Waardering & Acceptatie

September is een maand waar in veel mensen een nieuwe kring binnenstappen. Dit kan een nieuwe schoolklas zijn, een training of opleiding die je volgt naast je werk, of een nieuw project. Het klinkt als een cliché, maar een eerste indruk maak je ook echt maar één keer. Een verkeerde start in een nieuwe kring maakt het samenwerken of leidinggeven moeizamer dan bij een goede start. Maar hoe maak je een goede start als je een nieuwe kring binnenstapt? Enthousiuast team mensen met de duimen omhoogMoet je vriendjes worden met iedereen, mensen naar de mond praten?

In dit artikel deel ik mijn ervaring en wat ik adviseer in consulten. Hoewel iedere groep weer anders is qua groepsdynamiek en samenstelling, werkt deze aanpak in 99% van de situaties erg effectief. En het mooiste is, het kost weinig moeite én je kunt gewoon jezelf blijven!

Wanneer je in een nieuwe kring binnenstapt …

Alhoewel ik niet makkelijk was, gedisciplineerd en precies, respecteerde men mij. Niet omdat ik de dochter van de baas was, maar omdat ik uitlegde waarom ik iets op een bepaalde manier wilde hebben.Op 19-jarige leeftijd kreeg ik de leiding over twee groentezaken. Het waren eigenlijk min of meer kleine supermarkten. Een paar jaar later werden ze omgebouwd tot echte supermarkten. Mijn ouders waren beiden ziek en ik kreeg op dat moment de leiding over veertien medewerkers. Ik was van hen verreweg de jongste. De oudste medewerkster was al over de vijftig. De meesten werkten er vele jaren. Ik was dan misschien wel de dochter van de eigenaars, maar zij werkten er langer!

Zich niet realiserend dat ik als dochter al vanaf mijn tiende in de winkel hielp met het ’s avonds bijvullen van de diverse vakken. En vanaf mijn dertiende hielp ik in de winkel als het druk was. Wanneer alle medewerkers naar huis waren, telde ik de kassa. Bovendien voerden mijn ouders de gesprekken over het wel en wee van de zaak gewoon waar wij als kinderen bij waren. Ook daardoor was ik goed op de hoogte van wat er gaande was. Toch zagen de medewerkers dat niet als zijnde dat ik er verstand van had en dachten mij nog alles te moeten leren.

Ik kon me op dat moment beledigd voelen, zo van: ‘Wat denken jullie wel. Mij nog alles te moeten leren. Ik ken het langer dan jullie!’ Maar dat zou nergens toe leiden, misschien zelfs een ‘gevecht’ worden om de macht. Ik besloot het anders te doen.

Wat zijn de gewoonten?

Na een paar dagen belegde ik een vergadering. In het ‘kantoortje’, zoals wij dat noemden, kwamen we bij elkaar. Ik vertelde hen: ‘Voorlopig neem ik de leiding op me, maar dat kan ik niet zonder jullie. Natuurlijk hebben jullie mij al zaterdags, in de vakanties of als het druk was meegemaakt. Maar nu ik er alleen voorsta, is het toch anders. Ik stel daarom voor om het samen te doen. Laten we er een nog betere zaak van maken. Het zou toch mooi zijn, dat als mijn ouders weer beter zijn er nog meer omzet is!’

Per persoon vroeg ik wat men deed en wat de gewoonten waren. Alhoewel ik dat natuurlijk wist van de keren dat ik meegeholpen had. Ik vond het echter belangrijk dat zij dat zelf konden vertellen.

In de weken daarna vroeg ik de een of de ander om raad. Vaak over dingen die ik zelf ook wel wist, maar hun inbreng was voor mij erg belangrijk. Immers als je geen inbreng hebt, doe je het nog niet samen!

De omzet steeg met de week

Alhoewel ik niet makkelijk was, gedisciplineerd en precies, respecteerde men mij. Niet omdat ik de dochter van de baas was, maar omdat ik uitlegde waarom ik iets op een bepaalde manier wilde hebben. Wanneer iets in de reclame was, vond ik het belangrijk dat ze dat aan de klanten vertelden. Dus als een klant iets wilde kopen, mededelen dat er eventueel een goedkoper alternatief was. Ik vond het belangrijk dat zij wisten hoe je bepaalde groenten kon verwerken. Leerde hen waar de producten vandaan kwamen, waarom het in sommige jaargetijden duurder was enz. De meeste medewerkers werden daardoor enthousiast. De klanten waren nog enthousiaster, want ze konden met hun vragen bij ons terecht. Doordat ik een goed geheugen heb, onthield ik wat men de vorige keer had gekocht. Wanneer men dan vroeg: ‘Wat zal ik vandaag eens eten?‘ kon ik hen antwoorden met: ‘Bent u vandaag druk of heeft u wat meer tijd? Zullen we vandaag dan eens dit proberen. U maakt het zus en zo klaar!’

De omzet steeg met de week. Niet alleen door mijn enthousiasme, maar ook doordat de medewerkers steeds enthousiaster werden. Ze kregen hart voor de zaak!

Het is alsof je een steen in het water gooit

Wanneer je ergens nieuw bent, een nieuwe kring binnenstapt, wees dan alert. Je bent dan de steen die in het water wordt gegooid: De kringen zijn nog lang zichtbaar, ofwel het wordt heel roerig! Ook al krijg je de leiding over een team, néém niet meteen de leiding. Het zal door degenen die er al langer zijn niet worden geaccepteerd. Misschien zijn er mensen gepasseerd, hadden zij jouw functie willen hebben. Respecteer daarom de mensen die er eerder waren dan jij. Houdt er ook rekening mee dat de ‘tamtam’ over je vooruit is gegaan.

Of je nu wel of niet de leiding krijgt, heel belangrijk is dat jij je eerst inpast in de bestaande kring. Vraag hen wat de gewoonten zijn. Wil je deze veranderen, verander deze heel langzaam naar nieuwe gewoonten. Neem de tijd, doe niets overhaast.

Belangrijk is dat je vertelt wie je bent en hoe je over bepaalde dingen denkt. Daar bedoel ik niet mee dat je je privé leven helemaal bloot hoeft te leggen. Maak het persoonlijk door iets over jezelf te vertellen. Ook weer niet teveel, nog net zakelijk en toch privé.

Eenvoud en bescheidenheid doet wonderen

Wees bescheiden en eenvoudig, stem je af op (of verdiep je in) wat er gaande is. Wanneer je dan veranderingen doorvoert zullen ze zodanig zijn dat het team ze aan kan.
Dit geldt trouwens voor overal waar je nieuw bent c.q. binnenkomt. Bijvoorbeeld in een nieuwe werkkring, een nieuwe familie, een vereniging of andere groep mensen.

Het beste kun je je de eerste tijd wat op de achtergrond houden. Laat de anderen hun verhaal doen. Pas wanneer je in de kring bent opgenomen, kan men je accepteren. Nadat men je geaccepteerd hebt, kun je met nieuwe (vooruitstrevende) ideeën komen. Voor die tijd werkt het niet of heeft men veel tegenstand.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: gratis cursus Innerlijke Ontwikkeling en Spiritualiteit via www.radiomerlijn.nl
De programma’s Daisha Live op dinsdag en Zielentaal op zondag zijn gratis te beluisteren. Of de hele week bij Gemist.

 

Gewijzigd op 19/04/2017

Reageren is niet mogelijk.