Zo zit je lekker in je Ziel !

Soms voel je je heerlijk, en kan je de hele wereld aan. Of zoals dat heet: je zit lekker in je vel. En dan ineens beland je in een vervelende dip. Vooral wanneer je hoog gevoelig bent, komen ups-and-downs regelmatig in je leven voor. Wijze mensen zeggen dat slechts ons denken ons ongelukkig maakt. Toch ervaren we dat verdriet ons ineens kan overmannen.

Waar komt dat vandaan? Het komt door de negatieve prikkels die op ons afkomen, de vele negatieve berichten en negatieve energieën om ons heen. Een dip of depressie komt door opeengestapelde factoren. Op een gegeven is één gebeurtenis de ‘druppel die de emmer doet overlopen’.

Doordat het te maken heeft met meerdere aspecten is het bijna niet te achterhalen waardoor het is ontstaan. Is het door verkeerde voeding, een tekort aan mineralen of vitaminen? Heeft het een fysieke oorzaak? Of zijn er tegenslagen, teleurstellingen, trauma’s of andere emotionele en geestelijke factoren die het veroorzaken? Meestal is het een combinatie van dit alles.

Boeddha zei: ‘Wanneer een wijs mens lijdt, dan vraagt hij zich af:
Wat heb ik tot dusver gedaan om mezelf van het lijden te bevrijden?
Wanneer echter een dwaas mens lijdt, dan vraagt hij zich af: Wie heeft mij dit aangedaan?’

Trauma’s

Horen diepe dalen en gelukkige momenten bij ons leven? Of kunnen we zelf iets doen waardoor er innerlijke rust en harmonie komt?
Wanneer men drie trauma’s in korte tijd meemaakt, verzwakt dit onze geestelijke en fysieke weerstand. Deze trauma’s kunnen droevige, maar ook blijde gebeurtenissen zijn.

Ja, zelfs een blijde gebeurtenis kan je scharen onder ‘trauma’. Trouwen, scheiding, geboorte van een kind, verlies van een dierbare, slagen of zakken voor een examen, nieuwe werkkring of ontslag, verguisd of afgewezen worden, eenzaamheid, verslaving, operatie, ongeluk, in een juridisch proces verwikkeld zijn, liefdesrelatie aangaan, zoveel jarige bruiloft, verhuizing, verbouwing, iets nieuws beginnen, nieuwe werkkring en nog meer, zijn allemaal trauma’s. Of je nu zelf de hoofdpersoon bent of er direct bij betrokken bent.

Drie van de vorengenoemde gebeurtenissen meemaken, kan je doen belanden in een energie-dip, depressie, oververmoeidheid of zelfs burn-out. Ook als dit vreugdevolle ervaringen waren of gemengd: droevig en blij. Zelfs de meest krachtige persoonlijkheden zijn hier vaak niet tegen bestand. En moeten de tijd nemen om deze trauma’s te verwerken. Een dip, depressie, burn-out of (over)vermoeidheid is hét signaal om pas op de plaats te maken. Zodat de verwerking van de gebeurtenissen kan plaatsvinden en alles een plek kan krijgen.

Pas op voor je gedachten!

Negatieve gedachten of uitlatingen over jezelf, zoals: ‘Dat moet mij weer overkomen.’ of ‘Wat dom van me.’ zorgen ervoor dat je in een dip blijft. Elke keer dat je jezelf, maar ook een ander, een negatief etiket opplakt veroorzaak je een potentieel probleem. Je komt in de lage energie terecht, je bent dan afgescheiden van je innerlijke wijsheid, je oerbron. Deze lage energie houd je vast in de wereld van problemen. Negatieve uitlatingen over jezelf, en naar een ander, kunnen je in een dip of depressie doen belanden.

Weet je dat je per dag ongeveer 30.000 tot 40.000 keuzemomenten hebt. Iedere drie seconden komt er een gedachte in je op. 90% hiervan ben je je niet bewust. Maar goed dat je je het niet bewust bent, anders zou je alleen al daarvan gestrest raken. Maak je één negatieve opmerking naar jezelf of naar anderen, dan is dat niet een kwestie van seconden. Nee, het resoneert soms een paar uur in je. Elke gedachte zendt een frequentie uit.

We vibreren op frequenties, lage frequenties kosten ons energie, hoge frequenties geven ons energie. Negatieve gedachten, zoals jezelf naar beneden halen, woede, angst of wat dan ook, kosten enorm veel energie.
De oplossing is: kies ervoor om naar een hoger energieniveau te gaan, waardoor je resoneert met je Hogere Zelf, met je Ziel. In de praktijk betekent dit: sowieso geen negatieve opmerkingen naar jezelf of een ander maken. Geef jezelf complimenten, kijk naar de positieve kant van jezelf en anderen. Zonder dat je de negatieve kant afwijst, accepteer dat deze er nu eenmaal is. Als er iets positief is, is er ook altijd een negatieve kant aan.

Wat is dat ‘lekker in je Ziel zitten…’?

Bij lekker in je Ziel zitten sta je elke dag met een glimlach op. Spontaan verwelkom je de dag en je voelt ‘ik leef en voel me senang (behaaglijk, lekker, tevreden)’. Je begint de dag alsof je alle tijd hebt, geen haast, geen spanning. Zorg er voor dat je een paar minuten de tijd hebt om contact te maken met je Ziel. Zodat je je weer bewust bent dat je Ziel je essentie is en graag gehoord wilt worden.

Je hebt de tijd voor je medebewoners, wanneer ze je wat willen vragen of mededelen. Je neemt en hebt de tijd om goed voor je lichaam te zorgen. Immers dat heeft je Ziel nodig om hier op aarde te kunnen leven. De hele dag hou je dat ontspannen gevoel, ook al is het druk, het roept geen stress op. Je Ziel heeft immers alle tijd, zelfs een eeuwigheid. Komt het vandaag niet af, morgen is er weer een dag. Bereik je het niet in dit leven, dan maar in een volgend leven.

Je voelt je vrij, niet gevangen in tijd. Wanneer er tegenslagen zijn, zijn dat geen tegenslagen maar nieuwe mogelijkheden om je creatieve geest te gebruiken en tot oplossingen te komen.
Voor de mens kan iets heel diep gaan, maar door het contact met je Ziel weet je dat het nimmer een lijdensweg zal en kan zijn, en/of blijven. De heftige lichamelijke pijnen – en geloof me die ondervind ikzelf dagelijks – maken het leven niet tot een lijdensweg. Datgene dat je dagelijks doet geeft je zoveel vreugde, dat de pijnen naar de achtergrond verdwijnen.

Je Ziel weet dat aardse dingen nu eenmaal bij dit leven horen. En dat deze juist meehelpen om je bewuster te maken en meer heel te worden. Bijvoorbeeld je vindt het niet leuk om te poetsen, de Ziel zit daar niet mee. Het poetsen kan ook een meditatie zijn. Dus in plaats van je te ergeren je handen gewoon het werk laten doen, en je ogen zien hoe heerlijk schoon het wordt. Je Ziel geniet van de handelingen die niet echt aandacht vragen, immers dan heb je tijd om contact te maken met je Ziel.

Hoe bereik je dat je lekker in je Ziel zit?

Het is belangrijk dat je een goed contact hebt met je lichaam. Wanneer je – zonder dat je je bovenbenen aanraakt – kunt voelen wat de temperatuur van je bovenbenen is, heb je een redelijk goed contact met je lichaam. Probeer het maar eens, concentreer je op je bovenbenen en voel welke temperatuur ze hebben.

Je Ziel praat tegen je via je lichaam. Wanneer je een goed contact met je lichaam hebt, dan ‘hoor’ je wat je Ziel tegen je zegt. Dagelijks goede voeding tot je nemen, niet roken, nauwelijks alcohol of andere verdovende middelen gebruiken. Alles dat slecht is voor je lichaam is tegelijkertijd slecht voor je Ziel.

Stop met moeten! Wanneer je jezelf hoort zeggen: ‘ik moet dat doen’. Vraag jezelf dan af: voor wie of wat? Vergaat de wereld als ik het niet doe? Komt een ander iets te kort als ik het niet doe? En kijk of je het om kan buigen naar ‘ik ga…’ of ‘ik wil…’ of ‘ik doe…’.
Ervaar en blijf uitproberen wat bij jou past en kijk niet naar anderen. Daardoor zal het beter gaan met jou, én met je omgeving. Jij voelt je vrijer en bent daardoor senang.

Deze tips helpen je om in de hoge energie frequenties te komen, zodat je energie krijgt in plaats van verliest:

 • Doe dagelijks iets voor je medemens, de dieren, je omgeving, of de wereld.
 • Vraag je elke avond af, had ik iets kunnen doen dat belangrijk voor mij of een ander was, en heb ik het niet gedaan? O.k., dan schenk ik daar morgen extra aandacht aan.
 • Bel een vriend(in) en spreek af om straks of komende week iets leuks te doen. Zorg dat je regelmatig iets hebt om je bij voorbaat op te kunnen verheugen.
 • Ruim je huis lekker op en maak het schoon. Van een frisse leefomgeving word je blij!
 • Schrijf in je dagboek over de dingen die je op dit moment bezighouden.
 • Ga in bad of neem een lekkere douche en verzorg jezelf van top tot teen.
 • Kijk een leuke comedy serie.
 • Google naar interessante artikelen die je kennis en je bewustzijn vergroten.
 • Lees een boek dat je helpt je leven te veranderen.
 • Maak een lijst met alle dingen waarvoor jij dankbaar bent in je leven.
 • Ga naar buiten en maak een flinke wandeling door de natuur.
 • Luister naar geweldige muziek waar je blij van wordt.
 • Doe jezelf iets cadeau wat je heel graag wilt hebben.
 • Ga langs bij iemand waarvan je altijd lekker positief wordt, of die blij is je te zien.

Vrolijk en opgewekt je leven beleven!

Je hebt van die mensen die altijd opgewekt en vrolijk zijn. Wat er ook gebeurt, ze halen altijd weer ergens positieve energie vandaan om vrolijk door te gaan met de alledaagse dingen. Hoe doen ze dat? Door iedere dag contact te hebben met hun Ziel. Zelf ben ik ook een van die mensen. Heerlijk contact hebben met je Ziel, heel verhelderend!

Je Ziel, je oerbron, je alwetendheid, je eeuwige adviseur, je richtingaanwijzer op je Levenspad. Je passie om dit leven met alle facetten te beleven, je geliefde die je nooit in de steek laat. Je Ziel, je contact met God, zij accepteert je zoals je bent, laat je vrij in je doen en laten, onzichtbaar maar altijd aanwezig, nimmer oordelend, je zuivere intuïtie, je bezieling, je inspiratie, de essentie van je Zijn!
Wie wil daar nou geen contact mee…?

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 13/08/2020

Reageren is niet mogelijk.