We hebben invloed op de hele wereld !

invloed op de wereldEnergie heeft vele ‘gezichten’

Bij het woord ‘energie’ kun je verschillende associaties hebben. Wanneer je bij een energiemaatschappij werkt of betrokken bent, zul je aan gas of elektriciteit denken. Ben je meer betrokken bij de sport en/of voeding dan associeer je het woord met fysieke energie. Ben je een Reiki master of healer dan zul je eerder aan kosmische energie denken. Zo zijn er vele associaties met het woord energie mogelijk.
Het lijkt verschillend: de energie van de mens, de dieren, planten, onzichtbare energie, kernenergie, verwarmende of verkoelende energie, enz., het is in essentie allemaal gelijk.

De handelingen die je doet hebben een bepaalde energie, de woorden die je zegt, je gedachten, je ervaringen of belevenissen, alles is in essentie hetzelfde. Het heeft invloed op jou, op een ander, op je omgeving, op de wereld, op alles en iedereen. Zelfs meer invloed dan je waarschijnlijk bewust bent. Energie is heel subtiel, je kunt het verwoorden en soms zien. Je aura, je hele lichaam is een en al energie. Zou er geen energie zijn dan is er geen leven.

Van brood bakken tot een bad nemen

Terwijl ik dit schrijf zie ik dat de ‘beatle’ kanarie, in de kooi bij mij op kantoor, probeert op het stokje te staan. Lang geleden verloor zij haar pootje, dus af en toe heeft zij er moeite mee zich staande te houden. Het heeft te maken met hoe haar energie op dat moment is. Lizzy, onze kleine pup, rukt op dit moment baldadig aan de franjes van het Perzisch tapijt. Net lag ze nog heerlijk te slapen. Of ze baldadig of rustig is, ligt aan hoe haar energie is. Tommy, onze hond op leeftijd, voelt zich nu ongemakkelijk omdat ik Lizzy tot de orde roep. Hij vindt deze energie maar niets.

Op dit moment ben ik een brood in de oven aan het bakken. De oven maakt het brood zodanig dat Sander en ik weer energie krijgen wanneer we het eten. Het is 100% biologisch brood zonder toevoegingen, dus eerlijke en natuurlijke energie. Zo kan ik vele voorbeelden geven van energie die allemaal nu in dit ene moment plaatsvinden. Het vliegtuig dat overvliegt, de man op de tractor die het land omploegt, de zon die schijnt, de fietser op de dijk, de ezels rennend in de wei, Sander achter zijn computer, mijn schrijfsel, de zebravink die een badje neemt. Alles dat nu gebeurd heeft ergens invloed op. Op de persoon zelf, de personen in het vliegtuig, de aarde, enz.

Negatieve gedachten roepen negatieve reacties op

Waarom nu dit hele verhaal over energie? Deze vraag kan ik niet in een paar woorden beantwoorden. Het heeft met zoveel te maken dat zelfs een boek er mee vullen nog niet genoeg zou zijn. Daarom een paar voorbeelden.
Iemand mailt mij of ik wil kijken waarom haar echtgenoot in haar ogen bewust het gezin beschadigd. De gedachten van de vrouw en de naar haar man toe onuitgesproken woorden hebben zo’n beschuldigende negatieve energie dat het niet anders kan dan dat de man daar negatief op reageert. De energie in het gezin zal dan ook niet prettig zijn, niet door de man, maar door haarzelf. Uiteraard zeg ik dit niet zomaar. Toen ik mij afstemde op dit gezin zag ik dat de karakters van de man en de vrouw erg van elkaar verschillen. Het is begrijpelijk dat hier conflicten uit kunnen voortkomen. Maar een mens zal, op een enkele uitzondering na, nooit bewust een ander beschadigen. Maar dit is wel wat deze vrouw dagelijks over haar man denkt en tegen anderen vertelt.

Negatieve beschuldigende woorden hebben invloed op alle betrokkenen. Op de mensen die het lezen en de mensen in hun omgevingNog een voorbeeld. Iemand mailt beschuldigende woorden over een ander naar haar vriendin. Men noemt dat roddelen, ik noem het vergiftigende energie verspreiden. De vriendin die de mail ontvangt weet niet wat ze er mee aan moet, voelt zich er erg ongemakkelijk bij. Want ze kent de persoon waar het over gaat en denkt er anders over. Ze weet niet of ze de persoon moet inlichten of de mailer antwoorden dat ze niet van zulke mails is gediend. Degene die mailt raakt haar frustraties door dit te mailen niet kwijt, maar vergiftigt haarzelf doordat de negatieve energie in haar blijft. De negatieve energie is zelfs door de geschreven woorden in haar systeem vastgelegd. De persoon waar het over gaat, zal het waarschijnlijk nooit te weten komen, maar ‘voelt’ wel dat er iets aan de hand is.

Wat hebben Saharastof en energie met elkaar te maken?

Negatieve beschuldigende woorden hebben invloed op alle betrokkenen. Op de mensen die het lezen, de mensen in hun omgeving én degene die ze uit. Negatieve energie is helaas tien keer zo sterk als positieve energie. Dus tegenover één beschuldiging moeten tien positieve gedachten of uitingen staan om de negativiteit te neutraliseren. En om een positieve energie te krijgen zelfs meer dan tien!
Ik kan nog vele voorbeelden geven. Bijvoorbeeld hoe de media vaak de ‘mind’ van de mensen vergiftigd. Er ontstaat zelfs discriminatie, verguizing, oorlog, opstand, geweld en moord door. Als men zou beseffen hoe belastend en zelfs destructief alle roddels in roddelbladen zijn voor bekende mensen dan zou het opgenomen worden in het Wetboek van Strafrecht.

Ieder mens heeft de verantwoordelijkheid voor zijn eigen gedachten, woorden en handelingen. Verantwoordelijkheid naar zichzelf en naar alles hier op aarde. Al je gedachten, woorden en handelingen hebben energie. Een energie die verder draagt dan je wellicht bewust bent. Een energie die vernietigend of zuiverend kan zijn.
Wanneer Saharastof, dat materie is, zelfs duizenden kilometers kan reizen en in Nederland kan neerdalen (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Saharastof) dan kan de zeer subtiele energie van woorden en gedachten over de hele wereld reizen!

Op naar een andere wereld!

We willen allemaal een ‘andere wereld’, een wereld waar vrede is en men elkaar accepteert en respecteert. Een wereld waar ieder gelijkwaardig is. Dat is mogelijk wanneer we onszelf te allen tijde er van bewust zijn dat energie meer is dan het zichtbare. Dat onzichtbare energie, onze dagelijkse gedachten, grote invloed heeft op ons en andermans Zijn!

Lieve groet,
Daisha

 

Gewijzigd op 02/12/2017

3 Responses to “We hebben invloed op de hele wereld !”

 1. yolanda

  Beste Daisha, ik ben blij dat je dit stuk hebt gepost, ik denk er al heel lang zo over en heb vele beschadigingen hierdoor ondervonden, het maakt mij sprakeloos en doet me verdriet, het is inderdaad vergiftigend en gaat maar door, hierdoor sluit ik me ook steeds meer af merk ik, ik vereenzaam dus, steeds meer heb ik verdrietige dagen, terwijl ik heel graag lach, ik vertrouw mensen niet meer of laat ik het zo zeggen wel een aantal, maar ben steeds meer op mijn hoede en dat ervaar ik als zeer spijtig, ik probeer positieve affirmatie,s en dat gaat uiteindelijk ook wel weer goed komen, maar het feit dat mensen tegen elkaar worden opgezet is een ernstig feit en zou derhalve bestraft moeten worden, echter ik ken best veel mensen die de roddelbladen graag lezen en er zelfs naar uitkijken, misschien dat ze zelf niet genoeg om handen hebben, wie weet, nu ja een lieve groet en goed hoor een prachtig waarheidsgetrouw stuk.

 2. yves

  Beste Daisha,mooi aangesneden onderwerp die ook terug tot interspectie en observatie leidt. thanks.

  Lieve Yolanda, volgens mij ben ook jij een fijngevoelig persoon die heel snel subtiele indrukken en energieen aanvoelt en dat
  is niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan hé. Zelf heb ik hier ook héél lang mee gestruggeld,met dezelfde reactie’s erop
  en nog steeds ervaar ik situatie s die me doen wankelen. Als je overweldigt wordt door indrukken en je wordt emotioneel,boos,verward ect dan is het zelfs goed om je even terug te trekken want op het moment zelf gaat de adrealine door ons lijf gieren en maakt ons lichthoofdig. vroeger monde dat dikwijls uit in een woede aanval bij mezelf,-mede doordat de
  adrealine minder snel terug wordt opgenomen bij me- wat natuurlijk nooit goeds deed. Maar er zijn ook personen die er genoegen in scheppen om zich boven anderen te stellen,dit is nu eenmaal zo. En het is idd niet gemakkelijk om altijd gepast
  assertief te reageren. zo n situatie s nemen bij mezelf ook altijd veel energie weg,wat dan weer het terug trekken en vereenzaming in de hand werkt. Daarom probeer ik nu om mezelf niet meer zo heftig in een ander te gaan ‘verliezen’,wat
  we doen als we ons teveel gaan open stellen voor iemand. Ook ga ik er nu eerder vanuit dat ik vertrouwen iets is dat niet
  als vanzelfsprekend gezien mag worden en heb er minder waarde aan gegeven want het gebeurt ook vaak dat we ons in
  ons vertrouwen geschaad voelen zonder dat een ander er erg in had en omgekeerd is dat ongetwijfeld ook zo.
  Ook ons humeur,ons denken,ons zelfvertrouwen heeft op dit alles invloed. situaties die we eerder hebben ervaren..
  En idd treden er bij iedereen evenveel onbewuste als bewuste reactie s,gedragingen op. nobody s perfect maar neemt idd
  niet weg dat er goede en slechte intentie s zijn. één ding probeer ik me altijd voor te houden en dat is hetgene er proberen
  uit te halen wat als leerproces kan gezien worden. ups and downs and all arounds. het is niet gemakkelijk. jijzelf weet het best hoe je je voelt op het moment zelf (SQ). Door alles eens te proberen van op meer afstand te bezien,het geheel wat ruimer te
  maken kan dit je terug wat meer moed en kracht geven om naar buiten toe te treden. Dit zijn dingen die ikzelf probeer te doen. misschien kan jij er ook iets mee.. groet,Yves.

 3. Richard

  Hallo Daisha, wat een prachtig geschreven blog! Het slaat de spijker op de kop. Ik denk dat iedereen weleens in z’n leven te maken krijgt met soortgelijke situaties. Ik heb mijzelf er ook eens op betrapt. Ik had het eigenlijk niet eens door. Het had een soort sociale functie in mijn beleving. Tenminste, toen ik er over na ging denken. Gezellig over een collega praten met andere collega’s. En ondanks dat de persoon mij best flink gekwetst heeft vond ik op een gegeven moment toch niet zuiver meer om daaraan mee te blijven doen. Als ik dan naar mijzelf kijk en zie wat een effect dat op mij kan hebben ook al wordt het (iets negatiefs) niet rechtsteeks naar mij toe uitgesproken, dat voel ik dan toch op een of andere manier. Waarom zou een ander daar dan niets van merken? Ongeacht of je wel of niet met de desbetreffende persoon door een deur kan. Die negatieve energie houdt daarmee stand. En dat is ook voor jezelf niet fijn. Tenminste, zo ervaar ik dat. Toch belangrijk daar af en toe bij stil te staan. Door je blog stond ik er weer even bij stil. Dank je wel!

  Groeten,
  Richard

Reageren is niet mogelijk.