Zie je het niet meer zitten?

ik zie het niet meer

Ik wil niet meer

Laatst vertelde een vrouw tijdens een consult met tranen in haar ogen: ‘Ik ben me aan het voorbereiden op de dood.’ Wanneer je zoiets hoort, schiet er meteen door je heen: ‘Oh, wat vreselijk ze heeft kanker.’ Maar dat was het niet. Er was zoveel in haar leven gebeurd, dat de ‘rek’ er totaal uit was.

Ik gaf haar als antwoord: ‘O.k., je wilt dus dood, maar ja ik zie dat dat voorlopig nog niet het geval is.  Nu weten we gelukkig (bijna) nooit wanneer het voor ons einde verhaal is, maar ik zie je over een paar jaar gelukkig zijn – hier op aarde! Je zegt dat je dood wilt, maar in feite zeg je dat je je huidige leven – zoals het nu is ingevuld – niet meer wilt. Daar kunnen we wat aan doen en daar gaan we ook wat aan doen.’

Als je in gedachten naar de dood verlangt, maar nu nog steeds leeft, wil iets in jou nog steeds verder leven!Anderen vertellen me: ‘Voor mij hoeft het leven niet meer.’ Mensen zijn het leven moe, hebben geen energie meer om alles dat op hen afkomt aan te kunnen. Er gebeurt ook zoveel in ieders leven en in de wereld, afscheid nemen van mensen, ongelukken, oorlog en andere drama’s. Het lijkt wel of de hele wereld één grote veldslag is geworden. Zonder de snelle media zouden we niet meer kunnen, maar het brengt ook alles wat er in de wereld gebeurt wel heel dichtbij. En wanneer je een gevoelig persoon bent komt het nog eens extra hard aan.

Natuurlijk kun je stellen, maar dan luister of kijk je toch niet. Ook al zou je je oren en je ogen er voor sluiten, het helpt niet. Alles dat in de wereld gebeurd, brengt energie voort. Subtiele onzichtbare, maar duidelijk voelbare energie. Het is net als het zand van de Sahara, wanneer het daar stormt, ligt hier alles vol zand. En dat is zelfs nog ‘zware’ materie. De energie die emoties voortbrengt, is vele malen subtieler en reikt over de hele wereld.

Hoe kunnen we ons wapenen tegen al die negativiteit?

Hoe kunnen we ons dan wapenen tegen al die negativiteit? Dat kun je niet, dit is onmogelijk! Wat kunnen we dan doen om niet helemaal depressief en/of moedeloos te worden? Deze vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er is namelijk geen standaard antwoord voor. Ik kan alleen een paar tips geven, zodat je zelf kunt ervaren wat voor jou het beste werkt.

En mocht je er met onderstaande adviezen niet uitkomen, dan kun je altijd een afspraak maken voor een consult. Weet je welke reactie ik bijna altijd krijg na één uur consult? Dit heeft me zo goed geholpen, ik kan weer verder! En dat vaak na één keer… Waarom werkt het bij mij zo snel? Omdat ik in één oogopslag je hele leven en situatie overzie. Daardoor kan ik me direct focussen op de oplossing en het advies. Daarbij is het voor veel mensen een heerlijk gevoel om een uur lang helemaal gezien te worden zoals zij werkelijk zijn, zonder oordeel.

Want laten we wel wezen, als je iemand zijn complete levensverhaal, omstandigheden, karakter en levensmissie kan zien, dan is het onmogelijk om daar een negatief oordeel over te hebben! Er rest dan enkel een heel diep gevoel van mededogen en begrip.

Met deze tips kun je jezelf helpen

Welk cijfer (van 1 t/m 10) geef je jezelf, als ik je vraag hoeveel je waard bent? Doe het spontaan, zonder er over na te denken, meteen wat er bij je opkomt. Veel mensen geven zichzelf een laag cijfer. Ofwel vinden de kwaliteit van hun leven of zichzelf niet voldoende.

Hoe kunnen we ons leven meer kwaliteit geven?

Wetenschappers zeggen dat we slechts 10% van onze gaven en kwaliteiten gebruiken. Het is bekend dat wanneer we met elkaar communiceren dat we slechts voor 7% naar de woorden luisteren. De andere 93% worden onbewust gecommuniceerd via lichaamstaal en de toon van je stem. Leven we dan maar voor 10% bewust en 90% onbewust?

Het is toch jammer dat 9/10 niet bewust wordt opgemerkt. Dat al je ervaringen in je leven, alles dat je hebt meegemaakt slechts een rendement heeft van 10%. Is het dan zo dat als het traumatische ervaringen zijn je dit voor maar 10% herinnert? Helaas, dat niet. De impact van iets traumatisch is zo groot dat het zelfs ons hele leven kan beheersen. Daar kunnen we niet omheen.

Hoe kunnen we meer LEVEN? In plaats van genoegen te moeten nemen met 1/10 deel ervan?

Ben je hooggevoelig? Geweldig, want dan heb je prachtige gaven. Je kunt je afstemmen op anderen, achter hun daden en woorden kijken. En daardoor de ander beter begrijpen. Tenminste als je je openstelt en niet gaat oordelen. Er zijn nog meer voordelen, maar zoals bij alles ook nadelen. Je zintuigen werken zo sterk dat alles tien keer zo sterk binnenkomt. En met dit laatste kun je leren omgaan. Door bijvoorbeeld van jezelf te weten, dat alles harder en sterker binnenkomt. Een goede oplossing hiervoor is om er vooral geen drama van te maken. Probeer de emotie uit een gebeurtenis te halen en uitsluitend te kijken naar wat er feitelijk gebeurd.

Zie je het leven niet meer zitten? Dat betekent je leven toe is aan een nieuwe ‘boost’. De eerste stap daarvoor is: tel je zegeningen, elke dag weer. Daardoor ga je anders denken over jezelf en je leven. Elke avond voor je gaat slapen, schrijf je je zegeningen van die dag in je dagboek. En wanneer je dat hebt gedaan, zeg je voordat je in slaap valt: dank je lieve …. Vul hier de naam in die bij je opkomt. Dat kan je eigen naam zijn, een naam die je te binnenschiet of iemand die die dag veel voor je betekende. Dus elke avond kan het een andere naam zijn, maar dat hoeft niet. Het zijn eenvoudige dingen, elke dag weer. En het helpt je fantastisch om je jezelf weer levensenergie te geven.

Verlang je naar de dood? Heel jammer, want dan sta je al met één been in je eigen graf. Doe jezelf dit niet aan. Er zijn al teveel mensen die verlangen naar het leven en zonder aankondiging eruit worden weggerukt. Kom daarom weer tot leven! Hoe? Begin om dat ene been weer uit je graf te halen. Als je in gedachten verlangt naar de dood, maar nu nog steeds leeft, wil iets in jou nog steeds verder leven! Je zou daarom aan jezelf of je Ziel kunnen vragen: ‘Wat wil je nog hier op aarde beleven?’ Datgene wat door je heen schiet is het antwoord.

Blijft het stil? Vraag je dan af: ‘Waar wordt mijn hart blij van?’ Het antwoord kan zijn: ik wil weer volop leven, uitdagingen beleven, mensen om me heen. Uiteraard bereik je dit niet door je terug te trekken in je huis. Zoek daarom actief uitdagingen op. Wat heb je bijvoorbeeld al heel lang niet meer gedaan, terwijl je dat altijd plezier gaf? Kun je dat niet meer? Kijk dan naar de essentie er van, welke energie had het? En pas die energie toe in een andere vorm die nog wel haalbaar is.

Voel je je eenzaam in je huis? Zet foto’s neer van dierbaren, overleden of levende dierbaren. Zet poppen en of knuffels in je huis en visualiseer dat dit je (nieuwe) vrienden, je geliefde of familie zijn. Elke pop, elke knuffel, heeft een andere energie. Ga samen tv kijken, vertel ze een verhaal, praat met ze. Ieder persoon die je kent of hebt gekend vertegenwoordigt ook een aspect van jezelf. Op deze manier krijg je daar een sterker contact mee.

Je kunt natuurlijk ook naar lezingen, evenementen of beurzen gaan. Of misschien nog een beter idee: elke maand naar de Satsang die ik geef. Ik geef een bewegende Satsang, niet uren stilletjes mediteren, maar een heel fijn en gezellig samenzijn. Je ontmoet nieuwe mensen en het is hier bijna onmogelijk om geen contact met iemand te krijgen.

Ervaar je de avonden als eenzaam? Luister dan naar Radio Merlijn. Vijf avonden per week zijn er live programma’s. Tijdens deze programma’s kun je met anderen chatten. Meepraten over het onderwerp, je verhaal delen, adviezen geven. Je kunt zo veel betekenen voor jezelf, maar ook voor anderen.

Lieve groet,

Daisha

Om te luisteren naar de radioprogramma’s: www.radiomerlijn.nl

Voor info over Satsang, consult of anders: www.wellenberg.nl

 

Gewijzigd op 11/12/2016

3 Responses to “Zie je het niet meer zitten?”

  1. Marnie

    Je schrijfsels zijn waardevol. Dank Daisha.

  2. Cathy

    Mooi, had ik net nodig!

  3. david

    wat als je niet kunt ontdekken waar je hart blij van word ??

Reageren is niet mogelijk.