Waarom maken Tarot, I Tjing & Pendelen je tot een Gelukkig Mens?

Orakels of hulpmiddelen tot Geluk?

Waarom zijn Tarot, I Tjing en Pendelen belangrijk voor je Geluk en voor je innerlijke ontwikkeling? Sterker nog, waarom verhogen deze prachtige, zogenaamde, orakels je innerlijke rijkdom? Ze worden vaak orakels genoemd en bij sommige religies worden ze zelfs des duivels betiteld. Dat laatste kan ik me voorstellen, van oudsher moest het volk dom worden gehouden.

Veronderstel dat ze kennis zouden krijgen over hoe het leven werkelijk kan zijn: onafhankelijk, vrij, zelf besluiten en de verantwoordelijkheid nemen? Of dat ze hun mooie gaven en kwaliteiten zouden ontdekken? Je begrijpt dan was men niet meer slaafs en zou men in opstand komen tegen de machthebbers van dat moment.

Gelukkig leven we nu in een andere tijd. Toch zit de angst dat het duivels is, met name bij Tarot, nog steeds in sommige mensen. Mocht je denken dat Tarot bedoeld is om de toekomst te voorspellen, dan ontneem ik je hier bij deze illusie. Niets is minder waar en dat ga ik je uitleggen.

Ben je rechts- of linkshandig?

Wanneer je rechtshandig bent, en dat zijn de meeste mensen van nature, gebruik je meer je linker hersenhelft. (Bij de link onderaan kun je testen welke hersenhelft dominanter bij je is.) Je linker hersenhelft zorgt er voor dat je logisch denkt, kunt analyseren, details kunt zien, praktisch bent ingesteld, feiten volgt en de realiteit ziet.

Om je tot een compleet mens te maken is er ook nog een rechter hersenhelft. De functies hiervan zijn: betekenis geven aan je leven, intuïtie, filosofisch denken, tijdsbesef hebben, in mogelijkheden denken, inspiratie en verbeeldingskracht volgen, risico’s durven nemen, ruimtelijk inzicht hebben en het grote geheel zien. Je kunt stellen de rechterhersenhelft ‘weet’ en de linker ‘denkt’.

Creatieve ideeën komen vooral uit de rechter hersenhelft. Deze reageert op kleuren, beelden en muziek. Ons rechterbrein zoekt naar het overzicht, de samenhang en met name de verbanden tussen alles. Je ziet iets en je denkt dan meteen aan iets anders, je legt verbindingen.
De linkerhersenhelft is met andere dingen bezig: analyse, structuur, logische opbouw, woorden en details zijn de sterke kanten van je linkerbrein.

Even sterk ontwikkeld maakt je allround!

Beide hersenhelften werken uiteraard ook met elkaar. Je kunt niet stellen dat een creatief proces uitsluitend in de rechter hersenhelft is ontstaan. In het hele proces worden beide hersenhelften gebruikt, alleen de ene is dominanter dan de andere. Ofwel het ene brein is in bepaalde omstandigheden dominant en het andere ondergeschikt.

Wanneer beide hersenhelften even sterk ontwikkeld zijn dan ben je een allround mens. Een mens die denkt in mogelijkheden, die eigen problemen kan oplossen en een adviseur voor zichzelf en anderen is. Je leven is dan een stuk eenvoudiger. Maar hoe ontwikkel je beide hersenhelften even sterk?

Nu kom ik bij het belang van Tarot, I Tjing en Pendelen. Tarot werkt met beelden en ontwikkelt daardoor sterk je rechter hersenhelft. I Tjing werkt analytisch en dat verscherpt en ontwikkelt je linker hersenhelft. Pendelen werkt met de energie van overgave, waardoor beide hersenhelften worden gebruikt en gestimuleerd.

Het was ooit des duivels!

Zoals ik al eerder aanhaalde: men stelt vaak dat Tarot bedoeld is om te voorspellen. Niets is minder waar en toch is het ook wel waar. Wanneer je adviezen krijgt in je huidige situatie en deze volgt, dan zal je toekomst anders zijn dan wanneer je in de problemen blijft zitten.
Tarot geeft je de mogelijkheid om nieuwe inspiratie op te doen, nieuwe inzichten te krijgen. En dat niet alleen, het laat je begrijpen hoe de interactie tussen jou en de ander functioneert. Zo is Tarot in oorsprong bedoeld, adviezen geven om weer verder te kunnen. En die leer je uitgebreid in mijn Opleiding Tarot Therapeut.

Vroeger lieten de bestuurders van een land zich graag via Tarot deskundigen adviseren. Het was zelfs verboden wanneer je geen expert in Tarot was om dit te mogen gebruiken. Op een gegeven moment stond daar zelfs de doodstraf op. Waarom? Zie hierboven, het volk zou te wijs worden. Zou daar de angst vandaan komen, dat je de doodstraf kan krijgen wanneer je Tarot gebruikt?

Bij de Cursus I Tjing, een bron van kennis en het leven zelf, leer je analyseren. Via deze geweldige drieduizend jarige oeroude wetenschap leer je de oorzaak van een probleem te ontdekken. Vervolgens krijg je advies hoe dit op te lossen en het laat je zien welke uitkomst je krijgt wanneer je de adviezen opvolgt. Een gunstig resultaat is dus altijd verzekerd!

Overgave is te leren

Om een zuiver resultaat met de Pendel te krijgen is het belangrijk dat je je denken uitschakelt wanneer je er mee werkt. Waarom? Ik zal het uitleggen: je staat op een kruispunt in je leven en je hebt verschillende mogelijkheden hoe nu verder. Wanneer je de pendel gaat vragen welke mogelijkheid de beste keus is, wil het niet zeggen dat dat inderdaad de beste keus is. Wij mensen hebben een eigen wil en die zit in ons verstand. Je Ziel weet welke keus het beste is, maar dan moet je je verstand opzij zetten anders overtroeft deze de Ziel. En voor je het weet geeft de pendel datgene aan wat je verstand wilt.

Om je Ziel het te laten vertellen is volkomen stilte in jezelf de enige mogelijkheid. Je kunt dan uiteraard een uur gaan mediteren om in die stilte te komen of je leert met de pendel zodanig om te gaan, dat stilte altijd vooraf gaat. In mijn lessen Pendelen leer ik je hoe dat te doen.

Het mooiste is om de Opleiding Energetisch Therapeut te volgen. In deze opleiding wordt zowel je rechter- als linkerhersenhelft sterk ontwikkeld. Vandaar dat je daarna vele mensen kunt helpen op hun levenspad of zelf een heel en bewust mens wordt. Ik geef deze opleiding al sinds 1989, soms onder een andere naam, maar elke keer toegespitst op de tijdgeest en de deelnemers. Het is zo’n natuurlijke ontwikkeling die men doormaakt dat men vaak zelf niet merkt hoe ver men is gekomen. De omgeving merkt dat juist sterk en soms is dat wennen voor de omgeving.

Het leven is een leerproces tot aan je dood

Ben je ooit te laat om te leren? Nee, we ontwikkelen ons tot aan het uur van onze dood. In de reclame voor Yarden vertelt Ali B. dat zo mooi: in vier dagen kreeg hij de vader waar hij al 34 jaar naar verlangde.  https://www.youtube.com/watch?v=zFsSSh8tHLY

Is Zinvol leven écht zinvol? Wanneer je zinvol verstaat onder jezelf zijn onder alle omstandigheden, in goede verbinding staan met de mensen om je heen en je levenspad vol vervulling bewandelen? Ja!
Leer het met de mogelijkheden die ik je biedt: kies een opleiding waarvan je zegt dat klikt nu met mijn innerlijk, op de een of andere manier voel ik me daartoe aangetrokken. Doe het, wacht niet langer, beleef, ervaar en breng het in de praktijk!

Een gelukkig mens bezit volop innerlijke rijkdom. Hoe hebben ze dit verkregen? Door prioriteiten te stellen, door hun innerlijke ontwikkeling, hun bewustwordingsproces voorrang te geven. Soms krijg ik te horen dat men niet kan deelnemen aan de opleiding omdat het veel geld kost. En vervolgens gaat men op vakantie die veel geld kost, of koopt men allerlei luxe artikelen, etc. Stel jezelf de prioriteit om gelukkig te zijn, gelukkig in eenvoud, gelukkig met wie je bent. Je zult zien dat je dan andere besluiten neemt.

Wie ben ik?

Het gaat er niet om wat je bent, maar wie je bent! De angst om te falen is soms groter dan de wens te slagen. We worden geboren met alle mogelijkheden en kwaliteiten die nodig zijn om een gelukkig mens te zijn. Het gezin waar je in bent geboren, daar ben ik van overtuigd, heb je zelf uitgekozen. Niet om al de ellende mee te maken, die je wellicht hebt meegemaakt, maar om je te transformeren, te ontwikkelen, naar een hoogstaande en gelukkige persoonlijkheid.

Toch zit er in ons soms, en dat lijkt wel in onze genen te zijn meegegeven, een angst om gelukkig te zijn. Van generatie op generatie wordt dit doorgegeven. Is het de angst om een egoïst te zijn? Vergelijken we, onbewust, gelukkig zijn met alleen maar voor je zelf leven? Niets is minder waar en diep in ons hart weten we dat ook.

We zeggen heel gauw: ‘ik ben verlegen’ of ‘ik ben onzeker’ of ‘ik ben niet zo goed als …’. Doordat we zeggen: ‘ik ben’ denken we het ook te zijn. Maar je bent dat niet, het zijn slechts aspecten van degene die IK BEN is.

Informatie over de Opleidingen die ik geef:
Opleiding Energetisch Therapeut
Opleiding Tarot Therapeut
Cursus I Tjing

Voor de workshop: Werken met Energie, Pendel en Wichelroede moet je nog even wachten, deze wordt 6 en 7 april 2018 door mij gegeven. Wanneer je je gratis abonneert op de nieuwsbrief van Radio Merlijn blijf je vanzelf op de hoogte van alle activitteiten in het komende jaar!

Daarbij bied ik je nog meer mogelijkheden om je innerlijk te ontwikkelen, kijk maar bij: www.wellenberg.nl

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn !
En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

Hier kun je zien welke hersenhelft bij jou dominant is:
https://www.balancedmind.nl/braintraining/welke-hersenhelft-is-dominanter-links-of-rechts.htm

Nog een test voor je hersenhelften:
https://mensenmens.wordpress.com/2013/05/05/denken-vanuit-de-twee-hersenhelften/

Uitgebreide informatie over onze hersenen vind je hier: http://www.ikleerinbeelden.nl/tag/hersenhelften/

Gedeeltelijk deze bron gebruikt:
https://www.balancedmind.nl/algemeen/achtergrond/wat-verstaan-we-eigenlijk-onder-het-brein.htm

 

Gewijzigd op 04/05/2017

Reageren is niet mogelijk.