Al-Qa’ida, Barack Obama, Osama bin Laden en Mark Rutte

 

Menigmaal vraag ik me af of regeerders nog wel ‘down to earth’ zijn. Of zijn ze alleen maar uit op macht, publiciteit, egotripperij of andere persoonlijke zaken. De besluiten die regelmatig worden genomen zijn zo onverstandig, dat ik verbaasd ben dat mannen zoals Barack Obama of Mark Rutte, deze nemen. Beide heren had ik heel hoog. Ja, had… Het lijkt wel of ze de laatste maanden het ene na het andere incident veroorzaken in plaats van oplossen.

Iemand die een beetje op de hoogte is van de werkwijze van Al-Qa’ida weet dat je vooral geen schade aan de leider moet aanrichten, laat staan doden. Het doden van Osama bin Laden is nu de drijfveer om nog meer terreuraanslagen te plegen. Immers: familie-eer is heel belangrijk in de islam. En alle Islamieten zijn in zekere zin familie van hun leider, tenminste zo zal het beslist worden opgevat door de leden van Al-Qa’ida. Nasir al-Wahishi, de leider, waarschuwde dat de strijd gevaarlijker zal worden nu na de dood van Bin Laden. ‘Denk niet licht over de strijd. Wat jullie staat te wachten is intenser en schadelijker dan ooit,’ aldus de leider van de terreurbeweging.
Dit weet je of in ieder geval als president behoor je dat te weten. Hoe kun je zo trots zijn op het doden van een mens, ook al heet deze Osama bin Laden. Daarbij was het niet doden, maar liquideren. Hij had ook gevangen genomen kunnen worden. Daar waren genoeg mensen voor en gelegenheid te over.

Hoe kan het dat onze regering enthousiast meejuicht over deze actie. Echt ik kan het niet vatten, zal mijn simpele geest zijn. Misschien heb ik iets gemist en zijn we in Nederland sinds kort voor de doodstraf!? Trouwens, ik dacht dat deze ook in de V.S. grotendeels was afgeschaft.
Dacht je nu echt dat de nabestaanden van de ramp op 11 september 2001 gebaat zijn bij wat er nu is gebeurd. Op de eerste plaats kan geen enkele actie ook maar iets vergoelijken wanneer je een dierbare verliest. Mocht iemand hier wel genoegdoening uitputten, dan is deze persoon net zo erg als degene die de dierbare heeft gedood. Moord moet je niet met moord vergelden, doe je dat wel dan ben je tegelijkertijd ook een dader. Dus Obama, dus Rutte… vanwaar dat overwinningsgevoel?

Hoeveel doden en onschuldige burgers, moeten er nog vallen voordat deze machtsstrijd is beëindigd? Hoe lang wordt er met deze zogenaamde vergeldingsactie doorgegaan?
Laten we er voor zorgen dat regeringen voor 70% uit vrouwen bestaat, dan stoppen deze onzinnige terreurdaden. Al-Qa’ida is niet de enige die terreur uitoefent, degene die de strijd met hen aangaat is eveneens een terreurgroep.

Is er ooit iets opgelost door terreur? Nee, slechts als deze stopte. In het verleden zijn er zoveel oorlogen geweest, zogenaamd omwille van de goede zaak. Als we deze oorlogen met ons huidige verstand bekijken, weten we dat het om wat anders ging. Om macht, het veroveren van gebieden of in de picture willen staan (egotripperij). Zijn we als mens in de laatste duizenden jaren innerlijk nog steeds niet verder ontwikkelt dan ‘oog om oog’ en ‘tand om tand’?

Veel wijsheid en vrede toegewenst, hartegroet,
Daisha

Gewijzigd op 03/01/2012

6 Responses to “Al-Qa’ida, Barack Obama, Osama bin Laden en Mark Rutte”

 1. Marnie Krom

  Touché Daisha, Touché,……….Liefs van mij

 2. Anny

  Lieve Daisha,
  Je verwoord mijn gedachten, leek wel of ik de enige was…
  Liefs, ANNY

 3. Helen

  Lieve Daisha,

  Ik dacht ook dat ik de enige was, die met verbijstering naar de beelden keek ,hoe men juichte om de dood van iemand. ongelooflijk, denk er net zo erover.
  Heel veel liefs en sterkte.
  Helen

 4. Max

  Lieve Daisha,

  Het is voor mij altijd al onbegrijpelijk geweest dat er gejuigt word bij het succesvol doden.
  Meerdere malen is dit open en bloot getoont in de media bij verschillende incidenten wereldwijd.
  Het verbijsterd me op zo’n moment.
  (En dit staat voledig buiten de discussie of het nodig was of niet (te rechtvaardigen was of niet))

  Misschien is het nodig om vrede te krijgen door stijd. Treurig eigenlijk…….
  Waar juigen om de doden? Wie het ook is?
  Nee, dat is nooit te rechtvaardigen.
  Ook al past het in je straatje.

 5. Marianneke

  Door strijd ervaart men nooit vrede. Dan blijven we in herhalingen leven.
  Onbegrijpelijk hoe hard sommige mensen met hun eigen en moeder natuur omgaan.
  Er zijn zoveel mooie ontwikkelingen gaande wat door stoerheid en ferme taal verloren gaat.

 6. frederika

  lieve Daisha, ik hou het kort. obama is levens opgeleidt voor deze job, hij wordt beschermd door lichtwezens. hij zegt dingen op de scherp van de snede,omdat hij moet stand houden tegen de duisteren, die tot nog toe de baas zijn, hij geeft toe en neemt samen met zijn lichtwezens. hij neemt besluiten voor na 2012 of even daarvoor omdat hij beter weet. bin laden is door een nierziekte al in 2002 overgegaan. toen kennedy over de licht schepen bekend wilde maken werd hij dodgeschoten , de aanslagen op obama zijn ( door zijn bscherming ) alle mislukt.het lijkt me heel moeilijk om deze job tegen de duisteren te doen maar ze zijn grotendeels al “verslapt”door onze broeders , zoals ook de atoom raketten die onklaar gemaakt zijn door broeders boven. er gebeurt zoveel.
  hen je ooit gezien dat obama de deur open trapte en de catheter omver werpte na een info uurtje ? nou dat doe je niet voor niets, ik zie dit als , tegen ons zeggende , zie , ik ben het hier niet mee eens en ben heel boos.
  lieve daishe (mooie naam) toch nog een heel stuk geworden. ik geniet van je site die met veel zorg en liefde gemaakt is, dank je wel.
  namaste
  frederika

Reageren is niet mogelijk.