Satsang, je verbinden met Zielsverwanten

Wat is Satsang?

De betekenis van het woord ‘Satsang’ is samenkomen en wijsheid en kennis met elkaar delen. Een keer per maand is er Satsang, elke keer bespreek ik een ander thema. Sommige mensen komen al twintig jaar, bijna geen enkele keer overslaand. Zoals Trudy bijvoorbeeld, maar ook Addie en Mary komen al jaren. Satsang is een verplicht onderdeel voor de studenten van de opleiding Energetisch Therapeut. Waarom? In de opleiding krijg je al snel dat je elkaar zo intens beleefd dat het niet nieuw meer is. En omdat de opleiding gericht is op het werken of gaan werken met mensen, is Satsang een mooie gelegenheid om je telkens weer met nieuwe mensen contact te maken.

Waarom komt men naar Satsang?

Waarom zou jij als regelmatige deelnemer of nieuwkomer naar Satsang komen? Dat kan zijn om Zielsverwanten te ontmoeten. Wellicht heb je een vraag waar je zelf geen antwoord op hebt. Wanneer ik me op je afstem, komt er een antwoord dat in jouw leven toepasbaar is. Maar er zijn meer redenen: om begrepen te worden, om te luisteren naar mooie muziek. Om samen te wandelen in de lunchpauze. Om ruimte te maken voor dingen die in het dagelijks leven snel blijven liggen, zoals een meditatie, energieoefening, contact met de natuur, een goed gesprek. Je komt om te lachen, te huilen, geraakt te worden en vooral om begrip en Liefde te ervaren. Zo ga je je één voelen met anderen en daardoor voel je je één met jezelf!

Een rustpunt in je dagelijkse leven

Al meer dan twintig jaar geef ik Satsang. Ik vind het heel belangrijk dat het altijd doorgaat, ook al komen er weinig mensen. Er is altijd plaats, voor iedereen. Wat het belangrijkste is: Satsang met mij, Daisha, is een rustpunt in je dagelijkse leven. Een rustpunt voor je Ziel, voor je geest en daardoor ook voor je lichaam. Deze rust geeft je energie om verder te kunnen gaan. Ook al zijn we in beweging – er is veel rust, het brengt je innerlijke rust!

Welke mensen nemen deel aan Satsang? Dat kan heel verschillend zijn. De meesten komen om zich verder te ontwikkelen of om ‘dieper in het leven duiken’, maar het kan ook nieuwsgierigheid zijn. Het kan ook een kritisch iemand zijn. Iemand die niet gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde, maar wel vragen heeft. Het mooie van het vragen stellen is, dat anderen ook wat hebben aan het antwoord of daardoor op een nieuwe ideeën komen.

De criticus, de zoeker en dan de helper

Ik heb in deze paar dagen meer geleerd dan in mijn hele coach opleidingDe criticus wordt door Satsang vaak een zoeker. En de zoeker ontwikkelt zich tot helper. Op een gegeven moment ben je zover ontwikkeld, dat je vanuit het innerlijk weten weet hoe te helpen. De ene keer door niets te zeggen, de andere keer door de eigen ervaringen te vertellen of door een enkel woord. Je kunt je afstemmen op wat nodig is – door telkens naar Satsang te komen leer je dat. Ook in het dagelijkse leven ervaar je dat je meer bent afgestemd op wat er gaande is. En ontdek je voor de dagelijkse problemen zelf je oplossingen.

Satsang is VERBINDEN, een verbinding maken met je innerlijke zelf en met je omgeving. De andere aanwezigen in Satsang helpen je je te verbinden met je dagelijkse omgeving. Het is niet alleen een voelbare verbinding met anderen, het ondersteunt je. Je energie wordt anders, verfijnder en begripvol. Door je te laten raken door de verhalen van anderen ontwikkel je mededogen en begrip.

Je Ziel roept !

Op het moment dat je aan Satsang denkt, ziet staan, hoort – of dat het woord Satsang op wat voor manier dan ook bij je opkomt of naar je toekomt – is het een impuls van je Ziel naar jou om te komen!
Misschien als criticus, zoeker of helper. Samen Satsang beleven is het mooiste geschenk dat je Ziel kan krijgen. Je zult merken dat het dagelijkse leven lichter wordt, de zon in je hart schijnt. En dat alles doordat je je verbonden bent met Zielsverwanten!

Afgelopen zondag was het weer zo ontzettend mooi en intens. Intens door de verfijnde energie van iedere deelnemer. De energie oefening die men met elkaar deed, bracht meer dan woorden kunnen beschrijven. Een paar reacties van deelnemers: ‘Ik voelde me helemaal thuiskomen.’ ‘Ik heb wel eens gevoeld dat er energie naar mij kwam, maar dat het zo intens vanuit mijzelf naar de ander kon gaan… dat heb ik mijn hele leven nog nooit ervaren.’ ‘Ik ben lang niet geweest, ik merk nu dat ik het echt heb gemist.’ ‘Nu weet ik wat afstemmen is, dit kan ik in elke situatie gebruiken. Ook in moeilijke gesprekken.’ ‘Het antwoord dat je aan de ander gaf, leek wel voor mij bestemd te zijn.’

En dan de opmerking van de student, waarvan dit het eerste weekend van de opleiding was: ‘Ik heb in deze paar dagen meer geleerd dan in mijn hele coach opleiding.’

Lieve groet,
Daisha

p.s.: Ik zie je graag bij de volgende Satsang. Hier kun je meer informatie vinden…

 

Gewijzigd op 26/02/2017

Reageren is niet mogelijk.