Utopia

UtopiaUtopia, de ultieme samenleving

Een wereld waar harmonie, verbondenheid en innerlijke rust iedere dag wordt ervaren. Diep in ons weten we dat het mogelijk moet zijn. We hebben immers een diep verlangen naar een dergelijke wereld. Hebben we het dan ooit in een vorig leven meegemaakt? Deze ultieme wereld waar men niet weet wat oorlog of agressie is? Je kunt immers slechts verlangen naar datgene dat je kent of hebt gekend. Men zegt dat het ooit heeft bestaan: Atlantis. Tenminste zo vertellen oude meesters, mediums en oude verhalen.
Vanaf begin januari 2014 kun je dagelijks het programma Utopia op tv beleven. Een aantal mensen proberen vanuit het niets de ultieme samenleving op te bouwen. Vijftien mensen dienen elke dag samen te werken, zijn volledig op elkaar aangewezen en dat een jaar lang. Een hele klus blijkt al na deze paar weken. En dan zou je het een leven lang moeten kunnen?!

Waarom grijpt God niet in?

Kerkvader Athanasius, 295 – 373 n.Chr., zei eens het volgende: God is niet gekomen om de wereld beter te maken, maar om die te ondersteunen. Christen-zijn betekent dan ook je medeverantwoordelijk weten van wat er op aarde gebeurd. Aan God kun je daar in hulp en ondersteuning vragen. Hij vindt de vrije wil van de mens zo belangrijk, dat Hij daarom niet ingrijpt in onze ‘boze’ wereld.

Veelal denkt men dat het geloof bedoeld is om de wereld te verbeteren. Na 2.000 jaar christendom kunnen we echter constateren dat dat nog steeds niet is gelukt. Het is zelfs zo dat sommige mensen, die deze ideologie aanhangen, juist veel leed veroorzaken – of hebben veroorzaakt – door hiervoor oorlog te voeren, in opstand te komen en zelfs moorden uit naam van God.
Idealisten proberen te vaak hun ideële doel te bereiken door gewelddadige acties te voeren. Of hun rechten te halen door anderen te schaden. Voorbeelden te over.

Atlantis, in één minuut vernietigd

De Griekse filosoof Plato, 428 – 347 v.Chr., beschreef Atlantis als de ultieme samenleving. Hij had het verhaal van zijn grootvader of zijn leraar Socrates gehoord. (Grootvader Solon, leefde rond 555 v.Chr.) Helaas, zo wordt verteld, ging Atlantis 9.600 jaar v.Chr. ten onder aan ideologie en hebzucht.
Het verhaal over Atlantis was van generatie op generatie doorgegeven. Tientallen mediums, zoals Herodotus, Edgar Cayce, Ramala en vele anderen, vertellen nagenoeg hetzelfde over dit aardse paradijs. Het schijnt dertigduizend jaar te hebben bestaan en er was slechts honderd jaar voor nodig om het weer te vernietigen. Vernietigd door aardbevingen, een tsunami, oorlog of anderszins, men weet het niet.
We kennen dat ook in ons dagelijks leven. Iets waar we dagen, maanden, aan hebben gewerkt, kan in een paar minuten teniet worden gedaan.

Herinneringen uit een ver verleden

Er was altijd genoeg, de natuur had en gaf alles in overvloed. Veel ruimte, mooie grote huizen, licht en open, warm en gezellig. De verhalen over Atlantis roepen bij mij herinneringen op uit een ver verleden. Als kind wist ik dat het bestond en maakte het tot werkelijkheid. Ik hoefde me maar op iemand af te stemmen en ik wist wat de persoon dacht: communicatie door middel van gedachtekracht. Ik legde mijn hand op iemand of een dier en er gebeurde dan veel. De één schrok van de kracht, bij de ander werd de pijn verlicht of verdween. Ofwel genezing door helende energie te gebruiken. Ik zag de zielenenergie van de mensen, later vernam ik dat dit de aura heet. Rust en actie wisselde elkaar af. Voor mij was het heel gewoon om van een mens te houden, het maakte niet uit of het een man of een vrouw was. Ofwel het geslacht was niet belangrijk bij het houden van.

Helderziendheid was heel gewoon

Kenmerken van Atlantis zijn: communicatie via gedachtekracht, telepathie, contact via de ziel, contact met buitenaardsen en lichtwezens. Een vredige, harmonieuze, spirituele samenleving met onderlinge zielsverbondenheid.
Er was altijd genoeg, de natuur had en gaf alles in overvloed. Veel ruimte, mooie grote huizen, licht en open, warm en gezellig. Alles was prachtig versierd met onder andere parelmoer, edelstenen en de meest mooie kunstwerken. Men had hoog intellectuele kennis over astronomie, astrologie, bouwkunst, wiskunde, allerlei wetenschappen en esoterische kennis, kortom op elk gebied. Helderziendheid was heel gewoon. Stromend water, heerlijke warme baden, elke dag een heerlijke aangename temperatuur.

Hebben we daar samen geleefd?

Roept het herinneringen bij je op? Zouden we daar dan samen hebben geleefd? Of was jij er eerder, toen het werd opgebouwd? Of was jij er later, toen het verval al zichtbaar werd? Ik was er toen alles in harmonie was en er van verval nog lang geen sprake was. Tenminste van jongs af aan heb ik deze herinneringen aan een leven dat ik ooit mocht beleven. Vandaar dat ik weet dat het bestaat en dat het eens weer mogelijk zal zijn. Wanneer het zover is, kom ik beslist weer terug op deze aarde, want in dit leven zal ik het niet meer meemaken.

Serie over Atlantis en Edelstenen

Vanaf 23 februari 2014 start ik een zesdelige serie over Atlantis in mijn programma Zondagsdienst. Dit is om 11.00 uur te beluisteren via de internet radio www.radiomerlijn.nl of de hele week nog gratis te beluisteren bij ‘Gemist’.

Mocht je belangstelling hebben voor edelstenen, op dinsdag 18 februari 2014 om 21.00 uur start ik in mijn programma Daisha Live een serie over alles dat je altijd al wilde weten over edelstenen. Ook via www.radiomerlijn.nl en weer de hele week te beluisteren.

Vragen?

Heb je vragen over Atlantis, over edelstenen of waar dan ook over stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl of daisha@wellenberg.nl Wil je daarbij je geboortedatum vermelden en/of van de persoon waar de vraag over gaat. Ik stem me dan op je af en geef het antwoord dat bij jouw unieke persoonlijkheid past.

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 02/12/2017

Reageren is niet mogelijk.