Vrouw Wordt Wakker!

 

Verbreek boeien‘Vrouwen, breek uit jullie boeien en wordt wakker! Heb geen verwachtingen van je medemens. Leef met geduld. Ons bewustzijn is als een opnameapparaat dat alles bijhoudt, wat we ook doen. Het is belangrijk te begrijpen waar het bewustzijn je op wijst. We moeten ons altijd afvragen of we het juiste doen. Het licht van de juiste kennis zal ons door de duisternis leiden.
Eenheid van harten zorgt voor een betere maatschappij. Maar we spreken niet vanuit ons hart. De nieuwe elektronische snufjes waardoor communicatie nog sneller gaat, zijn er niet op gebouwd om aan de behoeften van het hart te voldoen,’ zegt Amma. Deze keer zijn het niet mijn woorden, maar een oproep van Moeder Amma, zoals ze in Nederland wordt genoemd

Amma spreekt haar verdriet uit over de recente gebeurtenissen in India, waarbij mannen vrouwen regelrecht vertrappen. Amma zegt daarover: ‘Zij zien vrouwen als genotsartikelen, zich totaal onbewust van menselijke waarden. De laatste gruweldaad was de meest wrede fysieke en emotionele aanval die een jong meisje in Delhi moest doorstaan, en die haar uiteindelijk het leven kostte.
Niemand kan de realiteit van het moederschap ontkennen – namelijk dat de man uit de vrouw wordt geboren. Maar diegenen die weigeren uit de cocon van hun beperkte verstand te komen zullen dit nooit begrijpen – je kunt het licht niet uitleggen aan hen die slechts het donker kennen.

Wie moet de vrouw wakker schudden? Wat staat haar ontwaken in de weg? De waarheid is dat geen kracht van buitenaf ooit de vrouw kan belemmeren noch haar aangeboren eigenschappen van het moederschap – kwaliteiten als liefde, empathie en geduld. Zij – en zij alleen – moet zichzelf doen ontwaken. Het is de geest van de vrouw die de enige echte blokkade is die dit ontwaken in de weg staat.
De regels en bijgelovige ideeën die vrouwen degraderen, overheersen nog altijd in de meeste landen. De primitieve gebruiken om vrouwen uit te buiten en te onderdrukken die door mannen zijn verzonnen houden tot op de dag van vandaag stand. Vrouwen en hun gedachtewereld zijn vast komen te zitten in het web van deze gebruiken.

Een olifant kan een boom ontwortelen met zijn slurf. Als een olifant in gevangenschap als jong kalf opgroeit, dan wordt hij aan een boom gebonden met een stuk sterk touw. Met al zijn kracht probeert de jonge olifant het touw kapot te trekken. Als zijn inspanningen vruchteloos blijken, geeft het olifantje uiteindelijk op. Later, als deze zelfde olifant volwassen is geworden, kun je hem aan een klein boompje vastbinden met een dun touw. Hij zou zich gemakkelijk kunnen bevrijden door de hele boom uit te rukken of het touw te breken. Maar omdat zijn geest geconditioneerd is door zijn vroegere ervaringen, doet hij niet de minste moeite om zich te bevrijden.
Een soortgelijke conditionering beperkt vrouwen. Het oneindige potentieel dat inherent is aan zowel mannen als vrouwen is identiek. Als vrouwen echt zouden willen, dan zouden zij de ketenen van de regels en de conditioneringen aan welke de maatschappij hen heeft onderworpen doorbreken.

De grootste kracht van de vrouw ligt in haar aangeboren moederschap. In haar creatieve, scheppende kracht. Deze kracht kan vrouwen er toe bewegen een veel betekenisvolle verandering in de maatschappij teweeg te brengen dan mannen ooit zouden kunnen bewerkstelligen. In de wereld van vandaag, waarin alles besmet wordt en onnatuurlijk gemaakt wordt, moeten vrouwen er extra goed op letten dat hun moederlijke eigenschappen – de essentiële vrouwelijke natuur – niet besmet en vervormd raken. Echter, of het nu mannen of vrouwen betreft, de waarachtige menselijkheid van het individu openbaart zich pas als de innerlijke vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten in evenwicht zijn.

Het aankomende tijdperk moet worden besteed aan het ontwaken van het Universele Moederschap. Overal ter wereld moeten vrouwen de eigenschappen van het moederlijke in zichzelf actualiseren. Dit is de enige manier om onze droom van vrede en harmonie te verwezenlijken. En het is mogelijk! Het is volledig aan ons. Laten we ons herinneren dat werkelijk leiderschap niets te maken heeft met dominantie of het uitoefenen van controle. Werkelijk leiderschap is het dienen van anderen vanuit liefde en compassie. Het is het inspireren van zowel vrouwen als mannen door het voorbeeld van ons eigen leven.
Laten we allen bidden dat wrede geesten, die vrouwen denigreren, getransformeerd kunnen worden. Dat de Paramatma hen helpe onze rijke traditie te volgen, en hen leren de vrouwen van dit land en alle andere landen te respecteren.

Bron: www.amma.nl

Deze wijze woorden wilde ik je niet onthouden. Wil je meer weten over Amma (Amma betekent Moeder) ga dan naar www.amma.nl

Hartegroet,
Daisha

Gewijzigd op 04/07/2017

Reageren is niet mogelijk.