je beschrijft heb ik zo’n beetje doorgemaakt, maar mocht me bevrijden van al het religieuze denken en daardoor mezelf als volwaardige ziel zien/ervaren, die ontzettend geliefd wordt, niet verdoemd. Nu nog wachten op dé man waar ik mee verder mag gaan. Mijn geluk zal niet afhankelijk zijn van hem, maar het leven kan wel véél mooier worden. Lucas

  • Daisha de Wijs

   Lieve Lucas, volgens mij heb je juist het religieuze denken nu eigen gemaakt. Het is onbegrijpelijk dat de Kerk mensen ‘afkeurt’, terwijl Jezus juist iedereen in Zijn armen sloot. Religieus betekent verbonden zijn met God. Mooi dat je je zelf accepteert zoals je bent, zo ga je met een schoon zelfbeeld het volgende leven ‘straks’ in. Een hele belasting minder voor het volgende leven.
   Om een mooie man op je Pad te ontmoeten, kan alleen maar wanneer je je Pad bewandelt. En denk dat niet in leeftijden, maar in LIefde. Zelf ben ik 69 jaar, de man waarmee ik al veertien jaar liefdevol samen ben is 38 jaar!
   Veel Liefde en geluk toegewenst. Liefs, Daisha

  • Daisha de Wijs

   Ik weet niet zeker of je deze reactie hebt ontvangen, ik deed iets verkeerd volgens Sander. Dus vandaar nu op deze wijze:
   Lieve Lucas,
   volgens mij heb je juist het religieuze denken nu eigen gemaakt. Het is onbegrijpelijk dat de Kerk mensen ‘afkeurt’, terwijl Jezus juist iedereen in Zijn armen sloot. Religieus betekent verbonden zijn met God. Mooi dat je je zelf accepteert zoals je bent, zo ga je met een schoon zelfbeeld het volgende leven ‘straks’ in. Een hele belasting minder voor het volgende leven.
   Om een mooie man op je Pad te ontmoeten, kan alleen maar wanneer je je Pad bewandelt. En denk dat niet in leeftijden, maar in LIefde. Zelf ben ik 69 jaar, de man waarmee ik al veertien jaar liefdevol samen ben is 38 jaar!
   Veel Liefde en geluk toegewenst. Liefs, Daisha

   • Lucas de Bruin

    Heel fijn om je antwoord te lezen. Het denken in liefde is begonnen in mij, niet meer in leeftijden. Heerlijk om nog jaren in liefde met iemand te mogen leven. Een bemoediging: 69 – 38!!
    Dank je wel lieve Daisha.
    In liefde en licht, Lucas.

Reageren is niet mogelijk.