Waarom mannen roze dragen…

mannen die roze 1Jaren geleden kwam een vrouw, geheel in het roze gekleed, bij mij op consult. Het joggingpak dat ze aan had was roze, roze schoenen, T-shirt, zelfs de armbanden die ze om had waren roze. Ik stem me altijd eerst op de persoon af, zodat ik niet meteen in het ‘hokje’ van de vragen word gestopt. Zo kan ik nog van alles tegenkomen. Ook waar men zelf niet aan heeft gedacht. Bij deze vrouw was dat echter niet nodig. Zo totaal in het roze gekleed deed al haar probleem verraden.

Ik vroeg haar (de overbodige) vraag: ‘Hou je van roze?’
‘Oh ja,’ zei ze, ‘dit draag ik het liefst elke dag.’
‘Je bedoelt, echt alles van roze?’
‘Ja, mijn man kan er niet goed tegen. Hij zou nooit roze dragen en hij vindt het bij mij ook teveel. En zegt dan ook, er zijn toch ook andere kleuren. ’

Tja, ik kon me goed indenken dat haar man ook wel eens een andere kleur wilde zien. Roze is echt mijn kleur, maar dit was wel heel veel roze.

Roze wordt de kleur van 2016!

Roze is de kleur van Moederliefde, van vertrouwen, van zorgen voor en alles dat met intuïtie en gevoeligheid te maken heeft. Nu je dit weet kun je misschien raden wat haar probleem was. Alhoewel het twee kanten op kan gaan. Of ze had teveel moederliefde in zich en wilde té graag voor alles zorgen. Wanneer je zelf weinig contact hebt gehad met je moeder, kun je het gaan overcompenseren naar je man of kinderen toe. Of ze had zo’n sterke band met haar moeder dat ze er niet los van kon komen en graag het kindvrouwtje bleef.

mannen die rozeIn ieder geval heeft het te maken met een overcompensatie van moederliefde. Bij het afstemmen op deze mooie jonge vrouw zag ik dat de ‘navelstreng’ met haar moeder nog ontzettend sterk verbonden was. Dat was ook het grote probleem. Haar moeder was alles voor haar. Zelfs zoveel dat, als ze niet een paar keer per dag met haar moeder had gesproken, ze niet wist hoe ze de dag verder door moest komen. Diep bedroefd vertelde ze me dat haar moeder, haar man en kinderen haar te kennen hadden gegeven dat het zo niet langer kon. Ze was er voor in therapie geweest, maar dat had niets geholpen.

Ik zou nu heel uitgebreid kunnen gaan vertellen hoe de sessie is verlopen. Dat zou ook heel leerzaam kunnen zijn, maar ik wil naar de mannen toe die roze dragen. En dat gaat niet alleen over mannen, ook voor vrouwen is het belangrijk.
Toch nog even hoe het met haar verder ging… na enige tijd droeg ze nog steeds roze, maar heel gedoseerd. De sterke band met haar moeder had ze nu met haar zelf. Haar man en kinderen blij, en haar moeder kon weer ‘ademhalen’.

Wetenschappers hebben ontdekt dat man en vrouw gelijk zijn!

Gelukkig hebben wetenschappers (zie de link onderaan) pas ontdekt dat mannenhersenen exact hetzelfde werken als die van vrouwen. Ja, de twintigste eeuw is echt de eeuw van ontdekkingen hoe het nu werkelijk zit tussen man en vrouw. Oude denkwijzen worden continu overhoop gegooid. Dacht men een maand geleden nog dat er wel twintig verschillen waren tussen de hersenen van de man en de vrouw, nu moeten ze erkennen dat beiden identiek en uniek zijn. Zo komt de gelijkwaardigheid van man en vrouw steeds meer in zicht!

mannen die roze 3Ik wist het wel: roze is geen vrouwenkleur, ook mannen mogen roze dragen. Graag zelfs! Wanneer een man roze durft te dragen dan is hij spiritueel al aardig ontwikkeld. Wat heeft roze nu weer met spiritualiteit te maken? De kleur op zich niets, wel de uitstraling van deze kleur. De kleur heeft een zachte vrouwelijke uitstraling. Ofwel de kleur laat zien dat je gevoelig bent, misschien zelfs wel hoog gevoelig. Over de mooie kwaliteiten van gevoelige en hoog gevoelige mensen heb ik al vaker geschreven. Dus zoek even bovenaan bij ‘blogs’ en je weet hoe bijzonder deze mensen zijn.

Hoe staat het met jouw relatie met roze?

De kleur roze vertelt meer, veel meer! Wanneer je roze draagt straal je uit dat je een goed contact hebt met je moeder. Dat je als moeder of vader een goed contact hebt met je partner en/of kinderen. Iedereen ontvangt die boodschap onbewust van je op als je roze draagt. Het is de kleur van trouw zijn, aandacht geven, humor, waardering voor jezelf en anderen, harmonie, tolerant zijn en alles dat een liefdevol mens maar kan zijn.

Kun je geen roze dragen? Dan is er nog heel wat werk te doen. Een goed contact met je moeder, betekent dat je een goed contact hebt met de verzorger in en voor jezelf. Dat je in vrede leeft met jezelf en onafhankelijk bent van hoe mensen over je denken.

mannen die roze 2Heb je een hekel aan roze? Probeer dan eens een roze onderbroek te dragen. Of een roze T-shirt onder je kleren, zodat niemand het ziet. Want men zou eens kunnen denken dat je toch niet zo’n zelfverzekerde bitch bent als je doet voorkomen. Of voor mannen, dat men denkt dat je homo bent. Voel je je ongemakkelijk als man om een roze onderbroek te gaan kopen? Een nieuw rood overhemd met witte onderbroeken in de wasmachine doet wonderen 😉

Dé kleur van de toekomst!

Geloof me als we een paar jaar verder zijn, of misschien deze zomer al, is het heel gewoon om roze te dragen. Heerlijk kleur bekennen dat je al die mooie eigenschappen hebt die ik reeds noemde.
Roze, de kleur van de planeet Venus. De kleur van liefde van mens tot mens, van platonische liefde. Van zachtheid, blijdschap, vriendelijkheid, creativiteit en zelfrespect. Door ook maar iets roze te dragen, al is het maar een klein lapje op je huid, helpt het je je wilskracht te versterken. Helpt het om uit je diepe verdriet te komen, het laat je kennismaken met de zoetheid van het leven!

Dromen verklaren a.s. zondag 6 december!

Droom je van zo’n leven? Wist je dat dromen je heel wat kunnen vertellen over je dagelijkse leven? Zelfs nachtmerries zijn belangrijke boodschappers van je Ziel. Dromen vertellen wat diep in je binnenste leeft. Ik geef a.s. zondag in mijn radioprogramma Zielentaal tips hoe er mee om te gaan! Wil je je droom in de uitzending verklaard hebben, mail deze dan uiterlijk zaterdag 5 december a.s. naar daisha@radiomerlijn.nl Wil je je geboortedatum er bij vermelden én of je anoniem wilt blijven?

Elke zondagavond presenteer ik het programma ‘Zielentaal’. Je kunt dit beluisteren via www.radiomerlijn.nl het begint om 21.00 uur. Maar je kunt het ook nog de hele week bij Uitzending Gemist beluisteren.

Lieve groet,
Daisha

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderscheid-mannen-en-vrouwenbrein-klopt-niet~a4198783/

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.