Toe aan een nieuwe uitdaging ?

uitdagingHet leven van nu is de grootste uitdaging ooit !

We leven op dit moment in een periode van groei en vernieuwing. Zelfs de natuur doet mee. De vogels hebben al nestjes, de krokusjes staan al in het gras en de bomen en planten lopen uit. En dat midden februari, alles groeit en bloeit. Met iets nieuws beginnen hoort bij het jaar 2014!

Wijsheid voor moeilijke tijden

Wees dankbaar voor de problemen die je baan meebrengt. Want als er niets meer verkeerd ging, en er geen lastige mensen meer zouden zijn, en er geen onaangenaamheden meer waren, dan zou er wel iemand anders zijn, die jouw baan voor de helft van je salaris over zou willen nemen.
Men moet intelligent en vindingrijk zijn, geduld, takt en moed hebben om alle problemen het hoofd te kunnen bieden. En dat is de reden waarom je op dit moment deze baan en/of dit leven hebt. Het is ook de reden waarom je misschien niet een meer omvattende baan of leven hebt.
Als je meer problemen zou zoeken en je aanleerde om ze meer verheugd en met overleg te behandelen als een goede kans in plaats van een irritatie, dan zou je verrassend snel carrière maken. Want er zijn genoeg banen voor mannen en vrouwen die niet bang zijn voor problemen die aan zulke functies verbonden zijn.’

Wijze tekst van R.R de Graaf. Ik weet niet meer waar ik dit heb gelezen, het is zo belangrijk om dit te beseffen. En weet je wanneer dit geschreven is? In 1889, 125 jaar geleden!

Deze twee zienswijzen zijn heel belangrijk in je leven. Ze bieden je elke dag een nieuwe uitdaging. Het transformeert je naar een gelukkig mens.

  1. Het gaat er niet om wát je bent, maar wie je bent.

    Dr. Robert Schuller zei eens: ‘Ik onderneem liever iets groots dat mislukt, dan een poging niets te doen om te slagen.’
    Vaak is het zo dat de angst dat je zult falen groter is dan je wens om te slagen. Toch is iedereen geboren met alle mogelijkheden, alle kwaliteiten en alles wat nodig is om een gelukkig mens te zijn. Ik ben er van overtuigd, dat het gezin waar in je bent geboren, dat je dat zelf hebt uitgekozen. Niet om al die ellende mee te maken die je hebt meegemaakt. Maar om je te veranderen, om jezelf te transformeren, te ontwikkelen naar een hoger niveau. Een ziel die veel wilde leren, kiest een situatie waarin hij kán leren.

    Iedereen kan elke rol spelen die men maar wilt. Wil je de vriendelijke persoon zijn? Prima, dan speel je die rol. Wil je negatief overkomen? Word dan de pessimist. Wil je een ladykiller zijn? Het kindvrouwtje? De zwerver? Een enfant terrible, de keurige, de geleerde, degene die alles weet? Noem maar op wat je wilt zijn, je kunt die rol met de grootste overtuiging spelen. Zelfs zo groot dat je zelf denkt dat je het ook bént. En iedereen zal jou ook zo zien en zo naar je handelen.
    Maar het is niet degene die ‘ik bén’ is. Een dergelijke rol is een facet van de ik, een klein aspect ervan. Dus het gaat er niet om wát je bent! Maar wie je bent! Wanneer je je bewust bent van wie je bent, dan maakt het niet uit wát je bent!

    Iemand zei me eens: ‘Soms zit ik vast in een patroon.‘
    Dat kan, je hebt een rol op je genomen en je denkt, met die rol stel ik iedereen tevreden. Ik voel me er min of meer gelukkig mee. Soms zie je dat dit van generatie op generatie doorgaat. Terwijl het iets is wat helemaal niet bij jou past. Als je bijvoorbeeld een moeder hebt gehad die het leven zwaar inzag dan krijg je daar iets van mee, en ga je ook die rol spelen. Of misschien juist het tegenovergestelde, de eeuwige optimist. Je speelt die rol uit liefde voor je moeder. Om je moeder niet af te vallen of haar het tegenovergestelde te laten zien. Je hóeft dat niet, je kunt zo een andere rol op je nemen. Dat is zo heerlijk van het leven, op het moment dat je zegt: ‘De rol die ik speel bevalt me niet. Ik ga nú op dit moment zijn die ik bén! Dan ontsteek je het vuur in jezelf voor een geweldige nieuwe uitdaging

  2. Het gaat er niet om wát je doet, maar hóe je het doet.

    Je kunt bijvoorbeeld heel goed werk verrichten, maar als je dat alleen maar doet om een leuk salaris te krijgen, dan is de liefdadigheid die je doet alleen maar naar jezelf toe gericht. Je kunt een leidinggevende functie hebben, maar dat zegt niets over hoe je leiding geeft. Dus het gaat er niet om wát je doet, maar hóe je het doet. Erg belangrijk!

    Er zijn niet veel dingen zeker in het leven, wat wel zeker is dat je eens dit leven verlaat. Wanneer je dan terugkijkt is het waardevol om te kunnen constateren: Ik heb vanuit mijn hart geleefd! Alles dat ik heb bereikt was doordat ik het leven zag als een uitdaging om te zijn wie ik ben. Ern alles dat ik deed was zuiver en voor de volle 100%.

    Je kunt dit terugkijken ook elke dag doen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Mocht je dan constateren dat het je die dag niet (helemaal) is gelukt, dan kun je het de volgende dag meteen bijstellen.

Het gaat er niet om wát je bent, maar wie je bent.

Het gaat er niet om wat je doet, maar hóe je het doet.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: laat een Engel je helpen, luister zondags naar mijn programma Zielentaal via www.radiomerlijn.nl. Ook nog de hele week te beluisteren bij ‘Gemist’. Aanstaande zondag vertel ik hoe je contact kunt maken met je Engel.

 

Gewijzigd op 15/06/2014

One Response to “Toe aan een nieuwe uitdaging ?”

  1. Gert-Jan

    Een woord: wouw!!

Reageren is niet mogelijk.