de Kracht van de Opleiding Transformatie Academie

Dat er veel mensen in hun kracht willen (gaan) staan, blijkt wel uit de vele aanmeldingen voor deze gratis tweejarige opleiding. Mensen die hun power gebruiken of willen herontdekken, een spirituele topsporter willen zijn! Vandaag is het aantal gekomen op 262 studenten en daar komen nog dagelijks aanmeldingen bij.
Maar let op: na 12 september 2016 kun je je niet meer aanmelden voor het aankomende studiejaar 2016/17. Dan wordt het pas volgend jaar dat je weer kunt deelnemen.

power 1Heb jij al aardig wat gevechten gestreden in je leven? En kun je van jezelf zeggen dat je een vechter bent, een doorzetter? Of je het nu vanuit jezelf deed of dat de omstandigheden dat van je verlangden, je bent er altijd weer zelf uitgekomen? Dat is ook het geheim van de Opleiding Transformatie Academie. Het is een gratis opleiding voor iedereen die ‘vechten’ kan, een doorzetter is en niet bij de eerste moeilijkheid afhaakt. Want dan is het een probeersel en dat is zeker niet de bedoeling van de opleiding. Het is een serieus iets, met begeleiding, met genoeg leerstof om er twee jaar volop mee bezig te zijn. De opleiding is voor Spirituele Topsporters!

Iedereen kan een topsporter zijn!

Laten we de topsporter van de vechtsport als voorbeeld nemen. Niet dat dat mijn favoriete sport is, maar je zult verbaasd zijn hoe deze sport op ons dagelijkse leven lijkt. En weet je dat iedereen een topsporter kan zijn!

Een topsporter is per definitie een spiritueel persoon. Spiritualiteit en vechtsport lijken in eerste instantie tegenpolen van elkaar. Toch kun je in de vechtsport slechts de top bereiken als je spiritueel bent en leeft. De vechtsport kan niet zonder spiritualiteit. Door je de kenmerken van spiritualiteit bewust te zijn en eigen te maken, lukt het je om de top te bereiken. Een andere weg bestaat niet!

In het Oosten is men dat bewust, nu nog bij ons in het Westen. In de oosterse krijgskunst krijg je – voordat je aan de vechtsport mag beginnen – eerst les in spiritualiteit. Het dagelijkse leven is als een gevecht. Er wordt een enorme alertheid van je verlangd. Je angst beheersen, vertrouwen hebben in jezelf, ‘wakker’ zijn, op het juiste moment in actie komen. Je focussen op datgene waar je mee bezig bent, je niet laten afleiden, daarbij rekening houdend met het onverwachte. Handelen vanuit je innerlijke kracht, anticiperen op wat er op je afkomt.

Was je bord af…

Vechten is net zoals het leven zelf is. In de vechtsport respecteer en waardeer je de ander (je tegenstander). Je vecht omdat je graag wilt winnen en niet om de ander in elkaar te slaan. Dit laatste heeft niets met sport te maken, het is agressief gedrag – waarbij je uiteindelijk verliest.

Vechten is een energetisch spel tussen twee mensen. Het is aftasten, je gevoel gebruiken en je kansen waarnemen. Je hoort wel er is geen verschil met spiritualiteit. Misschien moet ik eerst uitleggen wat spiritualiteit is. Mijn slogan is: spiritueel leven is het meest aardse leven dat er bestaat.

Een monnik vraagt aan zijn Meester: ‘Meester, wat is spiritueel leven?’ De Meester vraagt: ‘Heb je net gegeten?’ De monnik, zeer verbaasd, antwoord: ‘Ja!’  ‘Was dan je bord af.’

Vergis je niet in je ‘tegenstander’power 2

Spiritueel leven houdt in dat je bewust leeft, dat je bewust bent van datgene dat om je heen gebeurd. Een staat van continue alertheid, de essentie doorgronden van datgene dat je ziet en ‘achter’ de handelingen of woorden kijken. Niet alleen kijken naar wat je ziet, nee, meer naar wat door de ander wordt bedoeld.

Een topsporter heeft een ijzeren discipline, wacht het juiste moment af om te handelen of handelt niet. Hij probeert elke keer zijn grenzen te verleggen en gaat moeilijke situaties niet uit de weg. Hij beoefent de vechtsport niet vanuit een ego, vanuit: ik zal eens aan anderen laten zien wat ik kan. Nee, hij vecht om het spel, het spel tussen hem en de andere partij. Hij maakt – voordat het gevecht begint – zijn geest leeg en concentreert zich op zichzelf en de ander.
Zijn geduld, creativiteit, tactisch optreden, besluitvaardigheid, doorzettingsvermogen en power brengen hem naar de overwinning. In het dagelijkse leven heet dit spiritualiteit!

Mohammad Ali, de beroemde bokser Cassius Clay, intimideerde – voordat de wedstrijd begon – zijn tegenspeler door woedend naar hem te reageren. Zo begon hij meestal met een voorsprong. Cassius Clay wist dat je niet alleen met fysieke kracht kunt winnen. Hij concentreerde zich volledig zowel fysiek als mentaal op zijn tegenspeler, hij had zichzelf helemaal onder controle. Zo won hij – uiteraard omdat hij vreselijk goed was – maar ook omdat hij niet echt woedend was, daar vergiste menige tegenspeler zich in.

Per se willen winnen = verliezen!

Bij de topsporter gaat het niet alleen om de overwinning te behalen, nee, het spel is het meest belangrijke. Als een topsporter een slecht gevecht levert en toch wint, heeft hij voor zichzelf niet gewonnen. Elk gevecht is jezelf overstijgen, jezelf naar een hoger niveau brengen. In spiritualiteit heet dat een dieper niveau, maar het blijft hetzelfde.

Een sporter die alleen gericht is op het winnen, zal verliezen. Het gaat er om dat je iedere stap in het gevecht met aandacht en concentratie volgt. Dit oefen je niet door alleen maar te trainen, om topsporter te worden moet dit min of meer je leefwijze zijn. Als je tijdens de wedstrijd voortdurend loopt te denken: wat zal ik nu gaan doen, ben je te laat om de tegenspeler te pareren. In je hoofd moet het rustig zijn en je concentreren op wat er gaande is.

Wil je ook een topsporter zijn?

De Opleiding Transformatie Academie, de Opleiding Energetisch Therapeut en alles dat ik bied, hebben te maken met wat ik hier vertel over de topsporter en spiritualiteit. Het zijn trainingen in bewust leven, in wat kun je en hoe je je grenzen naar een hoger niveau kunt verleggen. Training in gelukkig zijn, in zelfacceptatie, in het beheersen van je angsten. Let wel, ik zeg niet ‘het kwijtraken’ van je angsten. Dat is een bijna ondoenlijke taak, maar de angst mag je niet in de weg staan.

power 4Grip krijgen op je doemdenken, je innerlijke onrust en alle negatieve gedachten die je maar over jezelf kunt hebben. Je leert je af te stemmen op wat werkelijk belangrijk is. Ik reik je een pad aan dat bij jóu past, zodat je elk doel kunt bereiken.
Het maakt niet uit welke sport je beoefent, wat je wilt bereiken in je leven of met jezelf, alles dat ik bied is je fundament om de top te bereiken. En ook al reik je niet naar de ‘top’ je leert in ieder geval gelukkig te zijn met jezelf en je leven!

Heb je je nog niet opgegeven voor de gratis tweejarige Opleiding Transformatie Academie? Dan kun je je tot 12 september 2016 hier aanmelden.

Wil je weten wat ik je allemaal kan bieden? Kijk dan op de site van www.wellenberg.nl of bij www.radiomerlijn.nl of neus eens verder op deze site.

Lieve groet,
Daisha

P.s.: ook als je besluit om de opleiding niet te gaan doen, wil je wellicht toch automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

 

Gewijzigd op 01/09/2016

Reageren is niet mogelijk.