Dilemma of meerdere Keuzes? Zielsverwanten

De volgende vraag stelde C.
‘Als je een dilemma hebt in jezelf, en je weet niet wat voor keuze je zal of moet maken, hoe krijg je dan dat je antwoord vindt in jezelf?’

Deze vraag is gesteld in mijn radioprogramma Zielsverwanten (via www.radiomerlijn.nl te beluisteren via internet). In dat programma geef ik antwoord op persoonlijke vragen. En deze vragen kunnen over van alles gaan. Vragen over problemen in je dagelijkse leven, op je werk, met jezelf, in conflicten, problemen bij de opvoeding of in je relatie. Privacy is verzekerd doordat ik geen namen of geboortedata noem.

Om me te kunnen afstemmen op de betreffende personen heb ik de voornaam en de geboortedatum nodig. Ik kan aan de hand van je geboortedatum of een foto, ook die van een onbekende, de karaktereigenschappen vaststellen. Zodat ik adviezen kan geven die bij jou en je situatie passen. Dit niet alleen, ook je missie in dit leven, of er littekens in je Ziel zijn meegenomen uit een ander leven, je huidige energieflow, etc. etc. Je geboortedatum is voor mij als het ware een sleutel die de deur opent naar je Ziel. En heeft niets te maken met astrologie, numerologie of dergelijke methoden.

Hoe maak je de juiste keuze?

Mijn Oma was een zeer wijze vrouw. Ze zei niet veel, maar het kort en krachtige advies dat ze je gaf, als je ergens niet uit kon komen, was zeer waardevol. Zo zei ze vaak: ‘Wanneer je twijfelt, doe het niet! Het is dan nog niet de tijd om al een besluit te nemen. Of alles is nog niet helder in het Universum en moet er eerst nog wat door ‘boven’ worden geregeld.’

In de meeste gevallen heeft ze gelijk, maar soms is er geen tijd om te wachten. Bijvoorbeeld wanneer er een keuze op korte termijn van je wordt verwacht. Je kunt in een situatie zijn dat je op je werk een paar dingen krijgt aangeboden. Of als je zelfstandig bent, dat er een paar mogelijkheden zijn om je op te richten.

Misschien ben je van plan je huis te koop te zetten, maar je hebt geen haast, welk tijdstip kun je dan het beste kiezen, of via welke makelaar, etc. Of je wilt een huis kopen, en je hebt een paar huizen gezien die je aanspreken. Zo komen we allemaal wel eens voor een keuze te staan waarbij je op korte termijn dient te beslissen. Maar waarbij je ook graag datgene wilt kiezen dat het beste bij jou of jouw situatie past.

Een doeltreffende methode

Wat kun je dan het beste doen? Zet elke keuze op een apart notitieblok velletje, teken het als je dat kunt. Dus iedere keuze op een apart papiertje. Schrijf bij elke keuze wat de consequenties zijn als je dit zou kiezen. Als je de consequenties niet weet, dan wat je denkt dat het voor gevolgen voor je zal hebben. Wanneer je dit voor elke keuze hebt gedaan, ga je even wat anders doen. Ofwel je laat het even rusten. Na een half uur of uur lees je wat je hebt opgeschreven. Misschien schiet je nog iets te binnen, vul dit dan aan.

Je legt de beschreven papiertjes op een stapeltje met het geschrevene aan de onderkant. Dus je ziet niet welke keuze het is en wat je hebt opgeschreven. Ga dan zitten en sluit je ogen. Ontspan en concentreer je op je ademhaling. Haal heel rustig adem, diep door naar je buik.

In je buik, rond je navel, zit je krachtplek. Men noemt deze plek ook wel je Hara of Chi-plek. Volgens oude Oosterse wijsheid start het leven vanuit de navel. Deze kosmische poort verbindt ons ook na de geboorte met het Universum: energieën van buitenaf worden hier getransformeerd tot vitale levenskracht.
Het is je krachtplek, echter innerlijke blokkades, zoals twijfel, verdriet, boosheid, etc. zetten zich ook vast op die plek. Denk maar eens aan een situatie die niet prettig is. Het eerste waar je het vaak voelt is in je buik. Je maag draait zich om, je krijgt darmklachten, slechte ontlasting, etc.

Verbonden met je innerlijke Zelf

Je Chi-plek is tegelijkertijd door middel van een onzichtbaar zilveren koord de verbinding met anderen en je omgeving. Vanuit deze plek is alles in je lichaam met elkaar verbonden en verenigt het lichaam zich met je geest en Ziel. Wanneer je je ademhaling naar je buik brengt dan sta je – wat er ook gebeurt – zo stabiel als een berg in het leven. Door je te concentreren op deze plek kun je elk moeilijk gesprek of situatie aan, zonder dat het je van slag brengt. Probeer het maar eens uit.

Heb je een personenweegschaal? Houdt deze met je handen aan beide zijkanten vast, alleen de duimen zijn bovenop de weegschaal. Druk dan met je duimen op de weegschaal in en zie hoeveel kilo deze aangeeft. Hierna ga je geconcentreerd de buikademhaling doen. Wanneer je voelt dat jouw aandacht bij de plek rond je navel is, druk je weer met je duimen op de weegschaal. Je zult zien dat de weegschaal meer kilo’s aangeeft dan de eerste keer.

Je kunt het ook op een andere manier uitproberen. Ken je iemand die sterker is dan jij? Ga tegenover elkaar staan, de handen op de schouder van de ander. De sterkere persoon ademt gewoon, jij gaat naar je buik. Ofwel je concentreert je op je buikademhaling en blijft met je aandacht bij je krachtplek. Zodra je voelt dat je er klaar voor bent, ga je elkaar proberen weg te duwen. In de meeste gevallen win jij en niet de sterkere persoon!

Door de aandacht naar je Chi-plek, je Hara te brengen, verplaats je het zwaartepunt van je lichaam. Energie volgt aandacht en je wordt zo sterk als een rots in de branding.
Deze buikademhaling helpt je lichaam gezond te houden en alles in balans te houden, zowel lichaam, geest en Ziel.

De meest ontspannen manier van ademhalen

De buikademhaling is de meest ontspannen manier van ademhalen. Wanneer je dit regelmatig doet kan het niet anders dan dat je contact hebt met je innerlijke Zelf. En kun je ook contact maken met andere dimensies. Het maakt je tot een krachtige persoonlijkheid.

Wat gebeurt er bij deze ademhaling? Als je inademt, vullen je longen zich met lucht. De longen zetten uit en doordat je de lucht naar de buik toe inademt wordt je middenrif naar beneden geduwd. Het middenrif duwt je organen in de buik omlaag, en omdat die ergens heen moeten komt de buikwand naar voren.

Waarom is lachen zo gezond? Wanneer je lacht wordt deze ademhaling automatisch geactiveerd. Ga gewoon eens even flink lachen, en dan merk je dat je bij het inademen je je buik uitzet en bij het uitademen weer intrekt!

We gaan weer verder met de papiertjes…

Zoals eerder gezegd: leg de beschreven papiertjes op een stapel met de ongeschreven kant naar boven. Sluit je ogen en ga je heel bewust op je ademhaling concentreren. Doe de hierboven beschreven buikademhaling een paar minuten. Net zolang dat je je totaal ontspannen en rustig voelt. Het kan zelfs zijn dat je je een beetje zweverig voelt. Zo maak je contact met een andere dimensie.

Je komt in die andere dimensie door sterk geconcentreerd te zijn op je ademhaling, diep door naar je buik ademen. Zodat je buik uitzet bij de inademing en weer intrekt bij de uitademing. Heel rustig en ontspannen, zeker zo’n tien minuten tot een kwartier er voor nemen.

Zonder te kijken neem je een papiertje van het stapeltje, maakt niet uit welke je neemt. Doe je ogen open en lees wat erop staat. Tegelijkertijd voel je welk deel van je lichaam gaat reageren. Ik noem dat ook wel: waar het in je lichaam terecht komt. Wáár reageert je lichaam op datgene wat je leest. Noteer dat op het betreffende papiertje.

Leg het papiertje weg, en breng je zelf weer tot rust. Na zo’n twee minuten pak je het volgende papiertje. Je leest wat erop staat en voel waar je lichaam nu reageert. Ook dat schrijf je op het betreffende papiertje. Heb je meer dan twee keuzes? Doe dan hetzelfde bij alle andere papiertjes: rustig worden, je aandacht geconcentreerd op je buik, het geschrevene lezen en in je lichaam voelen waar het geschrevene resoneert.

Heb je alles gedaan, dan is dit de uitslag:
– Voelde je het in je hartstreek, dan weet je: dit is de beste keuze.
– Reageerde je buikstreek reageert en het heeft met andere mensen te maken, dan voel je zo’n verbondenheid met die anderen of ander, dat je het graag daarvoor wilt doen.
– Bleef het alleen maar in je hoofd zitten, dan kan het nog zo verstandig zijn, maar het heeft niet je hart.

Zo zegt elk deel van je lichaam over wat het met je doet wanneer je die bepaalde keuze maakt. Ik heb hier al eerder over geschreven, maar dan met een ander uitgangspunt. Kijk hier voor wat de andere lichaamsdelen je kunnen vertellen: https://www.daishadewijs.nl/bij-twijfel-raadpleeg-je-ziel/

Zorg dat je hart een sprongetje maakt!

Je kunt deze wijze van kiezen om te weten wat voor jou de beste keuze is op álles toepassen. Met betrekking tot je werk, relatie, financiën, eigenlijk bij alles waar je geen duidelijkheid in jezelf over krijgt.
In je leven is het het meest belangrijke dat je hart een sprongetje maakt wanneer je een keuze maakt, want dat is de keuze die bij je past. Ook al is het iets waarvan je zelf denkt: kan ik het wel? In een dergelijk geval wil je Ziel zich graag verder ontwikkelen, en heb je in ieder geval de kwaliteiten om het je eigen te maken.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

Gewijzigd op 09/05/2019

Reageren is niet mogelijk.