De invloed van je Ziel gaat ver, verder dan je ooit vermoedt !

Contact met je Ziel

De volgende spreekwoorden zeggen het al, onze Ziel heeft invloed op ons leven. Met Ziel en Zaligheid; Zielenpijn; De ander is op mijn Ziel gaan staan; De ogen zijn de spiegels der Ziel; Hoe meer Zielen, hoe meer vreugd; Met zijn Ziel onder de arm lopen; Moederziel alleen zijn; Ter Ziele zijn; Twee Zielen, één gedachte! En zo zijn er nog een paar spreekwoorden met het woord Ziel er in.

Onze Ziel is groots en krachtig. Sommige mensen zeggen: ‘Ik heb geen contact met mijn Ziel.’ Misschien heb je niet bewust contact, maar onbewust heeft je Ziel grote invloed. Iets dat je niet ziet, kun je nog steeds ervaren. En wanneer je het ervaart, heb je er ook contact mee. Je Ziel is vaak de raadgever geweest bij belangrijke besluiten. Of om je net die impuls te geven ergens op af te gaan of in mee te gaan. Alles dat goed is voor je Ziel, is ook goed voor jou. Wanneer je zorg hebt voor je Ziel wordt je selectiever en daardoor authentiek!

Een goede naam is goud waard!

Niet alleen je eigen Ziel is krachtig, alles dat bezield is heeft invloed op je. Dieren, de natuur, bezielde muziek en/of schilderijen. Zo heeft je naam ook een Ziel. Volgens Japanners heeft elk woord een Ziel, dus ook je naam. Zelfs gedachten, woorden die niet uitgesproken worden, hebben effect op de betreffende persoon.

Dr. Masaru Emoto heeft dit door middel van waterkristallen duidelijk zichtbaar kunnen maken. Hij verklaart dit met: ‘Als we een gedachte hebben en haar bekrachtigen door te geloven dat ze waar is of door haar uit te spreken, slaan we het vibratiepatroon op in het water van ons lichaam. En dit uit zich als bijpassende vibratie, overal om ons heen en verder weg, buiten ons fysieke zelf. Op deze manier beïnvloeden we onze omgeving en anderen reageren daar op.’

Wanneer je een naam hebt die niet bij jouw trillingsfrequentie past, zal je het ook als onprettig ervaren wanneer iemand jou bij die naam noemt. Het kan zelfs onbewust een ‘zweepslag’ voor je zijn. Zelfs zodanig dat je je zelf niet kunt accepteren en je depressief kunt worden.

Een nickname kan je goed doen

Wij Westerse mensen nemen te klakkeloos aan dat als de ouders een naam voor het kind hebben bedacht dat dit dan prima is. In het Oosten is men daar zorgvuldiger mee. Je krijgt daar een naam bij de geboorte, maar vervolgens ga je meestal met een nickname door het leven. De nickname ontstaat doordat men reageert op het gedrag en de eigenschappen van de baby. Wellicht gebeurt dit onbewust, maar wel met afstemming en geresoneerd naar de baby toe.

Bij de mens is het belangrijk om een bij hen energie systeem passende naam te hebben, zo ook bij dieren. Elk levend wezen reageert op klanken. Koeien reageren bijvoorbeeld heel goed op klassieke muziek. Ook planten reageren op klanken, het is wetenschappelijk bewezen dat planten gevoelens hebben. Onbewuste wezens waarvan bewijs is dat ze reageren op energietrillingen, op vibraties om hen heen. Ofwel hun Ziel reageert, het eeuwig levende energie wezen!

Wandelen in de natuur kan je tot rust brengen. Waarom? Omdat de natuur bezield is met rust, de natuur heeft geen gedachten. Door je af te stemmen op de natuur komen je gedachten dan ook tot rust. Ze krijgen geen kans om met andere gedachten te communiceren, dus word je stil van binnen.
De invloed die muziek op je Ziel heeft gaat dieper dan je als mens ooit zult bevatten. Muziek kan je Ziel openen en sluiten. Wanneer je Ziel zich opent naar de muziek zoals een bloem zich opent naar het licht opent je Ziel zich tegelijkertijd naar jou.

De harde waarheid

Iedereen weet dat we bestaan uit lichaam, geest en Ziel. Ons lichaam dient dagelijks te worden gevoed. Anders raakt ons lichaam zodanig verstoord, dat er allerlei complicaties optreden. Dit ontstaat niet alleen bij een tekort aan voeding, ook door slechte voeding.
Geestelijke voeding zoals rust, innerlijke wijsheid vergaren, het ontwikkelen van je bewustzijn, etc. zorgen er voor dat je geest gezond blijft. Maar wat heeft je Ziel nu nodig om gezond te worden en/of te blijven? Ook je Ziel heeft dagelijkse voeding nodig, wees je daarom bewust van je Ziel. Niet alleen van je eigen Ziel, maar ook van die van anderen en alles om je heen. Wees bijvoorbeeld zorgvuldig met je gedachten, ze hebben, ook al worden ze niet uitgesproken invloed op je Ziel en die van je omgeving.

Wanneer je Ziel geen voeding krijgt, kun je Zielloos worden. Andere woorden voor Zielloos zijn emotieloos, gevoelloos, hardvochtig, harteloos, liefdeloos, geen levenslust hebben en meedogenloos zijn. Onze Ziel voedt zich dagelijks met emoties en gedachten, met energietrillingen, zowel positief als negatief. Onze emoties zijn als een stemvork die niet alleen mee vibreert met onze eigen emoties maar ook reageert op alle emotionele vibraties die er in de omgeving aanwezig zijn. Ook elke gedachte vibreert op deze wijze, onze eigen gedachten heeft invloed op onze Ziel. En we zenden deze ook uit naar de wereld om ons heen, gedachten van anderen ervaren we diep in onze Ziel.

De eerste stap naar gelukkig zijn

Zoals gezegd de invloed van onze Ziel is groot, de Ziel vibreert met alles om ons heen. Een kind dat op zevenjarige leeftijd werd verlaten door zijn moeder, waar hij een intens Zielscontact mee had, werd later een berucht crimineel. Een naam niet passend bij de vibraties van de Ziel, is elke keer een afstraffing, zodat de persoon op een gegeven moment zichzelf kwijt raakt. Een gebouw dat niet vibreert met jouw Ziel maakt je ziek en ongelukkig. Het kind is onrustig of niet geconcentreerd doordat het gebouw van de school of de leerkracht niet bij zijn of haar Zielen-frequentie past. In een bepaalde woning hebben de bewoners continu strijd met elkaar omdat de trillingsfrequentie van het huis hun Ziel opjaagt.

Angsten, meegenomen uit een vorig leven, kunnen je ongelukkig doen zijn. In een van mijn vorige blogs geef ik tips hoe je daar mee om kunt gaan. Door ze bewust te zijn is al een eerste stap naar gelukkig zijn.
Je komt in een nieuwe omgeving en dan kan het zijn dat je Ziel zich daar onmiddellijk thuis voelt, of juist niet. De Zielenfrequenties tussen mensen onderling kunnen zo verschillend zijn dat ze een afkeer van elkaar kunnen hebben.

Negatieve energie frequenties

Negatieve gedachten over jezelf ontstaan doordat er langdurig een situatie is die niet bij je Ziel past. Bijvoorbeeld: werk dat je doet om geld te verdienen, maar waarvoor je Ziel niet is gekomen. Je komt dan op een gegeven moment in een burn-out of je raakt depressief, waardoor je Ziel er voor zorgt dat je dit werk ook niet meer kunt doen.
Je Ziel is gekomen om zinvol voor anderen te zijn, maar door een ‘gelukkige’ omstandigheid hoef je niet te werken om geld te verdienen. Bijvoorbeeld doordat je een grote prijs wint in een loterij. Of doordat je je bedrijf voor veel geld hebt kunnen verkopen, of doordat je met pensioen gaat, of als kind rijk wordt opgevoed.

Je zult doodongelukkig worden wanneer je leeft alsof je nooit meer iets hoeft te doen. Christina Onassis, werd ondanks haar 2,7 miljard euro nooit gelukkig. Op 38 jarige leeftijd pleegde ze zelfmoord. Haar Ziel was gekomen om een sociaal zinvol leven te leiden, maar door het vele geld dacht ze liefde te kunnen kopen.

Je wordt ongelukkig door een relatie in stand te houden waarbij de Zielenfrequenties van beiden niet overeenkomen. Ook al heb je een lichamelijke aantrekkingskracht naar elkaar, de Zielen energie kan totaal verschillend zijn. Lichamelijke aantrekkingskracht heeft uitsluitend te maken met hormonen en feromonen.
Een Ziel is krachtig, maar de verbinding tussen de mens en de Ziel kan door negatieve invloeden – of dat nu woorden, gedachten, emoties, omgeving of verkeerde frequenties zijn – zodanig verzwakken dat de Ziel geen zin meer heeft om verder te gaan met dit leven. Door middel van een verslaving gaat de mens dan in een schijnwereld leven, of is zelfdoding nog slechts de enige optie.

Wanneer je als psycholoog, psychiater, therapeut of anderszins begeleider depressieve mensen of mensen die het leven niet meer zien zitten helpt, weet dat de Ziel een krachtige invloed heeft op de mens.
Een 76 jarige man belde me op voor het afspreken van een consult en vertelde dat hij al zijn leven lang in therapie was. Dan weer hier, dan weer daar en nog was hij depressief. Toen ik vertelde dat ik me afstem op zijn Ziel om te kijken waar het mee te maken had, was hij verbaasd. Daar had geen enkele therapeut ooit rekening mee gehouden.

Positieve energie frequenties

Wanneer je je Ziel voedt met positieve energietrillingen zal je een stralende en charismatische persoonlijkheid zijn. Een persoon die zichzelf kent en zich lichamelijk en geestelijk met gezonde voeding verrijkt. En daardoor anderen kan helpen op hun soms moeilijke levenspad. Zulke personen zijn een weldaad voor de mensheid. Zij zijn de zaadjes waardoor de mensheid kan toegroeien naar een paradijs op aarde!

Hoe kun je je voeden met positieve energietrillingen? Door je naam te veranderen wanneer het voor jou een zweepslag is. Hoe mooi je ouders deze ook voor je hebben uitgezocht.
Door je te omringen met mensen, tenminste waar je dagelijks mee te maken hebt, die bij jouw Zielenfrequentie passen. Wanneer je ergens gaat wonen je bewust te zijn dat de omgeving en het gebouw een positieve invloed op je dient te hebben.
Dat je dagelijkse bezigheden voor 70% bestaan uit voor jou positieve activiteiten. Door zelf zuiver te zijn van gedachten en handelen, dus niet meedoen aan roddelen, hebzucht of anderszins.

Bepaal je eigen waarde!

Een voorbeeld: een vrouw begint haar eigen praktijk: het begeleiden van mensen naar een gelukkig leven. Maar zelf is ze niet gelukkig met haar dagelijkse en/of relationele leven. Je begrijpt dat haar praktijk nooit van de grond kan komen, tenminste niet tot een goed lopende praktijk. Nog een voorbeeld: iemand start een coaching praktijk en bepaalt het gevraagde tarief naar wat de ander wil c.q. kan betalen. Hoe kan deze persoon succesvol zijn in het begeleiden en adviseren van mensen om vol zelfvertrouwen en met eigenwaarde hun leven te leven, als hij zijn eigen waarde niet eens kan bepalen?

Hoe weet je of je jezelf voedt met positieve energietrillingen? Op de eerste plaats wanneer je bewust leeft ben je je dat bewust. Het belang van een hoog bewustzijn is dat je het negatieve in je leven niet buitensluit, maar er zeker niet mee of naar leeft. Ten tweede weet je het doordat je hart dagelijks meerdere sprongetjes maakt, omdat de dingen die je doet en/of beleeft passen bij je Zielsfrequentie.

Ervaar de Eenheid met alles!

Een in mijn ogen hoog bewuste vrouw mailde: ‘Maar als alles één zou zijn, zou er geen differentiatie meer zijn. Dan werd alles heel saai, vlak en grijs. Zonder nuance.’
Eenheid betekent niet dat er geen verschillen meer zijn. Je bent één met jezelf, terwijl de IK uit verschillende facetten, eigenschappen, karaktertrekken, etc. bestaat. Het Eenzijn is dat al deze verschillen geen op zichzelf staande delen zijn. Je kunt moeilijk stellen dat omdat je lichaam bestaat uit spieren, aderen, organen, cellen, etc. geen lichaam meer is. Of omdat je bestaat uit lichaam, geest en Ziel je geen eenheid met je IK vormt.

Zo is het met alles in ons leven, door je bewust te zijn van dat alles één is, ben je je eerder bewust en houd je rekening met dat alles van invloed kan zijn op jouw Ziel, op die van anderen, op dieren, de natuur en alles dat leeft!

Volgende week: Ben jij een Nieuwe Tijds Ziel?

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl en ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn !
En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 14/04/2017

Reageren is niet mogelijk.