De Kracht van Bidden

 

Terwijl ik dit schrijf ligt Prins Johan Friso op het intensive care in kritieke toestand. Ieder die heeft meegemaakt dat een dierbare op de afdeling  intensive care ligt/lag of ernstig ziek is/was, weet wat Johan Friso’s familie op dit moment doormaakt. Bidden is dan vaak de enige hoop en tegelijkertijd een enorme kracht!

Toen ik op mijn 34ste kreeg te horen dat ik nog drie maanden te leven had, bad ik en het hielp. Het is nu dertig jaar later en ik leef nog. Zo zijn er vele momenten in mijn leven geweest waarbij bidden mij de kracht gaf om er bovenop te komen. Ik ben daar niet de enige in.
Vandaag kreeg ik deze mail van Ilse:
‘Toen ik 18 was Daisha en net voor mijn eindexamen HBS zat, ging het lichamelijk helemaal niet goed met mij. Ik was toch al altijd ziek en ook geestelijk was het niet zo best. Naar een dokter gingen wij niet zo gauw omdat er daar geen geld voor was. Toch ging mijn vader met mij naar de huisarts omdat iedereen zag dat het niet goed ging en ik werd meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. Dat kwam mij helemaal niet goed uit want mijn voornemen was te slagen en naar Nederland te vluchten, had ik mij als kind van zeven al voorgenomen.

Ik bleek kwaadaardige struma te hebben en moest in het ziekenhuis blijven. Moest meteen geopereerd worden, ellende voor mij want dan zou ik dat examen niet kunnen doen en een jaar langer in Suriname moeten blijven. Daarom weigerde ik de operatie en de specialist zei dat mijn vader mij kon dwingen te blijven, gelukkig deed mijn vader dat niet. De specialist werd echt kwaad en zei dat wij een groot risico namen en dat HIJ dat niet mocht toestaan, haha, wat dacht die man wel?
Ik liep weg en zei dat ik na mijn eindexamen terug zou komen, dat was over twee maanden.
Vol vertrouwen zei ik tegen hem dat Moeder Maria in die tussentijd wel voor mij zou zorgen, dat geloofde ik ook. Die man dacht dat ik gek was, maar kon niet anders dan mij laten gaan. Waarbij hij sarcastisch zei: ik hoop dat je er over twee maanden nog bent!

In die maanden heb ik veel gebeden en Moeder Maria gevraagd deze maanden te mogen volhouden én om te slagen. Ik slaagde als beste voor mijn examen en kreeg een beurs om verder te mogen studeren in Nederland op kosten van de regering.
Na twee maanden ging ik terug naar die specialist en hij was verbaasd. Nog verbaasder was hij toen bleek dat die struma totaal verdwenen was. Ben nog een paar keer terug geweest voor controle, maar er was niets meer te vinden. Het zoveelste wonder in mijn leven, Daisha.’

Laten we bidden…
Bidden voor Prins Johan Friso dat wat het beste voor hem is moge gebeuren. Bidden voor zijn familie om kracht te hebben dit verdriet te dragen.
Maar je kunt meer. Door je op Prins Johan Friso en familie te concentreren en daarbij iedereen in gedachten nemend die in deze zelfde situatie zit, bid je tegelijkertijd voor hen allen. Bidden heeft een enorme kracht. Of je nu bid tot God, Jezus, Allah, Boeddha, Moeder Maria of degene waar in jij gelooft dat Hij of Zij kan helpen, bid met alle concentratie die in je is. Bid met eigen woorden, woorden die jou kracht zouden geven. En zend deze energie naar al die mensen die jou op dit moment en je hele leven zo hard nodig hebben.

Laten we samen bidden!
Lieve groet,
Daisha

 

Gewijzigd op 14/08/2018

4 Responses to “De Kracht van Bidden”

 1. Marianneke

  Mooi artikel. Samen bidden voor medemensen die dit nodig hebben kan een helende energie tot stand brengen. Fijne dag gewenst.

 2. Ilse Maat

  Hele mooie Nieuwsbrief lieve Daisha, bedankt voor dfe bloemen!
  Ook jij verdient de bloemen ten volle want ik ben zo blij met Radio Merlijn en de vele leerzame en interessant programma’s.

  Voor de prins bid ik al vanaf het begin en ik hoop dat velen dat doen want bidden helpt echt! DE KRACHT VAN BIDDEN IS ECHT GROOT!Ik gedenk velen in mijn gebeden.

 3. Marry van Huet

  Lieve Daisha,

  Ik dank je voor de bloemen. Prachtig werk wat je doet! Vanuit mijn hart schenk ik jou en Sander ook een bloemetje. Jullie hebben het verdient.

  Dikke knuffel

 4. Alena

  Ich bete für Johan Friso und seine Familie. God bless you!

Reageren is niet mogelijk.