Contact met een Overleden Dierbare is heel bijzonder!

Het verliezen van een dierbare, of dat nu een mens of dier is, is een verdrietige gebeurtenis. Gelukkig blijft de Ziel altijd leven, dus is contact met de Ziel blijvend mogelijk. Soms is het verdriet echter zo groot dat je niet meer verder kunt. En dan kan contact met de overledene troost en helderheid bieden. Ook wanneer je nog vragen hebt of wat wilt vertellen. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat je weet hoe je met de Ziel van je dierbare zelf contact kunt maken.

Wanneer de ander plotseling overlijdt

Mijn schoonmoeder werd plotseling geconfronteerd met het overlijden van haar man. Vanaf heel jong waren ze al samen, hun vijftigjarige bruiloft hadden ze net het jaar daarvoor gevierd. Op een dag haalde mijn schoonvader zijn broer met de auto van het station af. Ze hadden samen zo’n plezier onderweg dat mijn schoonvader in een hoestbui stikte en dood op het stuur viel. Gelukkig reden ze langzaam en daardoor kon zijn broer de auto aan de kant laten uitrijden, zodat een ongeluk werd voorkomen.

Altijd waren ze samen geweest, hij een krachtige man die alles regelde. Zij de fantastische vrouw, die hem geweldig verzorgde. En ineens, tenminste na de drukte van de crematie, was ze alleen. Wij woonden te ver weg om haar elke dag te bezoeken. En door de drukke werkzaamheden van mijn man en mij kwam het er niet altijd van om elke week naar haar toe te gaan. Langzaam vereenzaamde ze, zelfs ook later toen ik haar elk weekend vrijdags op haalde en ’s maandags weer naar huis bracht.

Hier moest echt een oplossing voor komen, want vooral de avonden waren voor haar verschrikkelijk. Haar levenslust ging wekelijks achteruit. En toch… op een dag leek mijn schoonmoeder weer de oude te worden. Voor ons kwam het uit het niets, niet wetende dat ze zelf een oplossing had gevonden voor haar eenzaamheid. Op een avond was ik dichtbij haar in de buurt en ging even langs. Ik zag haar op haar vertrouwde stoel bij de tv zitten en naast haar stond nog een stoel. Bij binnenkomst schrok mijn schoonmoeder, ze had me niet verwacht. Maar dat was niet de enige reden, op de stoel naast haar stond de foto van mijn schoonvader keurig mee tv te kijken.

Elke avond bleek ze sinds kort samen met haar overleden man tv te kijken. En net zoals toen hij nog leefde met hem te praten over wat ze zag en soms commentaar gevend op het programma. Via de foto had ze elke avond contact met hem. En al zei hij niets hoorbaars terug tegen haar, haar eenzaamheid was voorbij. Gaandeweg werd ze weer vrolijk en had ze weer zin om te leven. Zo leefde ze nog negen jaar, min of meer gelukkig, samen met haar man ook al was hij overleden.

Focus je op de oplossing

Toen mijn man in 1993 overleed, ik was toen 45 jaar, had ik nog nooit alleen in bed geslapen. Ook niet toen ik jong was, of mijn broertje of zusje sliepen toen bij me. En wanneer ik wel een keer alleen in bed moest liggen, nam ik als kind een paar poppen in bed. Zo was ik toch weer niet alleen.

Naast de zeer verdrietige situatie bij en na het overlijden van mijn man was het alleen slapen een groot probleem. Nachten lag ik wakker omdat ik niets naast me voelde. Op een gegeven moment had ik de oplossing: ik kocht een grote kussenrol en legde die naast me neer. Zo kon ik er tegen aan liggen en het alleen slapen werd een stuk gemakkelijker.

Mocht je een dierbare hebben verloren en voel je je eenzaam, alleen? Ook al heb je verdriet, probeer een oplossing te vinden waardoor je verdriet lichter kan worden. Misschien past het bij je om in plaats van voor één persoon, toch de tafel voor twee personen te blijven dekken. En op de andere stoel iets te zetten dat een dierbare herinnering is aan de overleden dierbare. Bijvoorbeeld zijn of haar lievelingssjaal of vest over de stoel hangen. Of een pop of beer, die je aan de overledene herinnert. Zo kun je hele gesprekken voeren, het is zo ontzettend belangrijk om contact te hebben en je stem te laten klinken.

Wanneer ik bij een alleenstaande op bezoek ben hoor ik aan de stem dat deze soms dagen niet is gebruikt. Het probleem daarvan is dat het een blokkade in je keelchakra kan veroorzaken. De keelchakra die te maken heeft met het op je nemen van verantwoordelijkheden voor je persoonlijke behoeften. Wanneer er een blokkade in deze chakra is kunnen er ook allerlei angsten worden opgeroepen, angsten die daarvoor er niet waren. Of men blijft in het verleden leven zonder nog verder te willen. Dagelijks blijven praten is heel belangrijk, niet alleen om de eenzaamheid te verdrijven, maar zeker om actief levend te blijven!

Dus mocht je veel alleen zijn, zoek dan naar iets waarvan je zegt dit past bij mij. Mijn stem gebruik ik weer meerdere keren per dag, door te praten met iets of een dier, door te zingen, etc. Een dergelijke oplossing is soms zo voor de hand liggend dat je, wanneer je je op de oplossing in plaats van op het probleem focust, ineens duidelijk weet wat te doen.

Dit is belangrijk om te weten

Wat heel belangrijk om te weten is dat de Ziel van de overledene in die andere dimensie door Zielen van familie, vrienden, begeleiders, etc. wordt opgevangen. Al naargelang de interesses en persoonlijkheid vindt de Ziel haar weg daar. Het lijkt me een hele geruststelling om te weten dat je partner, je kind, je ouders, je dier of andere dierbaren bevrijd zijn van het aardse lichaam. Het lichaam dat ziekte, handicaps, emoties, nare dingen op aarde meemaakt, etc.

Ik heb in de loop van mijn leven van bijna vijftig dierbare mensen afscheid moeten nemen. Sommigen nog slechts een kind, de ander in de bloei van zijn en haar leven, weer anderen na een vreselijke ziekte. Het waren mensen die heel dichtbij me stonden. Een enkeling wat verder weg, maar allemaal dierbaar. Ieder ging op zijn of haar eigen manier. Doch welke manier het ook was, elke keer voelde ik de bevrijding in de Ziel.

Wanneer je dat beseft kan het verdriet minder worden. De angst dat de dierbare overledene nog pijn of verdriet voelt is soms zo groot, dat je eigen verdriet daardoor intenser is. Weet dat de Ziel weer terug is naar ‘huis’, naar het Licht. En weet dat de Ziel in je volgende leven weer aanwezig zal zijn. Wellicht niet in de hoedanigheid zoals in dit leven. Je vader is dan wellicht je fijne broer, je man is dan wellicht een intense vriend, je vrouw de vriendin waar je een intiem contact mee hebt. De intensiteit die jullie in dit leven hadden is er ook dan weer.

We gaan contact maken

Contact maken met de Ziel van een overleden persoon is gelijk aan het contact met een overleden dier.
Het is niet moeilijk om contact te maken, het vergt echter wel een rustige mind, geduld en elke keer weer opnieuw proberen. Dus wanneer je rust in je hoofd hebt, je doorzettingsvermogen gebruikt en niet te ongeduldig bent, lukt het altijd.

Het beste kun je contact maken via een foto. Het is ook mogelijk met een persoonlijk voorwerp van de overleden persoon (of overleden dier), maar dat is wat moeilijker. Zelf heb ik alleen de voornaam en de geboortedatum nodig. Alhoewel, met een foto of voorwerp er bij werkt het nog directer voor mij, kan ik meer zien c.q. horen.

De  overledene weet vaak al dat je contact zoekt. Soms is deze ‘even’ bezig, maar na een poosje wachten komt het contact tot stand. Dus heb geduld wanneer je contact maakt en kun je de rust niet vinden, probeer het dan een andere keer.
Wanneer ik contact maak met de Ziel van een voor mij vreemde overleden persoon of dier kan het zijn dat deze even aan mij moet wennen. Zoals bijvoorbeeld: wie is die vrouw (over mij) en wat wil ze? Maar dat duurt slechts kort, al gauw kunnen er vragen worden gesteld. Eigenlijk gaat het simpel, elke keer is de overledene blij met het contact. Of dat nu een gesprek is of gewoon even in stilte bij elkaar zijn.

Gevoelige mensen c.q. -kinderen  kunnen makkelijker contact maken met overledenen. Kleine kinderen ervaren het als heel gewoon wanneer een overleden opa, oma of andere overledenen bij hen op bezoek komen. Dit vertellen ze graag aan hun ouders. Ouders die het wellicht zelf niet zien, of hen soms helaas niet willen geloven.

Dwing nimmer! Wanneer het contact niet tot stand is gekomen, betekent het niet dat de overledene niet wil, maar dat deze iets anders aan het doen is. Het is niet zoiets als 24 uur per dag voor je klaar staan.
Een overledene zal jou nimmer tot iets dwingen. Moet je per se een opdracht vervullen, wees op je hoede! Het kan zijn dat je een negatieve energie in jezelf hebt aangeboord. Door bijvoorbeeld een schuldgevoel te hebben, angst, etc.

Soms komen de antwoorden in symbooltaal of beelden. Ga dan kijken wat die symbolen of beelden voor jou betekenen. Of wat ze voor de overledene hebben betekend. En wat belangrijk is: maak niet voor elk wissewasje contact. Houd het kostbaar!

Hoe maak je contact?

Wat je daar voor nodig hebt, is een foto van de persoon. Het hoeft geen recente te zijn, wat wel belangrijk is dat de persoon er alleen op staat! Neem een foto die ongeveer even groot is als je handpalm, niet veel groter, deze kan iets kleiner zijn. Strek je hand naar voren met je handpalm naar boven en je vingers gestrekt naar voren. Maak je hand zo plat mogelijk. Leg de foto van de overleden dierbare in je actieve hand. Voor de meeste mensen is dit de rechterhand, maar probeer toch altijd even of het voor jou links beter voelt.

Ontspan je dan zo’n vijf tot tien minuten. Dit kun je doen door diep naar je buik te ademen en met de uitademing eventuele spanning naar buiten te ademen. Om rust in je hoofd te krijgen is het tellen van je ademhaling een echte aanrader. Tel tot twintig, en elke keer wanneer je de tel kwijt bent weer bij 1 opnieuw beginnen. Pas wanneer je je rustig voelt ga je contact maken. Noem de naam van de overledene en verwelkom hem of haar. Precies zoals je zou doen wanneer de dierbare bij je op bezoek zou komen.
Maak eerst een algemeen praatje, zeker wanneer het de eerste keer voor je is. Heb de eerste keer ook slechts één vraag, het kan zijn dat je deze drie keer moet stellen voordat je antwoord krijgt.

Hoe weet je dat er contact is?

Als de foto naar je toe gaat krullen, in wezen je omhelzen, is er contact. Gaat de foto van je af krullen, dan is het nu niet de tijd of de gelegenheid. Dat van je af krullen kan ook gebeuren als je een vraag stelt die de Ziel niet wil beantwoorden. Immers het staat de Ziel vrij om wel of geen antwoord te geven. Je kunt dus nimmer iets eisen!

Blijf rustig, voel je dat je onrustig of ongeduldig wordt, stop dan. Of ga weer terug naar het rustig worden, diep en intens ademen en volkomen ontspannen zijn. Lukt het nu niet, morgen is er weer een dag en daarna komen er nog vele dagen.

Het antwoord op je vraag hoor je in jezelf. Dit gaat zo vlug dat, voordat je bewust bent wat er was, je verstand het al overneemt. De eerste flits die je hoort of ziet, want je kunt ook een beeld te zien krijgen, dat is het antwoord. Zeker wanneer je het niet vaak hebt gedaan kan het heel vaag zijn. Je verstand brengt je dan aan het twijfelen of zegt dat het een illusie was.

Wat heel belangrijk is: heb vertrouwen, wees geduldig, doe het niet te lang – hooguit een paar minuten. Zodra je gaat denken: ‘zie je wel het lukt mij niet’, dan lukt het ook niet. Datgene waar je je op focust, trek je aan en wordt werkelijkheid.

Probeer, probeer, probeer, elke keer weer, nogmaals: gebruik je doorzettingsvermogen. We hebben dat allemaal in ons. En dan op een dag slaak je een kreet van blijheid: het is gelukt!

Veel succes!

Volgende week: Het bewijs dat vorige levens echt bestaan!

Lieve groet,
Daisha

P.s. Heb je hier vragen over? Stuur ze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’ te beluisteren bij Radio Merlijn !

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

 

 

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.