Verkiezingen 2012

Men zegt dat de economie aantrekt, maar als ik hoor hoe de mensen moeten sappelen om rond te komen, lijken die woorden op dit moment voor mij een farce. Dit schreef ik precies vijf jaar geleden en er is nog niets veranderd. Het wordt tijd dat er leiders komen die capabel zijn om Nederland weer stabiel te maken. En dan praat ik nog niet eens over groei.

Even hebben Sander en ik gedacht mee te doen in de race, die de verkiezingen in wezen zijn. Na de vele besprekingen met enkele nieuwe partijen, zijn we tot de conclusie gekomen dat wij dat niet moeten doen. We zijn erg in voor samenwerking, maar bij de ene partij konden we niet achter een paar wezenlijke standpunten staan. Zelfs niet geloven dat deze naar een heel Nederland leiden, juist naar nog meer versplintering en passiviteit. Bij sommige partijen haakten we al af bij de soms paranoia en complot-theorie-achtige standpunten. Weer een andere partij heeft goede speerpunten, maar hebben nog tijd nodig om alles echt helder te krijgen.

Vroeger zei ik: politiek, da’s niets voor mij. Sinds juni 2008 ben ik betrokken bij het praten hierover. Er zijn vele besprekingen geweest en nog steeds. Eén ding wordt mij steeds duidelijker: we kunnen alleen maar iets in Nederland veranderen als we Zelf veranderen!
De regering wordt door onszelf gekozen! De één zal heel bewust de verkiezingsprogramma’s lezen, maar de meeste mensen kijken naar t.v. of luisteren naar de radio en stemmen op degene die goed kan praten. En velen stemmen, omdat het nu eenmaal moet.

Wij, Sander en ik, hebben besloten met Heel Nederland verder te gaan. Nu niet als politieke partij, maar een beweging die mensen bij elkaar gaat brengen. Mensen die al lang bezig of pas begonnen zijn met een betere wereld te creeëren. Meestal in kleine kring, meestal onbekend. Wij kennen vele initiatieven die in de praktijk (goed) werkzaam zijn. Kleine projecten die functioneren en waar de mens bij gebaat is. Geen woorden, maar daden, is het bij deze pioniers!
Binnenkort hebben we de site van Heel Nederland www.heelnederland.org zo omgevormd dat je daar ook zelf over mee kunt praten. Je kunt al wel lezen hoe wij graag zouden willen dat het gaat worden. We heten dan wel de Wijs, maar dat betekent niet dat we alle wijsheid bezitten. Vandaar, neem vast een kijkje, wie weet heb je een idee of ben jij ook al bezig met een project om er weer een Heel Nederland van te maken!

Pas als de mens zich happy voelt, zal er echte economische stabiliteit zijn. Het is voorbij dat men vanuit de ontwikkeling van de industrialisering de groei van de economie kan stimuleren. De mens en diens behoeften zijn weer aan de beurt. Als de regering zich daar de komende tijd op richt, komt er weer een ontwikkelingsproces op gang.
Voor ons allen, als individu, geldt deze zelfde boodschap. Laten we ons richten op de behoeften van onszelf. Voor sommigen kan het lijken dat je dan egoïstisch bezig bent, maar je zult ervaren dat als wij in onze eigen behoeften voorzien, we geen problemen meer hebben met de ander. Je op je eigen behoeften richten betekent niet dat je geen deel van het Grote Geheel bent. Het is juist de bedoeling dat wij allemaal onze rol in dit Geheel gaan zien, ervaren en erkennen. En dat kan alleen als we onze eigen behoeften zien, ervaren en erkennen. Door onze aandacht hierop te richten, geven we aandacht aan onszelf. Dan leveren we tegelijkertijd een bijdrage aan het Grote Geheel.

Kijk naar wat je wens, je droom is en maak een begin om deze te vervullen. Alles dat men kan bedenken, kan ook bestaan. De geschiedenis heeft dat al lang bewezen. Echte aanraders om dat te bereiken, is je dit voor te nemen: je zelfkastijding of zielig-zijn vaarwel zeggen. Sommige mensen doen een wedstrijdje: wie het meest zielig of wie er het slechts aan toe is. Doe je zelf dat niet aan, dit leven is naar mijn mening een voorbereiding op een volgend leven. Alle sores die je in dit leven vaarwel zegt, krijg je niet meer in een volgend leven voor de kiezen. Blijf er niet in hangen, wees nù gelukkig en neem dat geluksgevoel mee naar een volgend leven.

Doe elke dag, week, maand iets dat je anders nooit zou doen. Doe het in Liefde en met Liefde, Iets voor jezelf of voor een ander. Iets dat je wellicht gek of ongewoon vindt. Verleg je grenzen, kom uit je hokje en lééf! Neem je voor écht te luisteren naar wat de ander zegt. Nog belangrijker is te luisteren naar wat je zelf zegt tegen de ander. Wellicht is datgene dat je zegt voor jezelf bedoeld en is de ander slechts je klankbord.
Geef de mensen in je directe omgeving aandacht. En zie hoe bijzonder het is dat zij nu juist om je heen leven. Kijk naar wie ze in essentie zijn en neem eventuele details die je storen voor lief. Als je je er aan ergert, spreek het uit of kijk wat er achter je ergernis ligt. Los het op in plaats van in jezelf of tegen de ander commentaar te leveren.

Ga fouten maken en dan weten dat je fouten geen fouten zijn, maar leerervaringen. Als je fouten maakt, onderneem je in ieder geval iets. Niets doen, niets ondernemen, zou wel eens je grootste fout kunnen zijn.
Zet je moed en doorzettingsvermogen ten volle in. Daarbij beseffend dat het leven dat je niet wilt leiden wellicht meer moed en doorzettingsvermogen van je vraagt dan het veranderen van je situatie.

Lach, geniet, laat je raken! Ook in trieste situaties.

Lieve groet,
Daisha

p.s.: Vergeet niet te kijken bij www.heelnederland.org

 

Gewijzigd op 09/11/2014

One Response to “Verkiezingen 2012”

  1. Pascalle

    Mooi geschreven

Reageren is niet mogelijk.