Tip tegen Dip

 

Een dip of depressie komt meestal door opeenstapelende factoren. Eén gebeurtenis kan de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Doordat het te maken heeft met meerdere aspecten is het vaak niet te achterhalen waardoor de dip is ontstaan. Is het door verkeerde voeding, een tekort aan mineralen of vitaminen? Heeft het een fysieke oorzaak? Zijn het de tegenslagen, teleurstellingen, trauma’s of andere emotionele en geestelijke factoren die het veroorzaken? Meestal is het een combinatie van dit alles.

Indien men meerdere trauma’s in korte tijd meemaakt, verzwakt dit de lichamelijke en geestelijke weerstand. Deze trauma’s kunnen droevige, maar ook blijde gebeurtenissen zijn. Een blijde gebeurtenis kan je ook scharen onder ‘trauma’.  Trouwen, scheiding, geboorte van een kind, verlies van een dierbare, slagen of zakken voor een examen, nieuwe werkkring of ontslag, verguisd of afgewezen worden, eenzaamheid, verslaving, operatie, ongeluk, in een juridisch proces verwikkeld zijn, liefdesrelatie aangaan, zoveel jarige bruiloft, verhuizing, verbouwing, iets nieuws beginnen, nieuwe werkkring en nog meer, zijn allemaal trauma’s. Of je nu zelf de hoofdpersoon bent of er direct bij betrokken bent.

Krachtige persoonlijkheid

Drie van de vorengenoemde gebeurtenissen meemaken, kan je doen belanden in een dip, depressie, oververmoeidheid of zelfs burn-out. Ook als dit vreugdevolle ervaringen waren of gemengd: droevig en blij. Zelfs de meest krachtige persoonlijkheden zijn hier vaak niet tegen bestand. En moeten de tijd nemen om deze trauma’s te verwerken. Een dip, depressie, burn-out of (over)vermoeidheid is hét signaal om pas op de plaats te maken. Zodat de verwerking van de gebeurtenissen kan plaatsvinden en alles een plek kan krijgen.

Etiket

Het gebeurt nog wel eens dat men tegen zichzelf zegt: ‘Dat kan ik niet.’ of ‘Wat dom van me.’ Of andere negatieve uitlatingen. Elke keer dat je jezelf, maar ook een ander, een etiket opplakt veroorzaak je een potentieel probleem. Je komt in de lage energie terecht, je bent dan afgescheiden van je innerlijke wijsheid, je oerbron. Deze lagere energie houdt je vast in de wereld van problemen. Ook hierdoor kun je in een dip of depressie belanden.

Kies er voor om naar een hoger energielevel te gaan, waardoor je resoneert met je Hogere Zelf. In de praktijk betekent dit: niet meer van zulke opmerkingen naar jezelf of naar een ander maken. Geef jezelf complimenten, kijk naar de positieve kant van jezelf en anderen. Zonder dat je de negatieve kant afwijst, maar juist accepteert dat deze er nu eenmaal is. Accepteer dat als er iets positief is er ook een negatieve kant zal zijn.

Remedie tegen dip en/of depressie
Als je merkt dat je in een dip of depressie ‘glijdt’, kun je het volgende doen. Het is een andere remedie dan je waarschijnlijk gewend bent. Ook een beetje onwennig misschien, maar weet dat het je echt helpt en daar gaat het om!

Je buigen helpt!

Als je buigt voor iemand of iets, verandert er wat in je ziel! Voel maar eens in jezelf. Buig je hoofd en je voelt het in je hoofd vanuit je ziel opstijgen. Buigen is een beweging van respect. Het lijkt alsof we kleiner worden, maar we worden door te buigen juist op gelijke wijze met de ander verbonden.

Een diepe buiging maakt je klein. Je respecteert het grote en staat open voor wat het grote je schenkt. Zo’n buiging maak je voor je ouders, je voorouders én de geheimen van het leven. We kunnen ons dan weer oprichten.
Door weer te buigen geven we het door aan anderen. Eén van de voorwaarden van het leven is: het grote door te geven! Op deze wijze brengen we onszelf naar een hoger level: ontvangen en doorgeven.

Bij onrecht maak je een kniebuiging. Deze kniebuiging dient een intens verzoek te zijn. Dit doe je door op je knieën te gaan zitten, met je armen naar voren. Als je de handpalmen naar boven doet, zeg je dit: kijk me weer aan, neem mij aan!
Bijvoorbeeld als je je ouders hebt verguisd, zeg je door zo’n buiging te maken: ik ben het niet waard om je zoon/dochter te zijn. Doordat op energie niveau je ouders zich naar jou buigen om het te kunnen ontvangen, geven zij tegelijkertijd het goede aan jou door welke je voorouders aan hen hebben gegeven.
Gaat het om een ernstige kwestie c.q. probleem, doe dan het volgende: Ga plat op de buik liggen met de armen naar voren gestrekt. Dit is de diepste buiging die men kan maken. Als je dan ook nog je armen wijd uitstrekt, maak je een verbintenis met vele anderen. Deze buiging gaat de hele wereld door.

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord het in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 12/11/2016

Reageren is niet mogelijk.