Zo maak je je Man Blij !

Hier zullen de mannen erg blij mee zijn! Maar of de vrouwen dat ook zijn…?

Sommige mensen beweren dat het vroeger beter was. De man-vrouw-rol was duidelijk, vooral de rol van de vrouw. In 1960 was ik 13 jaar oud, een leeftijd waarop mijn ontwikkeling tot vrouw-zijn al een paar jaar aan de gang was. Op mijn tiende kreeg ik mijn eerste menstruatie en mijn eerste bh. Voor die tijd (1957) erg vroeg, het leek wel of ik overal de eerste in was. Op mijn twaalfde ontwierp ik mijn eigen kleding. (Ik moest wel, ik was te dik om kleren in de winkel te kopen. En de huisnaaister maakte naar mijn mening van die stomme kleren.)

Ik laat je hieronder even genieten van de regels waar meisjes aan moesten voldoen als ze gingen trouwen. Je kunt je er natuurlijk ook aan ergeren, lees het dan met een grote dosis humor. Alhoewel het in die tijd heel serieus was!
Toen ik op mijn negentiende trouwde, kreeg ik ter aanvulling voor mijn huwelijksnacht het volgende advies (lees: seksuele voorlichting) : ‘Wanneer je man wat van je wil, ga dan gewoon liggen, het duurt maar vijf minuten en dan is het weer voorbij. Oh ja, het kan ook een beetje zeer doen, maar dat gaat vanzelf over.’

alleen de man magUittreksel uit een Katholiek schoolboek voor de afdeling ‘Huishoudkunde’ voor meisjes, uitgegeven in 1960.

Maak dat het eten klaar is: Maak de zaken op voorhand klaar, de avond voordien als het moet, zodat een heerlijke maaltijd hem opwacht als hij terugkeert van zijn werk. Het is een vorm van duidelijk maken dat je aan hem hebt gedacht en je bezorgd bent over zijn noden. De meeste mannen hebben honger als ze thuis komen en het vooruitzicht op een stevige maaltijd (vooral als het hun lievelingskostje is) maakt deel uit van de noodzakelijke warme verwelkoming.

Wees op tijd klaar: Neem voor jezelf een kwartier rust voor hij thuis komt om te ontspannen. Werk uw opmaak een beetje bij, doe een band in je haren en wees fris en bevallig. Hij heeft een zware dag achter de rug samen met mensen die hem overladen met werk en zorgen. Wees dus opgewekt en een beetje interessanter dan laatstgenoemden. Zijn zware dagtaak moet opgevrolijkt worden en daar ligt jouw taak dat het zo wordt.

Breng orde op zaken: Maak nog een laatste ronde door de voornaamste kamers van het huis, juist voor je man thuis komt. Verzamel de schoolboeken, speelgoed, papieren enz. en neem nog vlug het stof af op de tafels.

Gedurende de koudste maanden van het jaar: Je moet een gezellig vuurtje aanmaken waarnaast hij zich kan koesteren en ontspannen. Uw man zal het gevoel krijgen van in een ordelijke en rustige haven te zijn aangekomen en dat maakt jou ook gelukkig. Voor zijn comfort zorgen bezorgt jou een enorme persoonlijke voldoening.

Breng het geluid op een minimaal niveau: Bij zijn aankomst zet je best al het geluid af van wasmachine, droogkast of stofzuiger. Probeer de kinderen kalm te krijgen. Wees blij hem te zien. Verwelkom hem met een warme glimlach en toon de oprechtheid van uw wil om hem te bevallen.

Dit zou heel wat huwelijksproblemen voorkomen:

Luister naar hem: Het zou kunnen dat je een dozijn belangrijke zaakjes aan hem wilt vertellen, maar daarvoor is zijn thuiskomst niet het geschikte moment. Laat hem eerst spreken, herinner je dat zijn onderwerpen belangrijker zijn dan de uwe. Maak ongeveer dat het zijn avond wordt.

alleen de man mag 2Maak nooit je beklag als hij laat thuis komt: Klaag nooit als hij laat thuis komt voor de maaltijd of zelfs als hij de hele nacht wegblijft. Bekijk het als kleinschalig in vergelijking met wat hij heeft moeten doorstaan gedurende de dag. Installeer hem comfortabel. Vraag hem zich te ontspannen in de zetel of te gaan rusten in bed. Maak een warme of frisdrank klaar.

Schud de kussens op en stel voor zijn schoenen uit te trekken. Spreek hem aan met een zachte, vredelievende en plezante stem. Stel hem geen vragen wat hij heeft gedaan en twijfel nooit aan zijn oordeel of zijn rechtschapenheid. Denk er aan dat hij de meester is in huis en uit deze functie zal hij steeds zijn wil uitoefenen met eerlijkheid en waarheid.

Wanneer hij klaar is met eten, ruim de tafel af en doe vlug de afwas: Als je man vraagt om te helpen wijs zijn voorstel af want hij zou zich verplicht kunnen voelen om het steeds weer te doen en na een zware dagtaak heeft hij geen nood aan extra werk.
Zet hem aan om zich aan zijn favoriete bezigheden te wijden. Toon je interesse hiervoor zonder hem het gevoel te geven dat je op gelijke voet komt op zijn gebied. Als je zelf kleine bezigheden hebt, doe ze zonder praten en storen, want zijn interesse punten zijn meestal belangrijker dan die van de vrouw.

Uiteindelijk de avond: Breng het huis in orde, zodat het klaar is voor de volgende morgen. Denk er aan eventueel een ontbijt op voorhand klaar te maken. Het ontbijt van je man is uiterst belangrijk als hij op een positieve manier zijn zware dagtaak moet aanvatten. Eenmaal dat jullie in de slaapkamer zijn aangekomen maak je je klaar om zo vlug mogelijk in bed te komen.

Tips voor de seksbeleving !

Niettegenstaande de vrouwelijke hygiëne een grote rol speelt, mag het niet de bedoeling zijn dat uw man de rij moet doen om in de badkamer te komen, zoals hij moet doen om zijn trein te halen. Zorg er echter wel voor dat je het beste voorkomen (uiterlijk) hebt als je gaat slapen. Tracht een voorkomen te hebben dat innemend is zonder uitdagend te zijn. Als je een nachtcrème moet aanbrengen of krulspelden, wacht tot hij slaapt want het zou hem kunnen ergeren bij het zien van een dergelijk schouwspel net voor hij slaap.

Wat de intieme relatie betreft met je man: Het is heel belangrijk je te herinneren wat jullie elkaar beloofden bij het huwelijk en voornamelijk de belofte van gehoorzaamheid. Als hij van oordeel is onmiddellijk te willen slapen dan zal het zo zijn. Te allen tijde word je geleid door de wil van je man en oefen je op geen enkel moment druk op hem uit om hem tot een intieme relatie te stimuleren.

alleen de man mag 1Als je man voorstelt te paren: Aanvaardt dat met nederigheid, maar houdt steeds in het achterhoofd dat het plezier aan de man is besteed, én veel belangrijker is dan dat van een vrouw. Als hij zijn orgasme bereikt is een beetje gekreun van jouw kant niet misplaatst, integendeel het zal hem overtuigen dat jij er ook plezier aan hebt beleefd.

Als je man minder normale handelingen voorstelt: Gedraag je gehoorzamend en lijdzaam maar geef je eventueel ongenoegen aan door een stilzwijgen. Het is waarschijnlijk dat je man onmiddellijk zal inslapen. Breng je kledij weer in orde, breng je schoonheidsproducten aan alsook je haarverzorging.

Nu mag je de wekker zetten: Om zeker even voor je man op te zijn in de morgen. Zo kan je hem een kop thee maken tegen dat hij wakker wordt.

En… ? Voldoe je in je relatie aan deze regels?

Ben je er nog? Geweldig dat je niet bent afgehaakt. Door dit alles te lezen begrijp je misschien je  ouders. Of in het slechtste geval je partner, je zus, je broer. Want dit werd er vroeger ingepompt en je begrijpt dat kan generaties lang nog in de familielijn gehandhaafd blijven.

Was het vroeger echt beter? Ik denk dat heel wat mannen, zeker van boven de vijftig, weer terug zouden willen naar die tijd. Zoals gezegd, de man-vrouw-rol was duidelijk. Je wist als man tenminste waar je op kon rekenen. Niet zoals nu dat je rekening moet houden met de wensen en gevoelens van de vrouw. Wat kun je daar als man trouwens mee? Je hebt immers geen last van de maandelijkse stemmingswisselingen. Je snapt als man niet waar de vrouw zo geëmotioneerd over en door kan zijn. Gewoon niet nadenken, tenminste niet over gevoelens. Dat is zo lastig, daar kom je toch niet uit…

Begrijp je niets van je partner ?

Wanneer je je partner niet begrijpt, je man of je vrouw, maak dan een afspraak voor een consult. Dan stem ik me op hem of haar af en kan ik je het volgende vertellen: het karakter van de familielijn, de littekens uit vorige levens, de missie waarvoor men is gekomen, de essentie van het karakter (het zichtbare en onzichtbare), de verschillen en overeenkomsten tussen jullie beiden, of jullie zielsverwanten of maatjes van elkaar zijn, en nog veel meer.

Waarom vertel ik dat allemaal? Omdat als je de ander – of elkaar – begrijpt er al veel problemen zijn opgelost!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Kijk bij consulten voor de mogelijkheden en de kosten van een consult!

Gewijzigd op 04/07/2017

One Response to “Zo maak je je Man Blij !”

  1. Radha

    Prachtig verteld lieve Daisha. Dit herken ik ook vanuit het Hindoestaanse cultuur.

Reageren is niet mogelijk.