de Volksziel, de Achtbaan en Angsten uit Vorige Levens!

Neem jezelf serieus, maar nimmer het leven!
Voor de meeste mensen is het leven één grote achtbaan. Nu heb ik nog nooit in een echte achtbaan gezeten, maar wel die van het leven, zelfs meerdere keren. Dacht ik dat ik uit mocht stappen, nee, het ging gewoon weer verder.

volksziel 2Na die achtbanen te hebben ervaren, weet ik dat je kunt kiezen om de grootste achtbaan of de kleine behapbare achtbaan te nemen. Het ligt er namelijk aan hoe serieus je het leven neemt. Nou, geef mij maar de achtbaan waar kleine kinderen ook in mogen. Als volwassene hoef ik niet meer euforie of deep-down te kennen. Ik kies er voor om alles kinderlijk eenvoudig te doen, te handelen, te spreken, te beleven en natuurlijk de daarbij behapbare emoties te ervaren. Sowieso heb ik hoogtevrees, dus ik hoef niet hoog te ‘vliegen’. En op een ongeluk of vast te komen zitten, zit ik helemaal niet te wachten.

Ik neem het leven, na die vreselijke achtbanen, niet meer serieus. Met een grote dosis humor beleef ik het leven. In alles kun je humor ontdekken. In iemand die roddelt over je – bijvoorbeeld: wat je zegt ben jezelf. In de dagelijkse dingen die gebeuren. Bij een discussie denk ik bijvoorbeeld: waar maak ik me druk om? Mensen die vanuit humor leven begrijpen beslist wat ik bedoel.
Vandaar: neem jezelf serieus, maar nimmer het leven!

Het afstemmen brengt helderheid

Toch kan ik me voorstellen dat wanneer je in de heftige achtbaan zit, dat dat niet eenvoudig is. Immers ik heb ze zelf ook gehad. Vandaar dat ik in mijn consulten je situatie laat begrijpen. Hoe?
Wanneer ik me afstem op de Ziel van iemand – dat kan een baby, puber of volwassenene zijn – krijg ik het volgende te zien: het karakter van de persoon, de missie waarmee hij of zij op deze aarde is gekomen, de essentie ofwel de rode draad door heel het leven heen; glimpen uit het verleden, belangrijke gebeurtenissen in het huidige leven, ‘littekens’in de Ziel meegrenomen uit vorige levens, etc. Het afstemmen gaat in hooguit een paar minuten, ik krijg dan zoveel informatie dat ik daar een kwartier over kan vertellen.

Door dit alles te zien kan ik adviezen geven die bij de persoon passen, dus geen clichés. Doordat ik hun drempels, kwaliteiten, gaven en mogelijkheden zie is een advies to the point, iets waarmee men echt verder kan. De ene keer is dat zichzelf begrijpen, de andere keer een steuntje in de rug, heel soms ‘een schop onder de kont’, maar meestal een combinatie van alledrie.volksziel 5

Ik geef nu meer dan veertig jaar adviezen. En elke keer komt daar in tevoorschijn dat levens uit het verleden je nog steeds angst in het heden kunnen veroorzaken. Of je beperken om dingen te ondernemen.

de Volksziel

Al eerder vertelde ik over jonge en oude Zielen. Vooral oude Zielen hebben al vele levens achter de rug. Zij kunnen vanuit elk leven wel een angst hebben meegenomen. In het programma ‘Zielentaal’, dat ik verzorg via www.radiomerlijn.nl vertel ik regelmatig over ons Zielenleven. Elke keer weer een ander thema. De komende weken ga ik een serie verzorgen over de Volksziel van diverse volkeren. Waargebeurde gebeurtenissen uit het verleden die in het heden invloed op ons kunnen hebben.

Volkeren hebben een Volksziel, net zo goed als personen een eigen ziel hebben. Je Ziel is het centrum van en in je zelf. Het is de bewaarplaats van alle indrukken en gevoelens die je in je vele levens hebt meegemaakt. Zo ook wanneer je bij een bepaald volk hebt gehoord. Soms heb je die herkenning als je naar een bepaald land op vakantie gaat. Je voelt je daar meteen thuis, een tweede vaderland.

Iedere Ziel verandert, doorloopt fasen in de eeuwige kringloop. In het groot is een ras afwisselend extravert, andere volkeren overvallend en onderwerpend. Daarna wordt het zelf de prooi van het eertijds onderdrukte volk, dat ontwaakt is en zijn vrijheid veroverd. Om en om. Wat betekent dat voor ons als mens?

Waar heb je ooit geleefd?

Door over het volk te horen waar je ooit leefde, kan er plotseling iets in je wakker worden. De herinneringen uit vorige levens kunnen kwaliteiten in je doen ontwaken. En de eventuele drempels, meegenomen uit dat leven, doen begrijpen. Daisha vertelt a.s. zondag 24 juli de Maya’s en hun Volksziel!

volksziel 4Heb je geleefd in de tijd van Atlantis, in het Oude Egypte of bij de Katharen. Leefde je ooit bij de Inca’s, de Indianen, in China of India. Leefde je ooit in een klooster of tijdens een oorlog? Was je ooit een heks, wat is de Volksziel van de diverse Europeanen? Wie weet kom je je eigen verleden tegen en begrijp je waarom bepaalde dingen in je leven gebeuren of wat je in jezelf ervaart.

Verhalen die je de ene keer zullen aanspreken en een andere keer niet. Waarom? Omdat je natuurlijk niet alles hebt gemaakt. Je hebt ook jaren in het Licht doorgebracht, uitrustend van een hectisch leven. Toch zijn de andere verhalen, de verhalen waar je niets uit herkend, ook belangrijk voor je. Immers wanneer het niet jouw verhaal is, kan het het verhaal van je partner, je kind, je ouders, je vrienden zijn. Zo kun je jezelf beter begrijpen, maar ook wellicht de reacties en de (onbewuste) pijn van je dierbaren!

Waardevolle informatie, mis het niet!

Waardevolle uitzendingen, waarvan je er beslist geen één mag missen. Het wordt op zondag 24 juli a.s.om 21.00 uur voor de eerste keer uitgezonden. Je kunt gewoon via je computer luisteren, via www.radiomerlijn.nl  Mocht je dan niet kunnen, geen probleem, het is daarna nog de hele week te beluisteren bij Uitzending gemist. Hierna wordt het door de volgende uitzending weer overschreven.

Mocht je alle uitzendingen willen behouden om het later terug te kunnen luisteren? Wordt dan lid van Radio Merlijn! Wanneer je een half jaar lid wordt kost het 30 euro, voor een jaar betaal je 50 euro. Daar kun je vele uitzendingen voor downloaden. Elke week weer zeker 9 uitzendingen. Het kost je dus nog geen 8 cent per uitzending!volksziel 3a

Hoe kun je lid worden? Kijk hier

De serie start op zondag 24 juli a.s. om 21.00 uur met de Volksziel van de Maya’s. Leefde jij ten tijde van de Maya’s? Luister live of bij Uitzending Gemist en je weet het!

Lieve groet,
Daisha

Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren:
Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen nu of uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Gewijzigd op 30/11/2018

Reageren is niet mogelijk.