Zielscontact met je Huis

De komende maanden zullen we meer thuis zijn dan in de zomer. Hoe is jouw contact met de Ziel van je huis? Ben je intuïtief of hoog gevoelig dan is je huis het meest belangrijke oplaad- en rustpunt. Het is dan ook van het grootste belang dat je je daar thuis, veilig en geborgen voelt, dat je een Zielscontact hebt met je huis. Heb je dat niet dan kun je innerlijke onrust ervaren. Voel de Ziel van je huis, maak van je thuis een plek waar je je één mee voelt!

De straatnaam, plaats en omgeving

Wanneer ik een adres krijg, dus straatnaam, nummer en woonplaats, dan ga ik met mijn ogen dicht met mijn vinger over het adres. (Precies zoals je met een foto of sieraad zou doen.) Het huis vertelt me dan zijn of haar karakter en wensen. De gegevens die ik ontvang, combineer ik met de gegevens van de bewoners. Ik heb me dan al eerst afgestemd op de bewoners (karakter, energie, mogelijkheden). Er kan qua energie een enorm verschil zijn tussen de straat en de plaats waar men woont. Je kunt in een straat met goede energie wonen, maar de energie in het dorp of de stad kunnen dan nog niet bij je passen. En dat kan eventueel voor vervelende problemen zorgen.

Een huis, de straat, de omgeving moet een klik met je hebben om je prettig te voelen. Ofwel om het wonen als een ‘veilig nest’ te ervaren. Klopt dit niet dan kun je je eenzaam voelen, terwijl er genoeg mensen zijn. Of krijg je te maken met heftige discussies tussen de bewoners en/of de buren, of verwijdering van elkaar, etc.
In het bedrijfspand, ook al heb je de betreffende bestemming die je voor je bedrijfsuitvoering nodig hebt, kan het nog zijn dat het pand de desbetreffende activiteiten die er in worden uitgevoerd niet accepteert.

Wat is het karakter van het pand?

De Ziel van het huis, van het pand, vertelt welke energie er is. Is het meer mannelijk of vrouwelijk, wil het huis pronken en/of luxe? Of juist eenvoud, en alles dat daar tussen zit? Voelt het zich prettig tussen de andere huizen? Bevalt het hoe de bewoners met hem of haar omgaan? Is het geschikt om je bedrijf er in te vestigen, of voor je werkzaamheden? Wil het een veilig ‘nest’ zijn voor de bewoners? Ieder huis heeft een Ziel, en deze energie heeft uiteraard invloed op de bewoners of gebruikers.

Vandaar dat het belangrijk is om, voordat je een nieuw huis betrekt, de geschiedenis van de vorige bewoners te kennen. Wanneer er bijvoorbeeld veel conflicten tussen de bewoners zijn geweest, heeft dit huis meestal veel verloop. Is men uit elkaar gegaan door een (v)echtscheiding, dan heb je kans dat je relatie in het nieuwe huis daar onder te lijden krijgt. Of je voelt je nooit echt thuis in het huis en gaat al spoedig weer verhuizen. Dit kun je voorkomen door het huis of het pand volkomen zuiver van energie te maken. Hoe? Dat vertel ik straks.

Al meer dan 50 jaar onbewoond

Hier in de buurt staat een boerderij op de meest prachtige plek in de natuur. Al ruim vijftig jaar hebben er echter geen mensen in gewoond. Hoe dat mogelijk is? Elke keer wanneer men er in wilde gaan wonen, gebeurde er iets met de toekomstige bewoners. Een echtpaar dat verongelukte toen het daar naar toe aan het verhuizen was. Een partner overleed terwijl het net gekocht was, etc. etc.

Is er iemand gestorven in het huis of is er misschien zelfs zelfmoord gepleegd? Wees alert en weet dat je er heel wat aan moet doen om deze energie ‘schoon’ te krijgen. Een huis kan ‘dode lijnen’ hebben, drukke wateraders kunnen onder het huis stromen of er kunnen leylijnen samenkomen die heftige situaties scheppen. Het zijn plekken waar niemand graag gaat zitten en waar je zeker je bed niet op moet hebben staan.

Een dode lijn haalt je energie naar beneden, het put je uit. Bij heftige wateraders en kruispunten van leylijnen krijg je het gevoel van onrust, alsof er iets ergs staat te gebeuren. Je voelt je nimmer op je gemak. En zou je bed er op staan, dan kun je rekenen op slapeloze nachten.

Planten zijn energiemeters!

Een dode lijn in je kelder is geen probleem. Alle levensmiddelen zijn veel langer houdbaar dan dat de datum op het product aangeeft. Namelijk het levendige proces wordt stopgezet. Maar je begrijpt dat wanneer zo’n lijn in je kelder is, dit ook naar boven wordt doorgetrokken in de andere ruimten. Planten zijn prachtige energiemeters. Wanneer een plant op een dode lijn staat, dan gaat deze – hoe goed je de plant ook verzorgd – na korte tijd dood.

Wij hadden hier in huis een sterke dode lijn. We kwamen daar achter toen een lammetje dat door de moeder was verstoten en volkomen gezond was, de tweede dag doodziek werd. Niet meer te redden, het lammetje dronk de eerste dag heel gulzig, de tweede dag werd het minder, totdat het de derde dag ’s morgens dood in zijn slaapplaats lag, zonder dat de dierenarts er een verklaring voor had. Terwijl een ander lammetje, dat ook door de moeder was verstoten – en er veel slechter aan toe was – op een andere plek in dezelfde kamer binnen drie dagen opknapte. En volkomen gezond later zelfstandig de wei in kon. Tussen deze plekken zit nog geen 1,5 meter, dus op korte afstand van elkaar kan het zo’n groot verschil zijn.

Hoe haal je negatieve energie uit je huis?

Wat kun je doen om de dode lijn neutraal te krijgen? Zuiver Oerzout (Keltisch of Himalaya zout) op diverse plekken leggen, zodat het zout de negatieve energie opneemt. Plus stukjes koper op de hele lijn, zodat het koper de ‘dode’ energie naar de aarde ombuigt. Het beste kun je een koperen buis bij een bouwmarkt in stukjes laten zagen, of afval stukjes van koper bij een loodgieter vragen. Zet er vervolgens een bloeiende plant op en kijk hoe het met de plant gaat.

De dode lijn is, pas nadat we weken lang elke dag het zout vervingen voor nieuw zout en de koperen stukjes regelmatig activeerde, op een gegeven moment ‘neutraal’ geworden. Doordat er vanaf die tijd altijd een bloeiende plant staat is de energie nu positief geworden. Zoals gezegd planten en vooral bloeiende planten zijn fantastische graadmeters of er een goede of slechte energie is. Niet alleen op dode lijnen, maar overal in je huis. Een klein stukje in een hoek van de ruimte bleef in eerste instantie een dode plek. We hebben daar een prachtig vrouwelijk stenen standbeeld neergezet en dat hielp om op die plek de energie neutraal te krijgen.

Dieren zullen nooit op een dode lijn willen liggen. Dus heb je een mand ergens in de kamer staan en je dier wil daar niet in liggen, weet dan dat er iets met die plek aan de hand is. Het hoeft geen dode lijn te zijn, het kan ook een te actieve plek zijn, bijvoorbeeld een kruispunt van leylijnen of wateraders.
Hoe gevoeliger je bent, hoe meer last of profijt je hebt van de energie in je huis. Ga eens in je huis op pad om de Ziel van je huis te voelen. En of je kunt ontdekken waar plekken zijn die extra aandacht vragen.

Zo maak je een energie-reis door je huis…

Begin met je zelf eerst rustig te maken, en voel hoe je lichaam aanvoelt. Erg belangrijk, je lichaam is namelijk een geweldig mooie energie-antenne. Verandert er, wanneer je op een bepaalde plek staat, iets in je lichaam? Dan geeft dat de energie weer van die plek. Bijvoorbeeld word je onrustig, weet dan dat de energie op die plek teveel is. Word je moe, alsof de grond onder je voeten wordt weggezogen, dan kan het een dode lijn zijn, enz. enz.

Begin met de ruimte waar je het meeste bent. Ga midden in de ruimte staan en concentreer je op de energie om je heen. Wat voel je? Welke energie is er? Loop dan in de ruimte rond en blijf op elke plek even staan, stem je af op de energie die daar is: wat voel je?
Laat je lichaam daarbij de antenne zijn, deze vangt immers de energie van die plek op.
Stem je af op de ruimte om je heen.
Wat voel je? Welke energie is er?
Loop dan, heel geconcentreerd, door je huis en stem je af op de plek waar je op dat moment bent.
Hoe voel je je als je de woonkamer binnenkomt?
Kijk naar de kleuren. Zijn het kleuren die je zelf hebt uitgekozen?
Hoe voel je je als je in de keuken bent?
Vervolgens in de gang en zo ieder vertrek van je huis.
Slaapkamer, werkkamer, logeerkamer, kamer van je kind.
Vind je het prettig? Wil je er blijven? Of ga je liever weer weg?
Voel je een verschil tussen de diverse vertrekken?
Voel je een verschil tussen je eigen huis en je omgeving?
Past deze energie bij je?
Welke plekken vragen aandacht en wat voor aandacht wordt er gevraagd?

Probeer deze oefening ook eens in winkels, openbare gelegenheden of waar je op visite bent. Je zult ervaren dat je in sommige daarvan niet kunt blijven en in sommige heel graag zal willen zijn. Dit vanwege de energie die er hangt!

Grote schoonmaak

Hoe maak je de energie zuiver in de diverse ruimten? Sommige mensen nemen de gordijnen, vloerbedekking en soms zelfs meubelen over van de vorige bewoners. Geen probleem wanneer de vorige bewoners ongeveer een gelijk gestemde energie hebben als jij hebt. Maar dat is zelden het geval, door iets over te nemen, blijf je met de energie van vreemden in je huis zitten. Je begrijpt als er iemand een lijdensweg heeft gehad in dit huis, is het heel belangrijk het huis helemaal op te knappen. Dus zeker niets overnemen, maar alles rigoureus aanpakken.

Wanneer ik in een nieuw huis kwam wonen heb ik altijd alles van onder tot boven opnieuw (laten) geschilderd, alle vloerbedekkingen vernieuwd, etc. hoe goed het er ook uitzag. Daardoor werd elk nieuw huis voor mij ook echt een thuis. In de Wellenberg waar we nu wonen zijn Sander en ik, én een groot aantal werklieden, ruim drie maanden bezig geweest om alles helemaal zuiver te krijgen. Men vergeet wel eens dat de energie van de vorige bewoners ook in de muren is gaan zitten. In de muren van je huis gaat alle energie zitten die er dagelijks wordt ingebracht. Ook alle voorwerpen in je kamer hebben een eigen energie. Ook al zou je kamer leeg zijn, dan nog is er veel dynamische energie.

Alleen nieuwe vloerbedekking is niet genoeg. Juist de muren dienen aangepakt te worden, en kozijnen, deuren, plafonds, etc. Mocht je het niet willen verven, maak het dan goed schoon met een fris schoonmaakmiddel. Azijn en water is daarbij een enorme hulp (en dan natuurazijn. Liever geen schoonmaak azijn, dat is namelijk te agressief.)

Jouw lichaam is een energie antenne!

Ieder mens bezielt elke dag zijn ruimte met energie. Kinderen, jongeren, volwassenen, iedereen heeft ruimte nodig om te kunnen leven. Niet alleen fysieke ruimte, maar ook ruimte in ons energiesysteem. Elk mens wil tot in zijn kleinste cel fijn leven, gelukkig en gezond zijn. Je huis of de plek waar je dagelijks het meeste bent kan je daarbij helpen – of helaas afbreken. Iedereen heeft een zelfhelende kracht, maar deze kan op een gegeven moment door in verkeerde energieën te vertoeven uitgeput raken. En dan redt je het soms zelfs niet door gezonde voeding, of met extra vitamine of mineralen in te nemen.

Maak regelmatig een ‘energie-wandeling’ door je huis.
Hoe vaak? Vroeger hield men in het voor- en najaar de grote schoonmaak, in wezen zuiverde men weer het huis van vervelende energieën die er eventueel kunnen zijn ingebracht. Tenslotte neem je ook de energie mee van de plekken waar je bent geweest. Dus, hoe vaak? Twee keer per jaar of wanneer er veel ziekte of problemen zijn geweest dan sowieso.
Iedereen kan voelen of de energie laag, hoog of zuiver is, iedereen is immers een energie antenne. Als je moe wordt of een zwaar gevoel krijgt, dan weet je zeker dat de energie daar niet goed is.

Maak van je huis een veilig nest!

Veel succes en mocht je hier een vraag over hebben: stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

 

 

Gewijzigd op 26/10/2017

One Response to “Zielscontact met je Huis”

  1. Chantal van Sundert

    Dag Daisha, wat een passend ondewerp. Ik ga weg uit mijn woning; ik woon er nu 4 maanden en er zijn lleen maar problemen. Ook mijn gezondheid leidt eronder. Waar ik naartoe ga is nog niet duidelijk.

Reageren is niet mogelijk.