’t Geheim van de Spirit van je Ziel en Tijdreizen

Welke leeftijd we ook hebben, we dromen allemaal van een fijne en gelukkige relatie. We zoeken de volmaakte liefde en zijn daar soms jaren naar op zoek. De één vindt het, een ander gaat van de ene naar de andere relatie om het te vinden. En op een gegeven
moment wordt dan besloten om maar geen relatie meer aan te gaan. Natuurlijk is het prima om met jezelf alleen te leven, maar ja dan moet tijdreizen 1je wel weer een goede relatie met jezelf hebben om gelukkig te zijn. Wat is nu het geheim van een goede relatie?

Het geheim van een goede relatie is niet zo moeilijk te vinden. Een goede relatie begint met het hebben van een goede relatie met jezelf! Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want houden van jezelf, hoe doe je dat? Ga ik proberen uit te leggen.

Herinneringen en Toekomstplannen

In het programma Vragenuur beantwoord ik vragen van de luisteraars van Radio Merlijn. Te beluisteren via www.radiomerlijn.nl Vragen die elk onderwerp kunnen bevatten. Zo kwam ook deze vraag, een goede vraag trouwens: ‘…wat is de betekenis van herinneringen, als het voor de mens goed is om in het hier en nu te zijn. Immers door terug te keren naar herinneringen ben ik niet in het nu en wel in het verleden.’

Er wordt regelmatig door diverse wijze mensen gesteld: Leef in het Nu! Dus ja wat moet je dan met herinneringen. Mogen die niet bestaan, omdat je dan in het verleden leeft? Mijn antwoord hierop was: Je hebt deze herinneringen in het heden, dus ben je in het Nu. Gedachten, of dat nu herinneringen zijn of toekomstplannen, die je nu hebt betekent tegelijkertijd dat je in het Nu bent en leeft. tijdreizen 3Herinneringen zijn ervaringen in en uit je verleden die in je geheugen zijn opgeslagen. En door er aan te denken roep je deze uit je geheugen op – in het Nu!

Tijdreizen

Je kunt nooit naar het verleden teruggaan. Over tijdreizen wordt veel gesproken en ik geloof ook vast dat het eens gaat gebeuren, maar helaas is het tot nu toe geen mens gelukt om fysiek terug te gaan. Dus je kunt nimmer een situatie terugdraaien. Wat gebeurd is, is gebeurd, dat kun je niet meer overdoen. Doordat je nu de consequenties weet van de situatie van toen zou je dat misschien graag willen, maar dat is onmogelijk.

In het verleden heb je op dat moment het juiste gedaan. Met de wetenschap van nu zou je het misschien anders doen, maar ja, die had je toen nog niet. Door de consequenties, die soms niet prettig zijn geweest, ben je gegroeid naar de mens die je nu bent.

Doe alsof

Houden van jezelf is:

  • jezelf niet veroordelen. Het heeft geen zin, het is verspilling van je energie. Sowieso is ergens een hekel aan hebben pure energieverspilling. Een veroordeling is altijd over een gebeurtenis die in het verleden ligt. Zo ook met schuldgevoelens over je daden, die liggen eveneens in het verleden. Maar die zijn begaan door de mens die je toen was, met dat bewustzijn, met die wijsheid. En niet door jou zoals je nu bent.
  • bewonder jezelf en verwonder je. De mensen in het Westen kijken meestal naar wat niet goed is gegaan of naar onze minder goede eigenschappen. In het Oosten doen ze dat anders, daarom spreekt men ook van de wijzen uit Oosten. In het Oosten kijken ze naar wat wel goed is gegaan en naar de sterke eigenschappen. Wanneer je goede, sterke eigenschappen nog sterker maakt, dan wordt alles in je sterker.
  • jezelf elke dag minstens drie complimenten geven. Mocht je ’s avonds tot de ontdekking komen dat je dat vergeten bent, doe het dan alsnog.
  • doe alsof je gelukkig bent, ook als je niet gelukkig bent. Fake it till you make it. Of: Fake it till you become it. Het leven is één groot spel, je kunt er een drama van maken of een blijspel. Ik kies voor het laatste. Wat die Engelse zinnen betekenen? Doe alsof, totdat je het kunt. En: doe alsof, totdat je het bent.

Verander je gedachten en je leven verandert.

Een paar uitspraken van mensen in de afgelopen twee weken:
‘Ik kan er niet mee leven dat mijn zus met een oudere man is getrouwd. Hij is wel twaalf jaar ouder, dat vind ik niet kunnen. Ik hoef mijn zus dus ook voorlopig niet meer te zien.’

tijdreizen 2‘Ik heb het gevoel dat we in een eerder leven moeder en zoon zijn geweest. Na 2,5 jaar een liefdesrelatie met hem te hebben, ben ik het zat om altijd maar de moeder te moeten zijn.’

‘Ik wil gaan schrijven met een levenslang gestrafte gevangene in het buitenland. Op de een of andere manier doet hij me wat. Maar er is onrust, strijd en twijfel in mij, alsof ik iets heel erg verkeerds doe…’

Tegen de eerste persoon zei ik: Wat heb je met het leven van je zus en haar man te maken? Het is hun leven. Hoe zou het zijn als ik jouw gedrag bekritiseer. Dat ik tegen je zou zeggen: Wat jij nu doet kan echt niet, je hebt een vrouw en een kindje van een half jaar en je zit volop te flirten met een vrouw waar je helemaal weg van bent.
(Even tussendoor: mijn woorden hadden het volgende effect op deze man. Hij stopte met zich als een dwaas te gedragen naar de flirt en ging contact opnemen met zijn zus.)

Het advies aan de moeder-zoon was: Twee Zielen kunnen verschillende leeftijden hebben. Dat heeft niets met de menselijke leeftijd te maken. De een kan vele levens hebben gehad en daardoor veel wijsheid hebben opgebouwd. De ander heeft minder levens, minder ervaringen en daardoor minder oplossingen. Is het niet heerlijk dat een wijze oude Ziel de ander met raad en daad kan helpen om oplossingen te creëren? Het belang van wijsheid is dat het wordt gedeeld. Zie je leven met je lief als de wijze en als degene die de wijsheid kan gebruiken, in plaats van moeder-zoon.

Bij de laatste was mijn antwoord kort: Doe en zie hoe het verder gaat.

Het Geheim van de Spirit van je Ziel

Leef je leven als een Weg om te gaan. Elke dag een stapje verder, de ene dag wat groter dan de ander. Ik ben al lang geleden opgehouden met het stellen van een bepaald doel. Ik maak plannen en verwerp ze weer onmiddellijk wanneer mijn weg naar een zijpad wordt geleid.tijdreizen 4

Net zoals vandaag, ik had geen inspiratie voor mijn blog. Ben een boterham gaan eten, wat klungeldingen gedaan en dacht: welk geheim zal ik nu eens onthullen? Als eerste kwam bij mij op om te vertellen over de leeftijd van de Spirit van de Ziel.

Dus niet de leeftijd van de Ziel, maar de Spirit die de Ziel bezield. Ik was even op weg en merkte dat de woorden niet kwamen, terwijl het in mij zo duidelijk is. Ik kijk namelijk onder andere ook naar de Spirit van de Ziel als ik me op iemand afstem. Het zegt veel over de innerlijke rust of onrust van de persoon. Wanneer de Spirit van je Ziel nog jong is, ook als je een oude Ziel bent, dan is je geest nog jong – hoe oud je ook bent.

Bijvoorbeeld: wanneer je qua menselijke leeftijd 72 jaar bent en je Zielenleeftijd is heel oud, maar je Spirit is pas 25 jaar, dan kun je nog niet ‘achter de geraniums’. Dan wil je je omgeven met jonge mensen, uitdagingen aangaan, dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Nog van alles leren, meemaken, LEVEN! Terwijl je leeftijdgenoten dit aanzien en misschien zeggen: hoe ouder hoe gekker.

Wat is de leeftijd van jouw Spirit ?

Volgende week vertel ik daar meer over!

Lieve groet,
Daisha

Informatie over het Vragenuur:
Elke 1e dinsdag van de maand is het Vragenuur, te beluisteren via www.radiomerlijn.nl Daarna nog de hele week bij Uitzending Gemist. Mocht je een vraag hebben, en dat kan over van alles gaan: jezelf, werk, relatie, familie, kinderen, gezondheid, etc. stuur deze dan uiterlijk de maandag voor de uitzending naar daisha@radiomerlijn.nl
Ik beantwoord je vraag dan in de uitzending. Wel graag je geboortedatum er bij vermelden, dan kan ik me op je afstemmen. En ook of je anoniem wilt blijven.

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.