Spirituele Ontdekkingsreis

T’is mijn ding nie

Deze week is de Intensieve Week gaande, een intensieve week welke een onderdeel is van de Opleiding Energetisch Therapeut. ’s Morgens beginnen we om half acht en de lessen gaan achter elkaar door tot ’s avonds elf uur. Ik geef deze Intensive Week sinds 1990. In de afgelopen jaren is er een groot verschil hoe men deelneemt. Kan ook niet anders, de tijden zijn veranderd, we zijn wat meer verwend geworden. Was het dat men vroeger geen probleem had om met acht mensen op een kamer te slapen, ook het gemengd douchen was geen probleem, nu verlangt men toch meer luxe.

Wat ook een verschil is dat de deelnemers het beleefden als een Spirituele Ontdekkingsreis! Daar is de week ook voor bedoeld: onontdekte gaven, kwaliteiten en mogelijkheden uit jezelf naar boven halen. Ofwel bezig zijn met zingeving aan jezelf, aan je leven. Een Zielscontact, bovennatuurlijke krachten in je laten ontwaken, het reizen naar andere dimensies, antwoorden krijgen op je levensvragen en vooral een hoger bewustzijn van je mogelijkheden en van alles om je heen ontwikkelen. Groeien naar een mens die zich door zich over te geven aan zichzelf, aan situaties, zich één voelt en vanuit haar of zijn kracht leeft, in plaats van afgescheiden te zijn.

De laatste jaren merk ik dat een enkeling daar steeds meer moeite mee heeft. Gelukkig de meeste deelnemers niet, maar toch soms is men niet bereid om zich te ‘geven’ aan zichzelf. Men verwacht ‘kunstjes’ te leren, zoals ik dat noem. Ofwel precies voorgeschreven te krijgen hoe ze iets moeten doen, zodat ze dat kunnen nadoen c.q. gebruiken in hun praktijk. Bij opdrachten waarbij men juist in zichzelf kan duiken, en daardoor ontdekken wat voor potentieel vanuit hun Ziel ligt te wachten om wakker te worden gemaakt, dan is het antwoord: ‘ t’is mijn ding nie’. Ofwel ik geef mezelf niet de gelegenheid om mijn onontdekte kwaliteiten uit mezelf naar boven te halen. We gebruiken/kennen slechts 20% van onze mogelijkheden bewust, de andere 80% ligt te sluimeren tot het moment dat het wakker, ofwel bewust wordt gemaakt. Daar is de opleiding én de Intensive Week voor.

Ontdekkingsreis naar je wezenlijke Spirit

Hoe weet je of het je ding is wanneer je het nog nooit hebt geprobeerd? Hoe weet wat je wat jouw grenzen zijn, als je er nog nooit overheen bent gegaan? Hoe kun je één met jezelf en alles worden wanneer je al bij voorbaat een schild optrekt. Men zegt: ik ga altijd over mijn grenzen heen. Maar hoe weet je wat je grens is als je bij voorbaat al ‘stop’ zegt tegen een bepaalde situatie.

Vorige week sprak ik iemand die klaagde over de Millennials die werkzaam zijn in zijn bedrijf. Ik had er tot dan toe niet veel over gehoord. En ben gaan Googlen wat hij nu precies bedoelde. Ik las dat het jongeren zijn die tussen 1980 en 2000 zijn geboren. De eigenschappen die hen worden toebedeeld, zoals egocentrisch, narcistisch en individualistisch, schrok ik van.

Waarom ik schrok? We willen allemaal naar een wij-wereld, tenminste dat hoor ik veel mensen zeggen. Om te groeien naar een wij-bewustzijn is het nodig om dieper in jezelf te duiken, op Spirituele Ontdekkingsreis te gaan. Want onder de oppervlakte van de materie ligt de diepere laag/dimensie waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn. De Millennials zijn echter opgegroeid met snelheid en technologie, en dat is precies wat een Spirituele Ontdekkingsreis tegenwerkt.

Ontdekken naar je wezenlijke Spirit, naar het dagelijkse contact met je Ziel, gaat niet vlug. Daar moet je geduld voor hebben, dat gaat niet via je mobieltje of de computer, het is geen app die je even download en installeert. Het lukt je alleen maar als je diep in jezelf c.q. in het leven wilt duiken.

Simon Vinkenoog zei eens: ‘Mensen die vergeten dat het leven vechten is, leven eigenlijk niet echt. Je kunt pas leven als je weet wat je doet, wat je kan, wat je wil en wie je bent, en waarom: dat je toch een zeker gevoel of een zekere filosofie achter je daden hebt.’

Comfortzone

Nu heeft elke generatie wel een bepaalde naam, ik hoor bij de babyboomers (periode 1945 – 1960). Karakteristiek aan de generatie van de babyboomers is dat ze zelf weliswaar de oorlog niet hebben meegemaakt, maar toch echt kinderen van die oorlog zijn. De oorlog heeft hen gevormd, omdat ze in hun jeugd allemaal de sporen ervan zagen of meedroegen. Daarom is streven naar vrede en harmonie voor hen belangrijk. De babyboomers hebben door de tijd heen alle facetten meegemaakt van armoede tot welvaart. De babyboomers zijn daardoor vechters, omdat ze weten dat je iets kunt bereiken, maar dat je daar veel voor over moet hebben.

Daarna kwam generatie X (periode 1960-1980). Deze worden ook wel de ‘vergeten generatie’ of ‘sleutelkinderen’ genoemd. Generatie X wordt tegenwoordig ook wel ‘het middelste kind’ genoemd. Dit omdat het tussen de babyboomers en millennials in zit, die vaak op de werkplek met elkaar botsen. Generatie X bewijst al jaren met beiden goed te kunnen werken. Nu was de persoon die klaagde over de millennials van deze generatie X (zoals je ziet: uitzonderingen bevestigen weer eens de regel).

Terug naar ‘t’is mijn ding nie’. Welke leeftijd je ook hebt, bij welke
generatie je ook hoort, kom uit je comfortzone. Binnen je comfortzone leven betekent dat je alleen maar op zeker speelt. Kansen laat liggen, omdat je vanuit angst reageert. Je blijft dan bij een bepaald vaststaand idee of beeld wat je van jezelf hebt gecreëerd (of wat je is aangeleerd door anderen). Terwijl wanneer je uit je comfortzone stapt je je authentieke ‘IK’ ontdekt.

Ga mee op Spirituele Ontdekkingsreis! Hoe? Door t’is mijn ding nie achter je te laten. Je weet pas of iets je ‘ding’ niet is als je het negen keer hebt geprobeerd. Negen is het getal van inwijding, het getal dat innerlijke kracht voortbrengt!

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Meer weten over de babyboomers, zie hier:
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/62131-wat-zijn-babyboomers-en-wat-hebben-ze-betekend.html

Meer weten over de generatie X, zie hier:
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/184595-kenmerken-van-generatie-x.html

Meer weten over de generatie Y, ofwel de millennials, zie hier:
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal-cultureel/186901-wat-is-de-definitie-van-het-begrip-millennials.html

 

 

Gewijzigd op 22/06/2018

Reageren is niet mogelijk.