Welke Valentijn past bij jou?


Een gelukkige relatie is het mooiste dat er is. Maar als je relatieproblemen hebt, dan drukt dit een stempel op je leven. Toch is er voor veel relaties redding mogelijk. In plaats van tien manieren om je relatie te verbeteren of vijf tips om een goede partner te vinden heb ik gekozen voor (anonieme) praktijkverhalen. Misschien kun je je er in herkennen en het eventueel gebruiken om jouw relatie te optimaliseren!

Een mooie vrouw komt bij me op consult. Ze is slank, prachtig postuur, alles is zoals je je als vrouw zou wensen. Haar gezicht is mooi, zelfs sereen. Laten we haar Gratia noemen. Nadat we een en ander met elkaar hebben uitgewisseld, vraagt ze: ‘Waarom lukt het me niet om een relatie te behouden? Elke keer ben ik helemaal verliefd en na een poosje ben ik weer alleen. Mijn vriend heeft dan iemand anders ontmoet en verlaat me. Wat doe ik niet goed? Ik ben nu 37 jaar en nog geen enkele relatie heeft meer dan twee jaar stand gehouden.’

Bij het afstemmen zie ik dat Gratia op deze aarde is gekomen om mensen te helpen bij hun innerlijke ontwikkeling. Een prachtige gave, maar deze werkt niet in een relatie. Door haar schoonheid trekt ze mannen aan, die bijna niet kunnen geloven dat zo iemand als Gratia belangstelling voor hen heeft. Gratia ziet de hulpeloosheid bij zo’n man en haar hart springt helemaal open. Beiden hebben het gevoel: het klikt!
Hierna ontstaat de situatie van therapeut en cliënt. Gratia met haar innerlijke drang om de man met weinig zelfvertrouwen en zelfs faalangst te helpen. De man die zich laat leiden door zo’n mooie en krachtige vrouw. Op een gegeven moment wordt de man krachtig genoeg en verlaat hij Gratia. In wezen verlaat hij Gratia niet, maar zijn therapeut. Het is een heel natuurlijk gebeuren dat zodra de ‘patiënt’ er weer bovenop is deze de therapeut vaarwel zegt.

Mocht je dit herkennen, dan is het advies: hoedt je er voor de moeder, de vader of de therapeut te zijn in een relatie. Bij een kind-ouder-rol verlaat het kind op een gegeven moment de ouder. Bij een patiënt-therapeut-rol gebeurt dit zelfde. Gaat men niet uit elkaar, dan heb je grote kans dat na enige tijd een broer-zus-relatie ontstaat. Ofwel de intimiteit, de seks, verdwijnt.

Een man komt bij me, hij heeft vragen over zijn relatie. Er is geen seks meer, al maanden niet meer. Peter is 32 en Maria is 31 jaar oud. Hij is, vanwege de kilheid thuis, hard gaan werken en is bijna elke avond laat thuis. Nee, een gezinsleven is er nauwelijks meer bij. Samen wordt ook niets meer gedaan. Je begrijpt dat het niet meer lang zal duren of ze gaan uit elkaar.

Als ik me afstem, zie ik dat Peter een jonge ziel heeft en Maria een oude. Ze schelen qua leeftijd, en dan bedoel ik niet de daadwerkelijke leeftijd maar die van hun zielen, zeker twintig jaar. Peter is op aarde gekomen om zich via eigen ervaringen te ontwikkelen, Maria om haar wijsheid met iedereen te delen. Dit betekent dat Maria iedere keer adviezen geeft voordat Peter ook maar een stap kan ondernemen. Zodra hij vertelt wat hij van plan is, gaat Maria haar wijsheid – voortkomend uit haar ervaringen in andere levens – aan hem mededelen.
Hierdoor ontstaat bij Peter het gevoel dat hij het nooit goed doet. Maria heeft het gevoel dat Peter nooit wat van haar wil aannemen. Langzaam komt er verwijdering tussen beiden.

De twee jonge kinderen van hen hebben hieronder te lijden. De ouders doen op een gegeven moment niets meer met elkaar, ze ontwijken elkaar zelfs. Heel begrijpelijk, tenminste als je niet weet waar beider gedrag uit voortkomt. Kinderen nemen meestal hun ouders als voorbeeld hoe ze als volwassene met een relatie omgaan. Zou dit zo voortduren – de ouders wilden niet scheiden vanwege de kinderen – dan zou het voor hen als volwassenen niet eenvoudig zijn om een relatie aan te gaan. Zij ervaren immers op jonge leeftijd dat een relatie kil en afstandelijk is.
Peter en Maria zijn hierna samen bij me gekomen, waardoor ik hen beiden kon uitleggen hoe het functioneert als je met zo’n andere missie bent gekomen. Het is niet eenvoudig om dit om te buigen naar een krachtige, liefdevolle relatie. Maar Peter en Maria is het na een paar gesprekken gelukt!

Een vrouw van 47 jaar is bij me op consult. Vroeger is ze verliefd geweest, maar deze vrouw is na een paar jaar overleden, kanker. Celestia was toen 26 jaar, haar vriendin was ouder. Hierna heeft ze nooit meer een liefdevolle relatie gehad. De eerste jaren na het overlijden had ze geen behoefte aan een relatie. Ze had het gevoel eerst het verdriet te moeten verwerken. Daarna lukte het haar niet meer om verliefd te worden. Oh ja, ze ging wel regelmatig uit en naar feestjes, maar niemand die naar haar omkeek. Geen vrienden of kennissen waar ze écht contact mee heeft.
Bij het afstemmen zie ik dat Celestia op deze aarde is gekomen met een ‘litteken’ op intiem gebied. In een vorig leven heeft ze hierbij zoveel beschadigingen opgelopen dat seks, intiem zijn, min of meer is afgesloten. Ik vraag haar hoe de intimiteit met haar overleden vriendin is geweest. Ze antwoordt: ‘Ja, wel goed, in het begin niet. We zijn daar niet meteen mee begonnen, eigenlijk ging dat heel langzaam. Ik heb er toen echt van kunnen genieten.’

Als je met een ‘litteken’ op intiem gebied bent geboren, dan kan dat in dit leven op verschillende manieren tot uitdrukking komen. De één zal alles willen inhalen en daarvoor is seks een must. De ander verstijft als deze wordt aangeraakt. Je kent wellicht wel iemand die liever geen zoen geeft als je elkaar ontmoet. Zo zendt de één signalen uit van: ik wil je verkrachten. En dat werkt natuurlijk niet als je nog met de relatie moet beginnen. In het andere geval zendt je het signaal uit: ik wil niets met jou. Al een afwijzing voordat er nog maar iets tot stand is gekomen!
In beide situaties is het meestal een afglijden naar eenzaamheid, een leven zonder vrienden.

Hoe is het verder gegaan met Celestia? Ze volgde twee seminars bij me. Hierin ontdekte ze haar tederheid, haar verleidingsmethode en ze voelde zich krachtiger dan ooit. Haar houding veranderde van een afstandelijke vrouw in een charmante, hartelijke vrouw. Ja, soms kan het zo vlug gaan, met name als je er ook helemaal voor wilt gaan!
Heeft ze nu een relatie? Nee, maar wel fijne mensen om haar heen zodat ze zich niet meer eenzaam voelt.

Welke Valentijn past bij jou of wie ben jij als Valentijn? Door me op je af te stemmen, zie ik je kwaliteiten, mogelijkheden en je drempels met betrekking tot een relatie. Soms is het alleen maar nodig om deze bewust te zijn.

Lieve groet,
Daisha

 

Gewijzigd op 19/04/2017

One Response to “Welke Valentijn past bij jou?”

Reageren is niet mogelijk.