Signalen van de Ziel, deel 2

Onze Ziel ‘praat’ met ons en doet dat op verschillende manieren. Vorige week vertelde ik dat je Ziel via je dromen signalen geeft, deze week is het de weg van de emoties.

We worden allemaal geboren met een eigen karakter, bepaald door onze vorige levens. In wezen waar we in een vorig leven zijn gebleven, gaan we in dit leven mee verder. Mensen die je in je vorige levens om je heen had, komen ook in dit leven weer op je pad. Soms kan dat heel verwarrend zijn. Bijvoorbeeld, wanneer je van iemand houdt, een intense liefde voelt. En dan blijkt het na jaren samenzijn toch niet te ‘kloppen’.

Was het dan niet de bedoeling dat jullie voor de rest van je leven samen zouden zijn? Het kan zijn dat je in een vorig leven iets niet hebt afgemaakt of niet hebt af kunnen maken. Jullie hadden samen graag kinderen willen krijgen, maar door het plotseling vroegtijdig overlijden van de ander is dat toen niet gebeurd.
Onlangs hoorde ik van een moeder dat haar dochter, net getrouwd en zwanger, door een auto-ongeluk op jonge leeftijd om het leven is gekomen. Ze waren zo gelukkig samen en het in verwachting zijn maakte het nog meer bijzonder. Je begrijpt, dat wanneer dit liefdesstel elkaar in een volgend leven weer tegenkomt ze zeker samen kinderen willen ontvangen.

Samen iets willen bereiken

Er kunnen vele redenen zijn waarom je elkaar in dit leven weer tegenkomt. Het kan zijn om samen het Spirituele Pad bewandelen, of je samen in te zetten voor een goed doel. Maar het kan ook zijn om samen de liefde (seks) bedrijven wat in een vorig leven niet kon c.q. mocht omdat jullie kloosterlingen waren. Misschien heb je in een vorig leven de ander in de steek gelaten en wil je het in dit leven goedmaken. Waardoor je in de huidige relatie eventueel in een dader-slachtoffer-situatie kunt komen. En ben jij nu het slachtoffer en de ander de dader. Totdat het op een gegeven moment genoeg ervaren is om te weten hoe het voelt ergens slachtoffer van te zijn.

In een vorig leven heb je misschien je kind verwaarloosd, omdat je druk bezig was met overleven. Of je was zo rijk dat je de verzorging van je kind overliet aan Nanny’s. Het verwaarloosde kind wordt weer bij je geboren en wanneer het volwassen is, kan het zijn dat hij of zij jou de rug toekeert.
Wanneer de aspecten, die in een vorig leven niet aan bod zijn gekomen, in dit leven zijn gerealiseerd, dan kan het zijn dat je uit elkaar gaat. Of door echtscheiding of door overlijden van de ander.

Emoties zijn signalen van je Ziel

Je Ziel komt naar de aarde om één te worden met alles, met iedereen. Uiteraard kan dat nooit in één leven, we doen daar vele levens over.
Wat zijn nu de signalen van je Ziel via de weg van je emoties? Zoals gezegd komen we met een eigen karakter naar deze wereld, gecreëerd door de ervaringen van vorige levens, welke in je Ziel zijn opgeslagen. Niet alleen karaktereigenschappen, maar ook de niet verwerkte emoties uit vorige levens.

Zo kan het zijn dat je een onverklaarbare angst hebt. Angst voor water, angst niet goed genoeg te zijn, angst dat je er niet bij hoort, angst voor donkere ruimten. Weerzin tegen seks, angst om op eigen benen te moeten staan, angst voor bepaalde dieren, angst voor mannen of vrouwen. Angst om altijd single te blijven, dus trouw je maar met de eerste die je aardig vindt. Smetvrees, angst dat je lelijk bent, angst voor geld, voor kou. Er zijn zoveel angsten, teveel om ze nog verder op te noemen.

Energie volgt aandacht

Angst die niet is ontstaan door ervaringen in dit leven, een onverklaarbare angst, kan behoorlijk dwars zitten in dit leven. Ik noem dit een litteken in je Ziel. Ik ben vaak geopereerd in dit leven en als er dan slecht weer op komst is kan een litteken behoorlijk zeer doen of jeuken. Zo is het ook met het litteken in je Ziel, wanneer er een bepaalde situatie lijkt op wat je in een vorig leven hebt meegemaakt, komt de angst opzetten.

Geweldig om dit te weten, maar wat kun je met je angst uit een vorig leven. Of met je angst dat in dit leven is ontstaan?

Energie volgt aandacht, ofwel wat je aandacht geeft groeit. Stilstaan bij wat je wilt, zorgt ervoor dat je dáár je focus legt. Zeg je tegen je angst: ik wil je niet. Dan geef je je angst juist continu aandacht, je onbewuste hoort het woordje ‘niet’ niet. Je aandacht gaat naar de angst en zoals gezegd deze groeit dan nog meer. Dus de angst wordt niet minder, maar sterker. Welke angst je ook hebt, het is er niet voor niets. Het wil je wat vertellen, maar doordat je de angst niet wil, negeer je de boodschap van je angst.

Angst is een waarschuwing vanuit je Ziel. Je Ziel vraagt om alert te zijn in die bepaalde situatie. In plaats van druk te zijn met de angst het niet te willen, kun je beter je angst omarmen.
Laat ik een voorbeeld van mijzelf geven. Van kinds af aan heb ik claustrofobie. Heel vervelend wanneer je in een lift bent of wanneer je in druk verkeer op een brug rijdt. Rechts is de reling van de brug en links rijden auto’s die je of je tegemoet komen of naast je rijden. Zodat je een ingesloten gevoel krijgt. Wanneer de angst op komt zetten, vraag ik aan de angst om naast me op de stoel te gaan zitten. En me te helpen om alert te blijven, zodat ik niet schrik wanneer er plotseling een auto een rare manoeuvre maakt. In de lift zag ik tegen de angst: Laten we een gesprek aangaan met de mensen in de lift. Een geweldig onderwerp daarvoor is het weer, en de angst gaat naar de achtergrond.

Alertheid

Wanneer je moeite hebt met seks en het toch graag wilt beleven, dan kan de angst van ‘lukt het me niet’ ineens aanwezig zijn. Vraag op zo’n moment je partner de concentratie – het strelen – vooral rond je vagina of penis te doen zijn. Focus je dan op het gebied dat wordt gestreeld, dat aandacht krijgt. Je angst krijgt dan geen aandacht meer en houdt zich stil.

Angst, onzekerheid, twijfel, etc. zijn signalen vanuit je Ziel om alert te zijn. Mijn Opa zei vroeger al: ‘Bij twijfel, niet doen. Of het past niet bij je of het is niet de tijd daarvoor.‘
Kijk eens terug in je leven hoe vaak je een signaal vanuit je Ziel kreeg en op dat moment dit negeerde. En later tegen jezelf zei: ik had het niet moeten doen….

Bij elke aarzeling, elke terughoudendheid vraagt je Ziel: wees alert. Wacht, voel van binnen wat er achter verborgen zit. Wanneer je het signaal vanuit je Ziel volgt zie je kansen die je anders misschien over het hoofd zou hebben gezien. Je ziet mogelijkheden waar je ze niet herkend zou hebben. Je stelt je open voor dingen die op je pad kunnen komen.

De seizoenen van ons leven

Het leven is als dag en nacht, het ene moment is het leven licht, helder en duidelijk, dan is er een sombere, vaak onzekere, periode. Je kunt ook stellen: het leven is zoals de seizoenen zijn, een nieuw begin (de lente), het genieten van de warmte en overvloed (de zomer), dan weer stormachtig, verdrietig en tegenslag (de herfst) om vervolgens over te gaan in een periode van loslaten en rust (de winter). Het is een eindeloze cyclus van komen en gaan, alles achter je latend om weer opnieuw te beginnen. Telkens weer een stapje hoger op je ontwikkelingsladder, steeds meer je innerlijk verrijkend.

Je Ziel weet in welk ‘seizoen’ je op dat moment bent. Is het het moment om spontaan zonder na te denken er in te duiken? Dan geeft je Ziel het signaal: Doe ! Je kunt dan niet anders, ofwel je hebt het dan al gedaan voordat je er over nadacht.
Of zijn er aarzelingen, is het nog niet de tijd om de stap te nemen? Volg het signaal en je zult in situaties komen die bij je passen of je verder brengen op je ontwikkelingspad.

Volgende week de Kinderziel…

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 15/03/2018

Reageren is niet mogelijk.