De betekenis van ons leven…

Veel mensen zijn continu op zoek naar hun ‘rol’ hier op aarde. Dit om te begrijpen waarom ze überhaupt hebben gekozen voor de huidige wereld. De meest gestelde vraag is dan ook: ‘Waarom leef ik? Waarom ben ik hier op aarde?’ Kleine kinderen vragen dat als ze jong zijn. Naarmate men ouder wordt, heeft men deze vraag in gedachten. De antwoorden hierop zijn veelvuldig, maar is daar ook het échte antwoord bij?

Wat is de zin van ons leven?

Wanneer je jezelf zou afvragen ‘Waarom zou ik niet leven?’ Welk antwoord zou je dan geven? Mijn antwoord is: als ik niet leef, dan ben ik tussen twee levens in. Even pauze voordat ik naar het volgende leven ga. Misschien had je een ander antwoord verwacht. Zo van: dan kan ik me niet ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Of ik moet toch mijn karma oplossen.

Naar mijn mening komen we hier op aarde om uit te diepen wat in vorige levens is blijven liggen. En op te starten waar we in ons volgende leven weer mee verder willen gaan. We komen dus niet, zoals wel eens wordt beweerd, om iets goed te maken. Het is juist het uitdiepen van wat in eerdere levens niet of slechts voor een deel is gedaan. Dat uitdiepen kan te maken hebben met je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Of de omgang met jezelf, met je ouders, kinderen, partner, etc. Of een combinatie van dit alles.
Je Ziel heeft je lichaam nodig om zich op Aarde verder te kunnen ontwikkelen. En neemt dan het lichaam aan dat het beste past bij het huidige proces in je leven.

Wie het Lichaam past, trekke het aan!

Zo heeft ieders lichaam de functie die bij jouw Ziel past. Van kind af aan ben ik elk jaar wel een paar keer ontzettend ziek geweest. Ik heb dan ook heel wat keren in het ziekenhuis gelegen. Meerdere operaties gehad, maar ook omdat ik soms zo ziek ben dat, zoals de huisarts laatst zei toen ik weer eens doodziek was en volgens hem in het ziekenhuis moest worden opgenomen: ‘Ik wil niet uw dood op mijn geweten hebben.’

Elke keer grote schrik

Gelukkig heb ik, doordat dit al vanaf mijn eerste levensjaar gaande is, voor mezelf de overtuiging dat ik er weer bovenop kom. Zo is het al mijn hele leven gegaan: doodziek en na een paar dagen is het dan ineens weer voorbij. Dat kan zelfs in een paar uur gebeuren. Ook andersom, zo is er nog niets aan de hand en een uur later heb ik hoge koorts – vaak boven de 40 graden – en kan dan nauwelijks meer ademhalen of lopen.

Elke keer tot grote schrik van de mensen om mij heen. Hoe dit komt is zelfs nu ik 72 jaar ben nog nimmer ontdekt. Er zijn wel allerlei suggesties, maar de oorzaak is nimmer gevonden. Vind ik ook niet belangrijk, waarom ik dit regelmatig krijg vind ik wel belangrijk.

Je beschermheilige

Op dertienjarige leeftijd heb ik bij het kiezen van een beschermheilige ter ere van de Plechtige Communie ofwel het Vormsel, gekozen voor de heilige Theresia van Avila.
Op de eerste plaats omdat zoals zij leefde mij enorm aansprak, en deels omdat zij in Spanje woonde, waar ook de roots van mijn familie liggen (je blijft een kind met 13 jaar!). Theresia stichtte kloosters, zowel voor vrouwen als voor mannen. In die tijd (in 1562 haar eerste klooster) was dat geen sinecure, want er waren geen middelen en ze ondervond veel tegenstand.

Zij bracht het leven in een klooster weer terug naar de oorspronkelijke bedoeling. Namelijk arme kinderen gratis onderwijs geven en eventueel onderdak bieden, en waar je ook maar nodig was er zijn voor de mensen. De oprichting van haar klooster was een slag in het gezicht van de bestaande kloosters, die bruut geconfronteerd werden met hun eigen falen.

Ook schreef zij vele boeken, die zelfs nu nog steeds bekend en (bij Bol.com) te koop zijn. Zoals onder andere de Innerlijke Burcht en De Weg van Volmaaktheid. Jaren later besefte ik me pas dat zij regelmatig doodziek was, zelfs schijndood, maar er elke keer weer bovenop kwam.

De zin van ziek zijn

Wat was de zin van dat ziek zijn? De zin van mijn ziek-zijn is omdat ik dan beter kan invoelen wat de mensen, die daar vragen over hebben, meemaken. Dus niet meevoelen, maar invoelen. Doordat ik zo vaak ziek ben, zou ik me zelfs ervaringsdeskundige kunnen noemen op het gebied van gezondheid.
Waarschijnlijk als reactie op het vaak ziek zijn las ik vanaf mijn negende levensjaar in plaats van romans de encyclopedie, en met name alles betreffende gezondheid. Het verdiepen daarin is tot op heden nog nooit opgehouden.

een Gelukkig Mens telt voor Twee!

Er is nog een reden waarom ik dit lichaam heb. Nu niet in het belang van anderen, maar echt voor mezelf. Ik kwam als klein iel baby’tje op de wereld. Dat werd al snel opgelost doordat ik als kind alles kon en wilde eten, en daardoor al jong dik werd. Met het dik-zijn heb ik nooit problemen gehad. Wel de doctoren, vandaar dat ik vele diëten heb gevolgd die me achteraf alleen nog maar dikker maakten. Het bewijs dat dik-zijn een groot voordeel is op mooi slank zijn, werd me al met twaalf jaar duidelijk.

Dik zijn heeft vele voordelen

Vriendinnen en later diverse vrouwen in mijn leven die mooi slank waren, soms zelfs met een geweldige seksuele uitstraling, wisten nooit waarom ze geliefd waren. Ze vroegen zich regelmatig af: Word ik bewonderd om hoe ik er uitzie, of om wie ik ben?
Daar heb ik in mijn hele leven nooit last van gehad. Ik had en heb vele vriendinnen, en ook al jong vriendjes die van me hielden omdat ik ben die ik ben. En dat is tot op de dag van de dag nog steeds zo. Wat is er niet mooier dan geliefd te worden om je innerlijk ZIJN, in plaats van je uiterlijke verschijning!

Als kind wist ik nog dat de betekenis van mijn huidige leven is: er zijn voor mijn medemensen én mijzelf accepteren hoe ik of wat ik ook ben. Ik vind dat ik aardig ben geslaagd, en dat geeft een tevreden gevoel. Door het tevreden gevoel, voel ik me tegelijkertijd een gelukkig mens!

Zo word je een gelukkig mens…

Hoe zit dat bij jou? Wat is de betekenis van jouw leven? Ben je nu op aarde gekomen om dat zaadje te zijn naar een nieuwe wereld? En ben je gekomen om jezelf te vervolmaken? Moest je daarom in de situaties komen die soms niet leuk waren of zit je misschien nog steeds in zo’n situatie? Moest je leren voor jezelf op te komen? En hoever ben je daar nu in gevorderd?

Door me op je af te stemmen zie ik de rode draad die door jouw leven loopt. Wat in essentie nodig is om een tevreden mens te zijn, gelukkig te zijn. Maar je kunt er zelf ook achter komen, hoe? In een eerdere blog beschrijf ik een paar mogelijkheden. Misschien daar eerst even lezen voordat je hier verdergaat?!?

Neem de tijd wanneer je wilt weten welke betekenis jouw leven heeft. Tenslotte is het belangrijk voor de rest van je leven. Het spreekwoord luidt immers: ‘Je krijgt geen geluk als je nergens moeite voor doet.’

Slechts één uur is er voor nodig!

Zorg ervoor dat je een uur lang niet wordt gestoord. Niet door je telefoon of door wat dan ook. Neem er een kwartier tot twintig minuten voor om jezelf volledig te ontspannen.
Om je goed te kunnen ontspannen, kun je het beste een punt in de verte nemen waar je je op concentreert. En focus dan op je ademhaling, zodat deze rustig is en bij het inademen helemaal naar je buik gaat. Je voelt je buik dan uitzetten en weer intrekken wanneer je uitademt. Nadat je je volledig ontspannen voelt ga dan zo verder:

Vraag jezelf het volgende af, en luister dan naar het eerste antwoord dat bij je binnenkomt. Heb je pen en papier? Schrijf dan meteen op wat door je heen flitst als je de volgende vragen leest. Dus niet nadenken, meteen opschrijven wat er door je heen gaat. Of het begrijpt of niet, in dit stadium is het belangrijk dat meteen opschrijft wat je Ziel je vertelt.

  • Waarom koos ik mijn, ofwel deze ouders?
  • Waarom koos ik voor het gezin waar in ik ben geboren?
  • Waarom koos ik om in deze tijd naar de aarde te komen?
  • Waarvoor koos ik DIT leven?
  • Wat heb ik tot nu toe verwezenlijkt van mijn doel?

Zo kan het ook…

Wat je ook kunt doen is in chronologische volgorde een opsomming maken van wat er in je leven tot nu toe gebeurde. Liefst tot in de details van wat je je nog herinnert. De meeste mensen weten van voor hun tiende levensjaar niet af. Vraag dit dan na bij mensen die je voor je tiende levensjaar goed kenden.
Kijk of je een patroon kunt ontdekken in wat je hebt opgeschreven. Wat kom je telkens tegen? Houdt het patroon op een gegeven moment op? Wat was daartoe de aanleiding? Wat moest ik uit dit patroon leren, c.q. eigen maken?

Door te achterhalen hoe je je ontwikkelde tot nu toe, ontdek je de zin van je leven.
Ieders leven is zinvol, anders zou je er nu niet zijn.
Maak je leven zinvol en je leven wordt een aaneenschakeling van gelukkige momenten!

Lieve groet,
Daisha

P.s: Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

Gewijzigd op 31/01/2020

Reageren is niet mogelijk.