bij Twijfel, raadpleeg je Ziel !

Je Ziel, die eeuwig leeft, weet je huidige levensbestemming. Ze kent alles uit je vorige levens en weet ook wat gaat komen in dit leven en in toekomstige levens. En de vrije wil dan van de mens, hoe staat het daar dan mee? Je Ziel weet bijvoorbeeld dat je ziek wordt, maar het staat jou vrij hoe daar mee om te gaan. Je Ziel weet welk beroep het beste bij je past, en zal dan ook proberen je op die weg te krijgen, maar jij bent degene die het bepaalt.

Voorbeeld: je Ziel is hier op aarde gekomen om ‘iets’ voor kinderen en dieren te betekenen. Wanneer je geen contact hebt met je Ziel, weet je dat niet wanneer je al jong een bepaalde studie of beroep moet kiezen. Vandaar dat je bijvoorbeeld besluit om filosofie te gaan studeren. Je breekt echter de studie af omdat het toch niet helemaal is wat je in gedachten had. Je Ziel communiceert via je emoties en je ‘voelt’ terwijl je bezig bent met de studie dat deze niet bij je past.

Vervolgens ga je naar de PABO, de opleiding tot leraar Basisonderwijs. Je bent nog steeds zoekende, want ook deze studie maak je niet af. Inmiddels ben je op een leeftijd gekomen dat geld verdienen belangrijk voor je wordt. Om een lang verhaal kort te maken, je hebt onder andere de volgende baantjes: verkoopster in een babyzaak, helpen in een Kinderdagverblijf, je werkt nog even in een Dierenasiel, je gaat toch maar weer studeren en nu logopedie.

Na al deze zogenaamde omzwervingen besluit je op je 32ste Kindercoach te worden. En eindelijk heb je je ‘ding’ gevonden. Alles wat je tot dan toe hebt gedaan zijn elementen die je in de praktijk tegen gaat komen. Hoe belangrijk de juiste kleding voor het kind is, dat een dier helpt om een kind meer vertrouwen te geven, perikelen waar een kind op school en/of in een Kinderdagverblijf mee te maken krijgt, etc., etc.

Je ziet je Ziel laat je vrij om te bepalen hoe jij je leven invult, maar zal toch proberen je elke keer weer op een pad te zetten waarvoor je hier op aarde kwam. En als je dan eindelijk datgene hebt gevonden waar je hart helemaal blij van wordt, vind je rust in jezelf. In wezen hoef je dan nooit meer te werken, omdat je werk bij je Hart c.q. bij je Ziel past.

2019 is hét Jaar van de Liefde

Je Ziel is Liefde, en als je de Liefde in en naar jezelf hebt gevonden, zal je een en al Liefde uitstralen. In mijn radioprogramma zei ik: Laat 2019 hét Jaar van de Liefde worden.
Amma, Moeder van Mededogen zei eens:
‘Deze wereld heeft dienaren nodig, geen leiders. Iedereen wil een leider zijn.
We hebben genoeg leiders die geen echte leiders zijn.
Laat ons in plaats daarvan een echte dienaar worden.
Dat is de enige manier om een echte leider te worden.’

Door een dienaar voor jezelf te zijn, ben je tegelijkertijd de leider over jezelf. Nu wekt het woord dienaar soms verzet op, omdat men er de betekenis van ondergeschikte aangeeft. Maar een dienaar is in mijn optiek: iemand die zich volledig ergens voor inzet; een toegewijde; degene die altijd het belang van de persoon of het algemeen belang dient; iemand die ondersteunt; die gunstige diensten verleent.

Je Ziel is jouw dienaar en jij bent de leider over je eigen leven. Wanneer je toestaat dat je Ziel je mag dienen, dan kun jij de oprechte Leider zijn. Niet alleen over je eigen leven, maar juist de leider die Moeder Amma hierboven bedoelt.

Wat zou jij willen verwezenlijken in het komende jaar?

Je lichaam staat in direct contact met je Ziel, je verstand vaak met je ego. Vandaar de vele misverstanden, je ego kan er namelijk niet tegen om ongelijk te hebben. Dat betekent dat als je iets bedenkt, een doel wilt nastreven of een relatie wilt aangaan, dat je ego c.q. je verstand je op het verkeerde spoor kan zetten.

Hoe zet je ego je op het verkeerde spoor? Doordat je herinneringen hebt aan eventuele vroegere ervaringen die je projecteert op het heden. Het ego leeft vaak in het verleden of juist in de toekomst. Of doordat je verstand, je ego, het belangrijk vindt wat anderen er over zeggen. Je Ziel weet echter precies wat het juiste voor je is en zal je dan ook nimmer verkeerd adviseren. Doordat je lichaam in direct contact staat met je Ziel is het raadzaam adviezen aan je Ziel te vragen via je lichaam.

Hoe doe je dat? Door je eerst te ontspannen, zodanig ontspannen zijn dat je innerlijke rust ervaart. Door totaal stil te zijn resoneert je Ziel op je vraag!
Begin als volgt: ga op een rustige plek zitten, laat beide voeten op de grond staan en leg je handen met de handpalmen naar boven op je bovenbenen. Sluit je ogen, ontspan en haal een twintig keer diep adem. Net zolang tot dat je voelt dat je van binnen rustig bent.

Stel dan de vraag die je hebt, bijvoorbeeld: ik wil een studie doen maar kan uit drie studies die mijn interesse hebben kiezen. Je focust je dan op een studie en als je die sterk in gedachten hebt, visualiseer dan dat je de studie inademt. Voel waar het in je lichaam terecht komt. Onthoudt dit en ga dan verder met je te focussen op de volgende studie. En voel waar deze in je lichaam terecht komt. En zo ga je ook door met de laatste.

Deze oefening kun je ook doen met betrekking tot: werk, relatie, financiën, een huis kopen of huren, eigenlijk bij alles waar je geen duidelijkheid in jezelf over krijgt.
Wanneer je het hebt ingeademd, waar kwam het terecht?

Hoofd: het zit in je verstand; of je denkt het omdat anderen dit tegen je zeggen of ooit hebben gezegd; of het is een programmatie van vroeger of van je omgeving.

Keel: voelt het vrij of juist beknepen? Als het vrij voelt: ga het wereldkundig maken en luister naar je innerlijke stem!

Hart: Je bent er zo mee verbonden dat het je geen moeite zal kosten om het te verwezenlijken. Zeker als je hart een ‘sprongetje’ maakt, het geeft je ruimte en vrijheid!

Maag: dit heeft met macht en machteloosheid te maken. Voelt het zwaar op je maag, dan zal je op je tenen moeten lopen. Kijk of je toch niet beter eerst iets anders kiest. Doe deze oefening dan nog een keer.
Voel je je krachtig, dan geeft het je energie, het geeft je wilskracht, het maakt je zeker!

Buik: Voelt het als spanning?  Dan is het meestal door anderen ingegeven dat je dit zou moeten doen. Voelt het bevrijdend, resoneert het, is er een vibratie? Dan zal je leven weer gaan stromen en liefde je pad kruisen!

Knieën/onder lichaam: Voel je het als knikkende knieën, dan is het nu teveel gevraagd van je. Kijk eens of je je beter op iets anders kunt focussen. Want nu heb je het gevoel te veel concessies te moeten doen.
Voelt het sterk in je basis, je benen, enz. Dan zal je het vastberaden gaan verwezenlijken. Het geeft stabiliteit, een vaste basis in je leven!

Wil je meer weten over communicatie met je Ziel?
Lees dan in ieder geval deze artikelen: https://www.daishadewijs.nl/signalen-van-onze-ziel-deel-1/
https://www.daishadewijs.nl/signalen-van-de-ziel-deel-2/

En voor een verdere verdieping raad ik je deze aan: https://www.daishadewijs.nl/zielscontact/
https://www.daishadewijs.nl/dagelijks-contact-met-je-ziel-is-belangrijk-en-doe-je-zo/

Ik heb nog meer over de Ziel geschreven, je hoeft bij Google slechts de woorden in te tikken ‘Daisha de Wijs Ziel’ en je krijgt vele verschillende aspecten over en van de Ziel te lezen. Zoals bijvoorbeeld over Jonge en Oude Zielen, de Spirit van je Ziel, etc.

Lieve groet,
Daisha

Heb je een vraag, en dat kan over van alles zijn. Stuur deze naar daisha@radiomerlijn.nl Ik beantwoord je vraag in mijn radioprogramma ‘Zielsverwanten’. Elke week op zaterdag om 20.00 uur te beluisteren via Radio Merlijn ! En daarna nog de hele week bij Uitzending gemist. Vermeld wel je geboortedatum er bij en/of van de betrokkenen plus voornaam. Ik vertel deze niet in de uitzending, dus privacy verzekerd.

Wil je automatisch op de hoogte blijven? Hier kun je je gratis abonneren op mijn blogupdates. Of ontvang elke week informatie over mijn radioprogramma’s, hier kun je deze gratis nieuwsbrief aanvragen. Daarin staat ook iedere week mijn blog vermeld, dus dat is twee in één!

 

 

 

Gewijzigd op 03/01/2019

Reageren is niet mogelijk.