Touched by an Angel

 

Weet je dat verdriet een bevrijdende functie in je leven heeft? Verdriet is in werkelijkheid geraakt worden door een Engel. Een Engel die je hart een stukje verder opent. De tranen die vloeien zijn de sappen die in je opgehoopt lagen te wachten om bevrijd te worden. Iets raakt je tot diep in je hart. Je verstand geeft aan: ik ben gekwetst, afgewezen, verlaten, eenzaam. Je hart voelt: ik ben vrij. Het ‘regent’ tranen om de grond van je hart weer vruchtbaar te maken. Het is alsof er lange tijd geen regen was en alles in je uitdroogde.

Een tijd lang was je hart niet meer geraakt en verkilde je. Vier wat er gebeurde! Laat het stromen, glimlach in je hart. Glimlach, lach, dat je weer vrij bent.

Verlost van een situatie welke niet meer bij je hoorde. Verlost van ballast welke je aan het dragen was. Een Engel kwam op je pad en maakte je vrij! Die Engel is degene die je gekwetst heeft, die je verlaten heeft, die je afwees. Laat je verstand zich er niet mee bemoeien, voel het diep in je hart: ik ben bevrijd!

Heb vertrouwen, dat elke situatie in je leven is om je steeds meer vrij te maken. Vrij van gedachten hoe het eigenlijk zou moeten gaan. Vrij van veronderstellingen wat goed voor je zou zijn. Vrij van banden die al lang niet meer functioneerden. Vrij van … vul zelf maar in. Soms voel je zelf niet eens waar je in gevangen zit, zo gewoon is het voor je geworden. Totdat je wordt bevrijd door een Engel die je raakt!

Proef je tranen. Zijn ze zout? Dan brengt het je weer op aarde en de broodnodige mineralen om jezelf te vernieuwen. Zijn de tranen zoet? Dan brengt het je de zelfliefde die je ontbeerde.
Heb vertrouwen dat alles goed komt, tenminste voor je ziel. Je ziel vraagt om ontwikkeling, groeien naar een hoger niveau. Vertrouw op God dat Hij het beste met je voor heeft. Vertrouw dat God je nimmer ongelukkig wilt maken, maar juist wilt bevrijden. Bevrijden van ideeën betreffende zekerheden. Pas als je je niet meer focust op zekerheid, ben je vrij!

Laat het stromen in je leven, laat onverwachte situaties welkom zijn. Laat het onverwachte op je pad mogen komen. Wees alert op wat er op je pad verschijnt aan prachtige onverwachte momenten, onverwachte ‘cadeautjes’. Door je vast te houden aan wat is, ontsnappen deze keerpunten aan je aandacht.
Vertrouw op God én de Engel die op je pad komt. In welke gedaante de Engel ook komt. Ieder die met je meeloopt, van je afkeert of op je pad komt, is je Engel!

God is in jou en met jou. Zou God zichzelf benadelen? God wil juist dat alles groeit, bloeit en vruchtbaar is. Ieder op zijn/haar eigen manier. God is Liefde, is ín jou, vertrouw je innerlijke God. Vertrouw dat Hij je omringt met Liefde en het beste met je voor heeft!

Kijk om je heen en zie wie jouw Engelen zijn.

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord het in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Lieve groet,
Daisha

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Gewijzigd op 12/11/2016

Reageren is niet mogelijk.