de Spirit Wereld

Een gestorven geest kiest jou!

Aankomende week is de sluier weer ‘dun’, zoals dat wordt genoemd. Van oudsher is bekend dat de afscheiding, de sluier, tussen de mensen op aarde en de plaats waar Zielen verblijven gedurende de periode van 30 oktober tot en met 3 november nauwelijks nog bestaat. Het contact met onze (voor)ouders, onze overleden dierbaren, Engelen en Gidsen is dan vrij gemakkelijk te maken.

Vandaar dat men Halloween vierde, het woord komt van All Hallows Eve ofwel Allerheiligen. De avond voor deze dag, op 31 oktober, is het Halloween. Een Keltische legende vertelt dat op deze avond en gedurende de nacht de Zielen van de mensen die in het afgelopen jaar zijn gestorven terugkomen. Ze gaan dan op zoek naar (levende) lichamen die zij het jaar daarna kunnen aannemen, om zo weer terug te kunnen komen uit de dood.
Vandaar dat men zich dient te verkleden als heks of in ieder geval als iets afschrikwekkendst. Zo zal de Ziel het wel laten om jouw lichaam te kiezen. Immers, het zal je maar gebeuren dat je lichaam wordt overgenomen door een gestorven geest!

Heilige Nachten en contact maken met een overledene…

Er zijn gedurende het jaar meer perioden waarin de sluier heel dun is. Zoals in de dertien nachten en de twaalf dagen met Kerst, alsmede begin februari tijdens Maria Lichtmis en Imbolc. De dertien nachten tussen Kerst en Driekoningen worden ook wel de Heilige Nachten genoemd. De eerste nacht is die naar de eerste Kerstdag, de laatste is de nacht van 5 naar 6 januari. De dromen die je tijdens deze nachten droomt hebben een speciale betekenis. Wat je tijdens de twaalf dagen beleefd vertelt wat je het komende jaar kunt verwachten. In mijn blog van 20 december a.s. zal ik daar meer over vertellen.
Sowieso is het contact maken met de ‘andere wereld’ de laatste decennia, doordat de mensen meer bewust zijn gaan leven, makkelijker geworden. En daardoor ook het contact met onze eigen Ziel.

Bijna elke week krijg ik een paar verzoeken of ik contact wil maken met een dierbare overledene. Ik geef dan altijd het advies om zelf contact te maken met de dierbare overledene. Wanneer je weet hoe je dat zelf kunt doen, kun je het op elk moment. Immers wanneer je het aan mij of iemand anders vraagt, krijg je slechts antwoord op je vragen die je op dat moment hebt. Wanneer deze vragen zijn beantwoord, komen er later altijd weer nieuwe vragen. Ik weet uit eigen ervaring dat je daarna weer behoefte aan contact hebt.

Toen mijn man in februari 1993 stierf heb ik gelukkig jarenlang daarna met hem contact gehad. Niet om alleen maar vragen te stellen, ook om even ‘bij te praten’, of te vragen hoe het met hem is. De behoefte is na zoveel jaren minder geworden, maar toch is er nog steeds af en toe contact.
Het zou jammer zijn wanneer je je afhankelijk maakt van iemand om contact te hebben met iemand die jou dierbaar is en niet meer leeft. De Ziel blijft altijd voortbestaan, de Ziel sterft niet. Wanneer iets leeft is contact dus altijd mogelijk. Het is geen kwestie van niet kunnen, contact maken met de Ziel is een kwestie van doen. Bij alles wat je voor het eerst doet wil het misschien niet meteen lukken. Er is dan ook stilte en geduld voor nodig.

Stilte, dat je van binnen stil bent, maar ook dat het om je heen stil is. Geduld, elke keer weer doen, niet proberen maar doen. Het verschil in proberen en doen is dat wanneer je het probeert en het lukt niet meteen je al gauw zegt: ‘zie je wel, ik kan het niet’. Terwijl wanneer je doet, gebruik je je concentratie en hopelijk ook je doorzettingsvermogen. Het is het focussen op.

In een eerdere blog, zie de link onderaan, heb ik uitgebreid uitgelegd hoe je contact kunt maken met een dierbare overledene. Doe het, neem er de tijd voor, het zal je veel brengen. Krijg je alles te horen? Nee, niet altijd, het is net zoals de persoon nog in leven zou zijn. Is deze persoon een ‘binnenvetter’ dan zullen de antwoorden kort en krachtig zijn. Wil de dierbare je besparen van gruwelijke details of beelden, dan zal je deze ook niet horen of zien.

Gruwelijk verminkt

Op een dag kwam een echtpaar bij me met de vraag om me op hun dochter af te stemmen. Hun zestienjarige meisje was op gruwelijke wijze vermoord. Ze werd helemaal verminkt op een afgelegen plek gevonden. De ouders hadden hun dochter dan ook niet meer mogen zien, iemand anders had haar geïdentificeerd. Het zou te gruwelijk zijn geweest voor de ouders. Toch wilden de ouders weten hoe ze haar doodstrijd had ervaren. Ik stemde me op het meisje af en kreeg al gauw veel van haar te horen. Diverse berichten voor haar ouders, die ik hen vertelde. Maar het meisje weigerde me te vertellen hoe ze haar dood had ervaren. Ze liet me beelden zien, waarvan ze vroeg me deze niet aan haar ouders door te geven. Het enige wat ik kon doen naar de ouders was te zeggen dat ik niets doorkreeg rondom haar overlijden. Teleurgesteld en boos gingen de ouders bij me weg.

Of de keer dat de vrouw en twee vrienden van een man die was dood geschoten bij me kwamen. Ze wilden graag contact met de overledene en vooral om te weten waar hij een bepaalde envelop had gelaten. De sessie duurde bijna een uur, omdat er zoveel vragen werden gesteld. Totdat de vraag over de envelop kwam had de overleden man alles beantwoord. Op de vraag waar hij de envelop had gelaten liet hij mij een kastje zien. Maar slechts op uitdrukkelijke voorwaarde dat ik het niet aan de drie mensen zou vertellen. De envelop had hij onder een van de laden geplakt. Toen de drie mensen verontwaardigd werden omdat ik zei dat ik geen antwoord kreeg van de overleden man, begreep ik waarom hij het niet wilde vertellen. Het ging zowel de vrouw als de vrienden puur om het geld dat daarin zat. Het kastje had de man aan zijn dochter beloofd in de hoop dat zij op een dag het geld zou vinden.

Elke energie heeft een bewustzijn!

Overleden dierbaren houden rekening met je gevoelens. Wanneer het te gruwelijk is zullen ze geen antwoord geven. Ze willen je nergens mee belasten, immers je kunt er ook niets mee wanneer je gruwelijke dingen te zien of te horen krijgt.
Sommige mensen hebben wel contact met hun gids en/of beschermengel, maar denken geen contact te kunnen maken met een Ziel. Wanneer je een huisdier hebt praat je tegen het dier, maar niet met het dier. Wanneer je intuïtief weet wat het dier je vertelt, heb je met de Ziel van je dier gesproken. Wanneer je je planten zodanig verzorgd dat ze er altijd fris en levendig uitzien, praat je met de Ziel van de plant. Zelfs je computer heeft een Ziel, al wordt dat een Deva genoemd. Als je veel scheldt op je computer, zal deze regelmatig storingen geven. Als je je computer netjes en met respect behandelt, zullen er geen of minimale storingen zijn.

De komende week en ook de perioden die ik eerder heb genoemd,
is het makkelijk om contact te maken met dierbare overledenen,
én met je eigen Ziel.
In de meditatie van afgelopen dinsdag begeleid ik je daarbij.
Onderaan staat de link waarmee je het kunt beluisteren.

Alles dat met energie te maken heeft, heeft een bewustzijn. Het kleinste atoom heeft al een bewustzijn. Wanneer je een auto hebt en je verwaarloost deze door bijvoorbeeld geen onderhoudsbeurten te plegen, dan zal de auto eerder ‘sterven’ dan als je er goed voor bent.
Het klinkt misschien raar, maar elk voorwerp heeft energie. Zo heb ik pannen, die ik in 1966 heb gekocht, deze gebruik ik elke dag en ze zien er nog als nieuw uit. Waardoor? Omdat ze met aandacht en liefde worden behandeld. De inhoud van de pan is datgene wat we dagelijks eten, onze belangrijke voeding. Hoe kun je met liefde en aandacht koken, terwijl datgene waar het in gebeurd niet goed wordt behandeld?

Wanneer je je lichaam verwaarloost zal het eerder sterven, dan wanneer je er goed voor bent. En dan bedoel ik niet dat je als je een ziekte hebt waardoor je niet lang meer leeft, dat je dan niet goed voor je lichaam bent geweest. Wanneer je bijvoorbeeld verschillende chronische ziekten hebt en je blijft aandacht aan je lichaam besteden, leef je langer dan wanneer je je lichaam voedt met datgene dat slecht voor je is. Zoals bijvoorbeeld roken, alcohol, smaakversterkers, aspartaam, etc. Het is niet voor niets dat de grote merken steeds meer overgaan op geen of minder suiker, geen smaakversterkers, geen kleurstoffen, etc.

Drie verschillende werelden uit één Bron!

Dit las ik: Kabbala geeft een vorm of methode aan om de diverse aspecten in de schepping en in de menselijk geest meester te worden. Het laat zich vertalen in: het Devarijk, het Mensenrijk en het Engelenrijk. Uiteindelijk komt alles samen in en uit de bron. Het Engelenrijk inspireert de mens tot hogere gedachten en wijsheid. Het Devarijk zet alle gedachten van de mens om in de vorm. Het is dus de mens, met zijn bewustzijn die de schepping vormgeeft (ongeacht of hij dat in wijsheid doet of niet). Ofwel hoe je materie behandelt zo gedraagt zich de vorm van dat voorwerp. Natuurlijk is het niet de bedoeling om materie te gaan idealiseren, maar wel om zorgvuldig en met respect er mee om te gaan. Zoals met alles in deze wereld.

Hoe iets of iemand zich naar jou gedraagt, is in eerste instantie jouw eigen reactie dat terugkomt.

Zo kun je contact maken met een dierbare overledene:
https://www.daishadewijs.nl/contact-met-een-overleden-dierbare-is-heel-bijzonder/

Luister en doe mee met het Contact maken met je Innerlijke Gids, je Ziel.

Lieve groet,
Daisha

Heb je hier een vraag over? Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

Gewijzigd op 25/10/2018

Reageren is niet mogelijk.