Wat zou jij antwoorden?

 

Vandaag kreeg ik een mail met ‘ik heb een vraag’. Zo krijg ik dagelijks vele mails. Vragen die een antwoord verwachten, belangrijke vragen voor de persoon. Vandaar dat je altijd antwoord van mij krijgt. Een hele enkele keer door geen antwoord te geven. Meestal per mail of in één van mijn radio uitzendingen. Bijvoorbeeld over gezondheid kun je beluisteren in het programma Gezondheid op dinsdagavond. Over levensvragen zijn er diverse mogelijkheden: Zielentaal op zondagavond; Daisha Live op dinsdagavond en Inspiratie op de zaterdag. Alle programma’s zijn te beluisteren via www.radiomerlijn.nl . Live op de avond zelf en de hele week nog bij Uitzending gemist.

Een veel gehoorde uitspraak is ‘Ik kan dit of dat niet doen omdat…’ en dan volgen er één of meer redenen om ergens niet aan te beginnen. Vaak door pijnlijke gebeurtenissen uit het (recente) verleden met een emotionele lading. Er is een geliefde gestorven, iemand heeft je gekwetst, je bent ontslagen of in de steek gelaten. Toch kun je ondanks deze gebeurtenissen gelukkig zijn én blijven. Daarover gaat deze blog.

Mensen sterven, omdat hun leven hier op aarde voorbij is. Omdat hun Ziel naar de Wereld van Lichte Energie gaat. Een wereld van vrede en harmonie, waar alle aardse lasten van hen afvallen. Als je niet blij kunt zijn dat ze eindelijk hun rust krijgen, kijk dan wat je werkelijk verdrietig maakt. Waarom je ze bij je wilt houden.
Houden van is juist het beste voor de ander willen. Het heengaan naar de andere wereld is het mooiste voor de Ziel, dus ook voor de mens die er omheen zit, eindelijk weer thuis… Je gevoelens van verdriet of zelfs woede worden veroorzaakt doordat je je focust op jouw verlies, in plaats van dat de ander nu in een betere wereld is.

Als mensen sterven, ben ik blij. Blij voor hen, omdat ze verlost zijn van pijn, ziekte, zorgen of andere problemen. Ook is er verdriet, omdat ik bijvoorbeeld aan de persoon gehecht was. Maar dat betekent niet dat ik de persoon daarom op aarde wil houden, met alle pijn en ziekte van dien. Het houden van iemand moet nooit het eisen worden dat de ander om jou hier moet blijven. Omdat jij er niet mee om kunt gaan. Geloof me, dat is uitsluitend om redenen voor jezelf. Vaak egoïstische redenen. Redenen die je doen verstarren in een bepaalde situatie. Denkwijzen die je ongelukkig maken.

Het zijn niet de gebeurtenissen die je ongelukkig maken, maar hoe jij er mee omgaat. Zodra je dit beseft en als waarheid aanvaard dan ben je gelukkig. Want wie kiest er nu voor ongelukkig zijn, terwijl je daarin juist een vrije keuze hebt? Dat betekent niet dat je 24 uur per dag met een glimlach op je gezicht rondloopt. Het betekent dat je ondanks je verdriet het leven aanvaardt zoals het is, en daarbij rust voelt.

Zoeken naar de Zin is Zinloos. De zin van waarom iets gebeurd in je leven zoeken of willen zien, is verspilde energie. Soms duurt het tientallen jaren voordat je daar achter bent en soms kom je er nooit achter. Leuk als je het ontdekt, maar het is niet nodig om vrolijk en tevreden te leven. Ga aan de gang met je denkwijze. Het heeft zeker geen zin om een martelaar te zijn. Zoals bijvoorbeeld dat je aan anderen wilt laten zien wat je allemaal moet meemaken.

Op dit moment zijn er vijf mensen om mij heen die te horen hebben gekregen dat ze nog maar enkele weken/maanden te leven hebben. Ze zijn in de leeftijd van 39, 42, 45, 60 en 63. Drie van deze mensen zijn een grote steun voor anderen in deze laatste dagen, ondanks hun pijn. Eén kan er mee omgaan door zich op me af te stemmen. En één ervan is woedend en maakt met iedereen ruzie, ook met de partner en de kinderen. Zo heeft ieder zijn/haar manier van leven, zelfs in de laatste maanden. Kijk waar jij voor kiest, het is simpelweg kiezen hoe jij er mee om wilt gaan!

Veel liefde en wijsheid!
Daisha

Gewijzigd op 14/08/2018

Reageren is niet mogelijk.