Voorspelling uitgekomen!

Paus Benedictus© Shutterstock

Het jaar 2013 is nog maar net begonnen en er zijn al vier van de voorspellingen die ik noemde in Voorspelling 2013 uitgekomen. Eind 2013 maakt Sander daar weer een terugblik van, net zoals hij heeft gedaan over 2012. De terugblik over 2012 heeft een opmerkelijk vervolg.
In mijn Voorspelling 2012 schrijf ik: ‘Paus Benedictus is de drijfveer achter de vernieuwingen binnen de Katholieke Kerk. Helaas wordt hij ernstig ziek, zo ziek dat er in 2013 een nieuwe Paus wordt aangesteld.’
Normaal gesproken treedt een paus zelf nooit terug, dit is voor het laatst in 1294 gebeurd, aldus het AD!

Vandaag werd dit bericht in het AD geplaatst:

Paus Benedictus XVI treedt op 28 februari om 20.00 uur terug uit zijn functie. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. De paus zegt geheel vrijwillig zijn functie neer te leggen.

De paus maakte zijn aftreden zelf in het Latijn bekend tijdens de heiligverklaring van de martelaren van Otranto, zo meldt de krant la Republica op zijn website. De martelaren van Otranto zijn 800 inwoners van de Zuid-Italiaanse stad die in 1480 door de Turken werden gedood omdat zij weigerden over te stappen naar de islam.
De boodschap van de paus komt als een donderslag bij heldere hemel, zei de decaan van het College van Kardinalen, kardinaal Angelo Sodano. Paus Benedictus zegt niet langer de kracht te hebben om zijn functie uit te voeren. De paus is 86 jaar oud, en heeft al jaren een broze gezondheid. Volgens de verklaring van het Vaticaan is de paus ‘zich zeer bewust van de zwaarte van zijn gebaar’. Doordat de paus zelf terugtreedt zal zijn zetel onbezet blijven totdat de kardinalen een opvolger uit hun midden hebben gekozen.
Normaal gesproken blijft een paus tot aan zijn dood in functie. Het gebeurde voor het laatst in 1294 dat een paus vrijwillig terugtrad. Toen deed Celestinus V dat.

Bron: AD.nl

Lieve groet,
Daisha

Gewijzigd op 22/12/2013

Reageren is niet mogelijk.