Alles dat je nu verandert in je denken, verandert je toekomst!

Maakt geld gelukkig?

In het programma Straatarm, Steenrijk UK, uitgezonden door SBS6, ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandsniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? In dit sociale experiment wordt duidelijk hoe het is om ineens rijk te zijn of juist krap bij kas te zitten. In een van de uitzendingen geeft het rijke gezin 2.200 euro inclusief vaste lasten per week uit, terwijl het arme gezin rond moet komen van 125 euro per week inclusief vaste lasten.

Het ene gezin maakt een week lang mee hoe het is om rijk te leven. En het andere om met heel weinig rond te komen. Elke keer blijkt dat degenen die rijk zijn door die week compassie krijgen met mensen die met heel weinig rond moeten komen. Bovendien waarderen ze veel meer wat ze hebben in plaats van het als vanzelfsprekend aan te nemen.
Voor het gezin dat nauwelijks per week geld genoeg heeft om rond te komen is het na een week zo ontzettend rijk te zijn een verlangen naar meer.

In één week was haar toekomst verandert

In een van de vorige uitzendingen was er een alleenstaande moeder met twee kinderen die nauwelijks konden rondkomen van het budget dat ze dagelijks te besteden hadden. Voor de moeder was het, na de rijke week, een krachtige motivatie om anders te gaan leven. Om haar kinderen een andere toekomst te geven dan dat ze nu hebben. De moeder zegt dan ook na deze week: ‘Het andere (rijke) gezin heeft zich opgewerkt uit precies dezelfde situatie waar ik nu in zit, als zij dat kunnen, kan ik dat ook. Ik kan mijn kinderen een betere toekomst geven dan waarvan ik dacht dat ze hadden.’

Na slechts één week te ervaren hoe het leven ook anders kan zijn, is haar denken veranderd. Ze ziet ineens het belang er van in dat haar kinderen onder andere overweg moeten kunnen met de computer. Terwijl daarvoor dacht ze: ‘Ik heb geen geld om een computer aan te schaffen, maar we hebben het ook niet nodig.’
Echter in ons huidige maatschappij kunnen we niet meer zonder. Wil je vooruitkomen in je leven dan is computerkennis erg belangrijk. Niet dat je moet kunnen programmeren, maar wel hoe je met een computer moet omgaan. Wanneer onze computer een paar dagen niet functioneert krijgen we het gevoel geen contact meer te hebben met de buitenwereld, en dat is ook zo. Wanneer in een bedrijf de computer slechts een paar uur stilstaat is dat zelfs desastreus. Niets werkt dan meer, alles staat stil, dure uren voor het bedrijf.

Helderziendheid en toekomst

Elk besluit dat je nu neemt bepaalt tegelijkertijd je toekomst. Alles dat je nu verandert in je leven, verandert ook je toekomst. De alleenstaande moeder gaf een totaal andere wending aan haar leven en die van haar kinderen. En dat na slechts één week anders te hebben geleefd.

Weet je dat dit sterk met helderziendheid heeft te maken? Helderziendheid is niets anders dan de consequenties te zien van je daden van nu. Zoals ik al eerder heb verteld, ik praat met je Ziel. Je Ziel is alwetend, weet wat er in vorige levens is geweest, weet alles van je huidige leven, maar ook waarvoor je als mens hier op aarde kwam. Je Ziel leeft eeuwig, dus kun je als mens je er niet toe zetten om veranderingen in de richting aan te brengen van wat de bedoeling was van dit leven, dan trekt je Ziel of situaties aan dat je wel moet, of besluit o.k. dan maar er mee verder gaan in een volgend leven. Dus, ook al bepaalt je Ziel grotendeels je leven, je hebt als mens genoeg eigen inbreng. Vooral hoe je met de eventuele nieuwe situaties omgaat.

Ik wil gerehabiliteerd worden!

Een man was vreselijk boos dat hij door zijn werkgever op non-actief was gezet. Er waren door medecollega’s vele klachten over hem binnengekomen. Klachten die in dit geval erg overtrokken waren. Zijn vraag aan mij was: ‘Heb ik kans van slagen wanneer ik er een juridische procedure van maak?’
De win-kans zag ik op 50/50, een goede start om inderdaad een procedure te beginnen. Alleen de consequenties van deze procedure zouden hem geen goed doen. Hij zou zich elke keer moeten verdedigen ten opzichte van de aantijgingen die hij voor zijn voeten kreeg gegooid.

Nu had deze man een groot ego, en zijn Ziel bracht hem in deze situatie om wat nederiger te worden. Maar er was voor zijn Ziel een veel belangrijker reden om hem in deze situatie te laten komen. Het was tijd om een gigantische ommekeer in zijn leven te maken. Op dit moment streefde de man iets na in een richting waar zijn Ziel niet achter staat.
Het mooie van deze situatie is dat hij, terwijl dit speelde, in een ander bedrijf een baan kreeg aangeboden. De man dacht echter dat hij daar niet deskundig genoeg voor was. Maar zijn Ziel wilde juist deze kans pakken om zich verder te ontwikkelen!

Terwijl de man eerst van plan was om een gerechtelijke procedure te starten. Meer om zijn gekwetst ego te rehabiliteren, had zijn Ziel andere wensen. Toen ik aan hem vroeg om diep in zijn hart (ofwel Ziel) te kijken, besloot hij om de nieuwe baan aan te nemen. Hij verklapte: ‘Eigenlijk voelde ik al dat de procedure niet mijn weg was.’

Iedereen kan helderziend zijn!

Ik ben van mening dat we allemaal helderziend zijn! Door contact te maken met ons innerlijk, ons hart, onze Ziel, wéten we wat we in bepaalde situaties zouden moeten doen. Maar het verstand komt er vaak tussen, deze wil zekerheden, wil dat het ego niet wordt gekwetst, etc.

Helderziendheid is weten – het zien – wat de consequenties zijn van bepaalde stappen die je onderneemt, niets meer dan dat. En wanneer je goed in jezelf kijkt, weet je dat!
Wanneer iemand bij me op consult komt ‘kijk’ ik naar zijn of haar karakter, zodat ik adviezen geef die bij het karakter van de persoon passen. Ik kijk ook naar met welke missie, c.q. blauwdruk je bent gekomen. Vervolgens of er littekens in je Ziel uit een ander leven zijn meegekomen, en in welke energie-fase je nu zit.

Belangrijke elementen om een goed advies te geven. Je hebt niets aan adviezen die niet bij je karakter passen. Bovendien is het belangrijk om je missie, ofwel de rode draad te volgen in je leven. Want dan heb je altijd het gevoel, ik zit op de goede weg. De littekens in je Ziel zijn de drempels, de hobbels, het verzet, wat als eerste in je opkomt. Heel belangrijk te weten dat je dit leven bent aangegaan om juist datgene te overstijgen. En wat zeker zo belangrijk is, of de huidige ‘energie-fase’ van je gunstig is of dat je beter nog even kunt wachten met wat je wilt gaan doen.

Blanco beginnen…

Daarom wil ik in eerste instantie nooit weten waarvoor je bij me komt. Ga je je vragen stellen, dan zit ik ‘gevangen’ in je woorden. En ik wil vrij zijn om alles te zien wat nodig is. De herkenning van wat ik je in de eerste minuten vertel is daarbij heel belangrijk. Ik zit dan op het juiste ‘spoor’. Meestal is deze herkenning zo ontroerend dat de tranen vaak al vloeien voordat we begonnen zijn. Het is ook de herkenning van je IK, je wist het wel, maar toch…

Wat ik doe kun je zelf ook! Wanneer je neutraal naar jezelf kijkt, dan weet je hoe je karakter is. Waarom neutraal kijken? Om ook je drempels, blinde vlekken te er- en te herkennen. De drempels die je elke keer weer in jezelf tegenkomt zijn de littekens in je Ziel, meegenomen vanuit een vorig leven. En de wens van je Ziel is daar mee in dit leven aan de gang te gaan, deze te overwinnen c.q. te overstijgen. Een hele belangrijke ont-wikkeling, waar je een heel leven mee bezig kunt zijn.

Zeg ‘Ja’ tegen je IK !

Om ‘Ja’ tegen jezelf en je leven te kunnen zeggen is het contact met je Ziel belangrijk. Verzoen je met je schaduwkant. Verdrongen agressie, onderdrukte behoeften, zelfverwijten gaan anders ons leven bepalen in een richting die we niet willen. We tonen meestal alleen onze goede kanten, onze schaduwkanten verstoppen we vaak. Zo kan onbewust de duisternis zich in ons verspreiden.

Soms zijn we het contact met onze Ziel kwijt. We voelen ons dan onzeker en onze intuïtie lijkt niet meer te functioneren. Blinde vlekken die niet te traceren zijn, angsten die zomaar omhoog komen. Hoe komt dat toch, dat we af en toe het contact met onze Ziel kwijt zijn? Dat kan vele redenen hebben. Belangrijker is om het contact weer te herstellen.

Zo los je een probleem op…

Door contact te maken met je Ziel, je mag het ook je hart noemen of je Goddelijke Vlam, voel je wat, op het moment dat je een keuze hebt of moet maken, voor jou het beste is. Alleen het ego, je verstand, gaat er soms tussen zitten. Je hebt een eerste ingeving, en dan gaat je verstand – die niet van veranderingen houdt – je op andere gedachten proberen te brengen. Je vragen die je op dat moment aan jezelf stelt brengen de verwarring, de twijfel. Dat is hetzelfde wat je zou doen wanneer je me meteen je vragen gaat stellen. Je wordt dan net als ik gevangen in de woorden van je eigen gedachten. En dan kom je er niet meer uit.

Dus… stem je op zo’n moment af op je Ziel. Geen vragen stellen, maar voelen wat er van binnenuit naar je toekomt. Een Ziel is een zeer subtiele energie, zo zijn haar signalen ook heel subtiel. Vandaar dat er stilte nodig is om het te ‘verstaan’.  Het is alsof de Kosmos je ontzettend zacht iets in je oren fluistert. Zijn er teveel innerlijke geluiden, ofwel gedachten, dan kun je de adviezen die je krijgt niet ‘horen’. Weet dat het geen stem is die je zult horen, het zijn woorden zonder woorden. Gevoelens zonder gevoelens, het is een zeker weten!

Hier kun je lezen hoe je contact kunt maken met je Ziel:
https://www.daishadewijs.nl/zielscontact/

Lukt het je niet, in de Opleiding Energetisch Therapeut leer je niet alleen contact te maken met je eigen Ziel, maar ook het afstemmen op de Ziel van iemand anders:
http://www.wellenberg.nl/opleiding/opleiding-energetisch-therapeut

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

P.s.: Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.
Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 01/03/2018

Reageren is niet mogelijk.