Don’t worry, be Happy!

Wanneer je innerlijk verandert, verandert je lichaam mee.

Ons lichaam laat zien wie we van binnen zijn. Al ver voor onze jaartelling wist men dat. De een las via iemands gezicht het karakter, de kwaliteiten en eigenschappen. Fysionomie genaamd, een oude leer waarbij men via het gezicht de persoonlijkheid ‘leest’. De ander doet het door de hand te ‘lezen’, of de tenen of het oor. Er bestaan zelfs mensen die jouw karakter en gesteldheid uit je ontlasting kunnen duiden (Het zal je beroep maar zijn…). Zij doen het door naar slechts een deel van het lichaam te kijken, maar ook je totale lichaam laat zien wie je bent.

24 sept 2015 1In mijn vorige blog vertelde ik dat je lichaam precies past bij diegene die je nu bent, en ik gaf daarbij enkele voorbeelden. Nog niet gelezen? Doe maar, dan is het nog duidelijker wat hierna komt. Je hebt echt het ideale lichaam!

Voeding en omgeving veranderen je uiterlijk én innerlijk!

In de jaren tachtig en negentig kwam ik regelmatig in een leefgemeenschap. Degene die het leidde was mijn grote leermeester Michael Barnett http://michaelbarnett.net/ Ik ging regelmatig naar deze leefgemeenschap om zijn seminars te volgen. In eerste instantie bestond deze uit tien mensen, in de loop der jaren groeiden dit zelfs uit naar ongeveer negentig mensen.

Men at volkomen vegetarisch, dus geen vlees, geen vis. Wanneer men in deze leefgemeenschap ging wonen zag men er fris uit, met blozende wangen, haren netjes, hun uiterlijk goed verzorgd. Al na een paar maanden zag je dat ze er net zo gingen uitzien als de mensen die er al langer verbleven. Ze kregen een bleke huid, piekerige haren, zagen er uit alsof ze dagenlang niet goed geslapen hadden, hun kleding was slordig.

Alles werd met elkaar gedeeld

Het was dan ook geen eenvoudig leven, wel een hele snelle spirituele ontwikkeling. Alles moest je met elkaar delen – op de slaapzaal lagen meestal zestien personen. Mocht je het geluk hebben dat je met twee of drie mensen een kamer deelde, dan moest je regelmatig plaatsmaken voor de gasten. Je had niets voor jezelf, geen ruimte om je even terug te trekken. Ja, je had de omgeving, het prachtige bos, de 80 hectare natuurgebied. Ruim voldoende zou je denken, maar om dat te onderhouden moest er elke dag een grote ploeg buiten werken, ongeacht de weersomstandigheden. Dagelijks werd je geconfronteerd met heftige emoties of van jezelf of van elkaar.

24 sept 2015Om een groot aantal mensen te voorzien van eten, alles was biologisch en meestal zelf geteeld, stond een ploeg de hele dag in de keuken. Het brood werd in een aparte ruimte zelf gebakken, in de wasserij draaiden dagelijks de machines, iedere dag werden de gebouwen, de douches en toiletten een paar keer schoongemaakt. Dat moest ook wel, want soms waren er in totaal – bewoners en gasten – 130 tot 150 mensen.

Hier heb ik ervaren dat je omgeving én je voeding je innerlijk en daardoor je uiterlijk bepalen. De mensen die op een gegeven moment besloten om uit de leefgemeenschap te vertrekken, zagen er na een paar maanden weer uit zoals voor die tijd.

Haar lichaam was haar voor…

Na ruim tien jaar kwam een bijzondere vrouw bij me op consult. Zij heeft toentertijd de Akasha Training bij me gedaan. Ze vertelde, dat ze daar veel plezier van had in haar beroep. Ik herinnerde me haar als zijnde slank, nu was ze wat dikker geworden. Dat kan natuurlijk na zoveel tijd, maar toch… Ze vertelde me dat ze niet goed meer uit de voeten kon in haar beroep als maatschappelijk werker. Ze wilde er meer voor de mens zijn, persoonlijker met de mens omgaan.

Haar lichaam was haar al voor geweest, deze vertelde al eerder haar innerlijke verandering dan dat ze zich bewust was. Ofwel haar Ziel vertelde via het lichaam dat er een andere levensweg ingeslagen zou gaan worden. Een wat voller lichaam geeft immers meer het gevoel dat je te maken hebt met iemand die een luisterend oor heeft!

Chronisch zieke mensen

Met ‘je lichaam’ bedoel ik je gezicht, de uitdrukkingen op je gezicht, je haren, je houding, je lopen, de onbewuste signalen, je armen, je benen, je schouders, de volume van je lichaam, dik of dun, lang of klein, ofwel je hele Zijn!
24 sept 2015 2Ook wanneer je invalide bent of chronisch ziek, druk je via je lichaam uit welke ‘rol’ je je in jouw leven hebt toebedeeld. De één zal hulpeloos zijn, de ander zich sterk houden. Hoe je innerlijk bent, vertelt je lichaam.
Je lichamelijk, emotioneel en geestelijk functioneren beïnvloeden de vorm van je lichaam. En dat niet alleen ook chronische kwalen hebben er mee te maken, je gedachten, je gedrag, je organen en zintuigen. Eigenlijk alles dat je bent en doet!

Als je niet boos mocht of wilde zijn tijdens je kindertijd, ofwel als je boosheid de kop is ingedrukt of je je koest hebt gehouden, en je uit je nog steeds niet, dan zie je dat aan je houding. Het lichaam is stijfjes, men loopt wat houterig.

Heb je dikke billen en bovenbenen? Wees er trots op!

Wanneer iemand, zowel man als vrouw, dikke billen en bovenbenen heeft laat hij of zij met het lichaam zien dat zijn of haar karakter in essentie zorgzaam en gevoelig is. Dus wees trots op je dikke billen en bovenbenen, ze vertellen dat je kwetsbaar, gevoelig bent én dat je oog hebt voor schoonheid en zorgzaamheid.

Je mondhoeken laten zien of je een pessimist of optimist bent, of je jezelf een slachtoffer vindt of een geluksvogel. Je lippen laten je gevoeligheid of je verbetenheid zien (en alles daar tussen in). Je houding laat zien of je flexibel bent of starre regels handhaaft. En dit alles drukt zich weer uit in je lichamelijke houding, in je uitstraling.

Ben je tevreden met je leven?

Ben je tevreden met je leven, verlang dan niet naar een ander uiterlijk. Je lichaam past namelijk perfect bij de ‘rol’ die je nu in je leven vervuld. Ben je niet tevreden met je huidige leven: verander je rol en je uitstraling (je lichaam) verandert mee!

Lieve groet,
Daisha

P.s.: Elke 1e dinsdag van de maand beantwoord ik vragen in het programma ‘Daisha Live – Vragenuur’. Het begint om 21.00 uur en is te beluisteren via internetzender Radio Merlijn www.radiomerlijn.nl Je kunt het daarna nog de hele week bij ‘Gemist’ beluisteren: Heb je een vraag? En dat kan over allerlei kwesties gaan, jezelf, je gezin, werk, familie, droom, gezondheid, etc. stuur deze met voornaam en geboortedatum van de betrokken personen uiterlijk op de maandag er voor naar daisha@radiomerlijn.nl  Privacy is verzekerd, ik noem geen naam of geboortedatum in het programma. Op de eerste dinsdag van de maand wordt dan je vraag in het programma beantwoord!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Hier kun je je abonneren op mijn blogupdates.

Wil je een uitgebreid persoonlijk of zakelijk advies? Kijk dan bij consulten naar de mogelijkheden en de tarieven. En bel naar 0575-502264 om een afspraak te maken.

 

 

 

 

Gewijzigd op 05/03/2019

Reageren is niet mogelijk.