Succes, geluk hebben of voor iedereen mogelijk?

Succes hebben in je leven kun je zelf eenvoudig verwezenlijken

Wanneer je googled kun je allerlei succesverhalen lezen. Mensen die het helemaal hebben gemaakt, meestal veel geld verdienen met hun product of dienst. En, doordat je het kunt lezen, uiteraard in de belangstelling staan. Maar zijn er ook mensen waarvan je niets hoort en die toch succes hebben? Jazeker, dat zijn er zelfs veel meer dan waarvan je het wel hoort.
Vanaf 1972 adviseer en begeleid ik bedrijven, zowel op fiscaal, financieel en persoonlijk gebied én op het hebben van succes. Al die bedrijven hebben/hadden succes, maar je zult er nooit van hebben gehoord. Een ICT-man die op een gegeven moment dertig mensen in dienst heeft. Van marktkoopman naar een florerend hypermoderne worstmakerij, van hobby naar verkoop over de hele wereld, van woonwinkel naar op vroege leeftijd rentenieren, van… Zo kan ik nog een tig-aantal succesverhalen vertellen. Hadden deze mensen allemaal geluk? Of kwam hun succes toch door wat anders?

Pak je kans op succes

fireworks-header-mdOp een gegeven moment is er in je bedrijf een reorganisatie. Er moeten mensen worden ontslagen en je hoopt maar dat jij daar niet bij hoort. Wanneer je in die positie wordt gesteld, wanhoop dan niet. Het zou wel eens dé kans kunnen zijn om een totale ommekeer in je leven te bewerkstelligen. Sowieso is het dat toch al, nu heb je de kans om je eigen succes te verwezenlijken. Men denkt vaak: dat overkomt mij weer. Maar als je terugkijkt op je leven heeft alles wat er is gebeurd je de kans gegeven om er óf positief óf negatief mee om te gaan. Positiviteit leidt op een gegeven moment altijd naar succes!

Een man wilde als jongen heel graag iets met tekenen worden. Helaas was zijn vader daar fel tegen, hij moest een ‘echt’ beroep kiezen. Op een gegeven moment had hij zijn vader zover gekregen om toch eens mee te gaan naar de Open Dag van de Kunstacademie. Laten ze nu net die dag een vaag futuristisch project hebben gekozen. Voor zijn vader was het nu zeker: daar is geen droogbrood mee te verdienen. De zoon studeerde voor boekhouder en had daar een leuke baan in. Maar het tekenen bleef in hem trekken.
Daarom besloot hij op een gegeven moment in een winkel voor tekenbenodigdheden te gaan werken. Daar kwam hij in contact met iemand die cartoonist was en hem graag de kunsten van het vak bijbracht. In 2001 besloot hij daar zijn beroep van te maken. Al gauw werd hij een veelgevraagd cartoonist en sneltekenaar. Alles wat hij tot nu toe leerde, heeft hij profijt van. Door boekhouder te zijn geweest, weet hij hoe bedrijven denken. Door in de winkel te werken, kent hij de wereld van de MKB en de klant. Zo is hij allround op het gebied waar hij nu mooie en grote opdrachten uit krijgt. Kijk maar eens op zijn site www.kurf.nl

Ontslag leidt tot kansen

Door ontslagen te worden krijg je nu de kans om voor jezelf te beginnen. Of misschien ben je net voor jezelf begonnen. Of ben je vanuit een uitkering bezig om je als ZZP’er te vestigen. Vaak wordt het door de UWV of K.v.K. te mooi voorgeschoteld en kan het slechts tot teleurstellingen leiden. Daarom heb ik afgelopen dinsdag in mijn radioprogramma Daisha Live een uur besteed aan adviezen en waar je rekening mee dient te houden. Bijvoorbeeld ben je al meteen echt ‘ondernemer’ of zijn het overige werkzaamheden?

Staar je niet blind op al die voorgeschotelde fiscale voordelen, zoals MKB winstvrijstelling, investeringsaftrek (KIA) en zelfstandigen/startersaftrek. Men denkt vaak dat als men ingeschreven staat in het handelsregister van de KvK dat men ondernemer is. Maar pas op, het is soms een grijs gebied. Ook zonder al die voordelen kun je iets moois creëren!

De radiouitzending kun je hier beluisteren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223211563?secret_token=s-TOw6r” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Waardevolle adviezen, zomaar helemaal gratis!

Waardevolle adviezen die leiden tot succes, ook als je geen ondernemer bent. We gaan weer terug naar het ‘oude’ systeem: de klant is koning. Dat is even weggeweest, maar zoals een site als werkspot.nl laat zien is dat weer hard nodig. Ga als ondernemer of werknemer naar de klant, in plaats dat klakkeloos wordt aangenomen dat de klant naar jou toekomt. Wanneer je vanuit deze denkwijze werkt, is succes in oorsprong al verzekerd. Het vergt discipline, dienstbaar zijn en ervaringen op doen hoe je je het beste kunt profileren.

Nog een paar aanvullende adviezen. 

  • Besef dat in welke situatie je ook zit, het nimmer lang hetzelfde blijft. Het onveranderlijke van het leven is, dat alles veranderd! Energie stroomt en wanneer jij met de stroom meegaat heb je altijd succes. Elke dag is het begin van je nieuwe leven, dus doe elke dag iets nieuws. Iets dat je nog nooit hebt gedaan, dan schenk je jezelf elke dag een nieuw leven.
  • Teleurstellingen kun je alleen beleven wanneer je te hoge verwachtingen had. Ik zeg met name té hoge, verwachtingen zijn prima. Ga het leven op deze manier zien: fouten zijn geen fouten, maar leerervaringen. Dus doe het de volgende keer weer, maar dan vanuit de ervaringen die je hebt geleerd.
  • Is je ‘kopje’ halfleeg? Zie het als halfvol. Negativiteit vraagt meer energie dan positiviteit. Accepteer dat het niet altijd positief kan zijn. Richt in dat geval je aandacht op de goede dingen die er altijd nog zijn. Heb je angst? Zie het als alertheid. Wanneer je het als angst ervaart, maakt het je zwak. Alertheid maakt je scherp en sterk.

Als je perfect bent, doe je het niet goed!

succesNeem elke dag de tijd om even stil te staan of je nog je essentie volgt, in plaats je te verliezen in dingen die geen prioriteit hebben. Neem elke dag even de tijd om net even anders te denken. Dit om nieuwe mogelijkheden in jezelf aan te boren en daardoor je werk up to date houden. Vertrouw op je eigen kunnen, laat adviezen voor wat ze zijn: adviezen. En maakt ze niet tot opdrachten of eisen. Vergelijk jezelf nimmer met anderen, je verliest dan je eigen uniekheid. Leer van anderen, doe ze eventueel na en maak er dan iets eigens van.

In Oosterse landen is het belangrijk dat iets niet perfect is. Omdat perfectie – zo is het leven nu eenmaal – altijd zal veranderen in chaos. Streef daarom geen perfectie na, laat altijd nog net iets te wensen over. Net zoals het oude gezegde: is het huisje naar je zin, dan trekt er gauw een ander in! Zo is het met alles in je leven, in je relatie, in je werk, in je onderneming, enz.

Ik wens je veel succes in alles dat je doet, ook wanneer je niets doet!
Lieve groet,
Daisha

P.s.: Vergeet niet te luisteren naar de uitzending. Ook als je alles bij het oude wilt houden, ook dan is wat ik vertel waardevol voor je!

Wil je nog meer persoonlijke of zakelijke adviezen, kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Foto: Mike Enerio

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.