Spirituele Sex of Liefde?

 

Lang geleden presenteerde ik het programma ‘Spirituele Sex’ via internet radio Radio Merlijn – www.radiomerlijn.nl Elke week een ander onderwerp, over seks is zoveel te vertellen. Dit vertelde ik in een van de uitzendingen: Seks is een spiegel van je relatie én van jezelf. Het is zelfs 1/3 van je relatie, dus ook 1/3 van jezelf. Wanneer er geen seks is in je relatie is, dan wordt het heel gauw een broer-zus verhouding. En met je broer of zus blijf je meestal niet je hele leven lang samenwonen. Er komt dan een moment dat je gaat twijfelen en je jezelf afvraagt: ‘Is dit het nu, wat ik van het leven verlang? Er moet toch meer zijn, er moet toch die intense intimiteit zijn? De Liefde, dat je echt met elkaar één bent en verstrengeld bent?’

Seks is een spiegel van jezelf. Hoe jij omgaat met seks, hoe je met je eigen lijf omgaat, zegt veel over hoe je met je innerlijk omgaat. Ik ken mensen, die zien hun lichaam bijna nooit. Ze durven niet naar hun blote lichaam te kijken. Ze durven zelfs niet naar zichzelf te kijken als ze kleren aan hebben. Als ze dan willen weten hoe iets hen staat, vragen ze aan iemand anders: ‘Staat dit me? Zit er iets verkeerds?’ Zelfs dan kijken ze niet naar zichzelf.

Je begrijpt, als je zo met je lichaam omgaat – dus dat je het niet durft te bekijken, of niet wil zien – durf je dan wel naar je innerlijke gaven, kwaliteiten en eigenschappen te kijken? Neen, deze mensen weten ergens vaag dat ze bijzondere gaven en kwaliteiten hebben. Maar durven deze niet echt naar voren te schuiven en te zeggen: ‘Kijk dit ben ik, mooi, bijzonder en vol Liefde!’ Helaas wordt hun Liefde, voor henzelf of voor anderen, ergens weggeschoven. Oók dat mag niet gezien worden. Aan de seks, of dat nu met iemand of met jezelf is, kun je zien hoe je in het leven staat. En dan niet de lustseks, maar de Liefdesseks.

Hoe is die Liefdeseks dan? De hele lucht is bezwangerd met Liefde, met warmte, met licht. Je hoeft er alleen maar voor open te staan om het te ervaren, te voelen, je te laten raken. Liefde is zo’n tedere energie, laat het diep in je hart komen. Je helemaal onderdompelen in die heerlijke Liefdevolle energie. De hele natuur is er vol van. Ja het regent, maar als je kijkt naar de natuur, bijvoorbeeld naar de rozen. Deze staan er zo mooi bij, rozen zijn de bloemen van de Liefde. Kijk eens wat een prachtige energie, wat een Liefde! Kijk eens naar alle bloemen, ze staan er nu volop. Ook al heeft het ontzettend hard geregend, dat heeft het hier namelijk een paar dagen gedaan, dan nog blijven ze zo mooi daar staan. Speciaal voor de mens die daar naar kijkt, dus ook voor jou.

Liefde is overal, als je buiten in de natuur loopt, dan ruik je gewoon de Liefde. Alles wat je ziet is Liefde, dus waarom zou je nog dat schild om je heen hebben, gooi je stekels af. Adem de Liefdesenergie in en slurp het op met volle teugen. Vul je hele systeem met Liefde, met echte Liefde. Met Liefde die zo intens is, dat je het misschien moeilijk vindt om het binnen te laten komen, omdat het je raakt. Diep in je hart raakt en dan kan het gevoelens oproepen. Gevoelens die je misschien dacht allang weggestopt te hebben of verwerkt te hebben. Je kunt zomaar spontaan gaan huilen, maar dat hoeft helemaal niet van verdriet te zijn. Als je je tranen proeft, proef dan of ze zoet of zout zijn. Als ze zoet zijn, weet dan dat het van Liefde is. Als ze zout zijn, weet dan dat je de Liefde juist hard nodig hebt om die zoute tranen te verdrijven.

Het kan zijn dat je je niet meer wilt laten kwetsen, maar dan kan Liefde je ook niet meer raken. Haal die muur om je heen weg. je hebt die echt niet nodig. Liefde is overal! Als je met Liefde naar iemand kijkt, dan kan die Liefde naar je terugkomen. Er zijn natuurlijk ervaringen uit het verleden met allerlei leerprocessen, met teleurstellingen en van alles en nog wat. Misschien ook nog wel in het heden, zodat je over Liefde zegt: ‘Als ik Liefde geef, krijg ik heel weinig terug.’ Ga eens kijken of het voor die persoon, die dat kleine beetje teruggeeft, al niet heel veel is. Er zijn zoveel vormen van Liefde. Voor de één betekent Liefde, voor jou een lekkere maaltijd te maken. Voor de ander weer, veel geld te verdienen zodat jij een onbezorgd leven kunt hebben. Weer een ander geeft je Liefde, door met je in gesprek te zijn, aandacht voor je te hebben. Zo zijn er vele vormen van Liefde.

Ontdek hoe de ander jou Liefde geeft, in welke vorm jou Liefde wordt gegeven. Echt: als je je muur weghaalt dan bouw je een uitzicht op. Een uitzicht vol warmte, vol Liefde, een nieuw begin. Natuurlijk kun je ook nu bij me komen. Kom in gedachten tegen me aan, laat mij je omarmen. Druk je heerlijk tegen me aan. Als je je tegen me aandrukt zul je alleen maar zachtheid voelen. Er is geen bot die jou van me weghoudt. Dus druk je lekker tegen me aan en laat mij je verwarmen. Geef je over, over aan de Liefde!

Of misschien is er nu iemand anders in je buurt. Als er iemand is, ga er naar toe. Pak zijn of haar hand, raak elkaars handen aan, heel zacht aanraken. Kijk elkaar aan zonder woorden, niets zeggen, alleen maar elkaar aankijken. De ander vindt het misschien raar, omdat hij of zij niet heeft meegelezen. Laat je niet weerhouden door de verbaasde blik van de ander. Voel de tederheid van elkaars handen, zacht strelend. Elkaar aankijkend en dan jullie wangen tegen elkaar aanleggend.

Als je alleen bent, pak je je eigen hand. En in gedachten is dat dan mijn hand of die van iemand waarvan de naam spontaan bij je binnenkomt. Voel de tedere en intense Liefde die tussen ons is. Laat deze energie door je heen stromen, maak er een oneindigende stroom van. Laat het je doorstromen, ook als je me niet meer aanraakt!

Het weer is op dit moment heel zacht, ook al regent het, de temperatuur is heel aangenaam. En dat is speciaal voor jou, zodat je niet in de kou komt te staan. Zodat je de natuur met al zijn Liefde kan voelen. Ook de mensen op straat, die misschien haast hebben. Zeg ze eens gedag en misschien staan ze dan even stil, omdat ze verrast zijn door de Liefde die je geeft.

Als je ziet hoe hier de hen (onze kip) met haar twaalf kuikentjes omgaat, Al een paar weken lang. Nog steeds heeft ze ze alle twaalf. Dat is hier in de Wellenberg echt een wonder, want er zijn zoveel roofvogels. Als je ziet hoe de hen met haar twaalf kuikentjes omgaat. Ze kunnen al lang niet meer onder haar vleugels, het zijn al kleine kipjes. Ze zitten boven op haar, naast haar, het is echt een heel koddig gezicht. Ze geeft ze zoveel Liefde, ze beschermt ze zo goed, dat ze nog altijd alle twaalf heeft. Geen een is ze er nog verloren. De hen leert de kleintjes van alles. Hoe ze de lekkerste graantjes uit het voer kunnen pikken, wat ze allemaal uit het gras kunnen halen. ’s Avonds heeft ze een eigen plekje, niet in het hok bij de anderen. Maar echt een eigen plekje in een hoek van de schuur en daar ligt ze dan met die twaalf kuikentjes. Als een hen zo’n Liefde kan geven, een hen, dan kun jij dat toch ook? Misschien heb je geen twaalf kindertjes bij je om ze te koesteren, maar alleen jezelf, Maar geef jezelf dan die Liefde!

In de uilenschuur zitten Moederuil en Vaderuil meestal naast elkaar bovenop hun hok. De twee kleintjes zitten dan in het hok, twee jonkies, eigenlijk al veel te groot. Ze hadden al lang moeten uitvliegen, maar het schijnt zo gezellig bij vader en moeder uil te zijn, dat ze nog steeds met z’n viertjes zijn. Dat is trouwens dit jaar voor het eerst. Andere jaren vlogen de kleintjes op een gegeven moment weg en zagen we ze niet meer. De Liefde tussen deze vier Kerkuilen is zo groot, dat ze met z’n vieren bij elkaar blijven. De ene keer het hok voor de moeder en de vader, de andere keer voor de kleintjes.

Er is overal Liefde! Tommy, onze hond, kan soms een ‘Liefdesaanval’ krijgen. Dan wil hij knuffelen, even aangehaald worden. En wie wil dat nu niet? We hebben twee poezen, kater Puck en poes Sandra. Als je ziet hoe Puck soms Sandra helemaal kan vertroetelen. En hoe Sandra daar totaal in opgaat, twee poesen nota bene! Dan kun jij dat toch ook!

Liefde, echte Liefde, laat het stromen, laat het altijd door je hele leven heen vloeien!

Veel Liefde toegewenst,

Daisha

Gewijzigd op 02/10/2016

One Response to “Spirituele Sex of Liefde?”

  1. annelene

    Erg mooi verhaal Daisha. Het maakt me bewust van het leven.
    En tuurlijk ben ik me bewust van het leven, maar de intensiteit die uitgaat van jouw verhaal …… mooi!!
    Dankjewel voor de inspiratie!

Reageren is niet mogelijk.